Матчі - 04-08-2018, 07:08 - admin 446

«Ворскла» здобуває першу перемогу в сезоні

Команда Василя Сачка перемагає завдяки голу дебютанта Кареки.
«Ворскла» здобуває першу перемогу в сезоні

Після мінімальної поразки у попередньому турі від «Олімпіка» і млявої гри своєї команди Василь Сачко пообіцяв, що у Львові вболівальники побачать зовсім іншу команди. І як мінімум певні кадрові перестановки для цього тренер зробив.

Так, отримав можливість дебютувати за полтавців центральний захисник Мартиненко, який замінив Ардіна Даллку. Також гру з стартових хвилин цього разу розпочав Кадимян, а капітан команди Чеснаков спостерігав за матчем з лави запасних і лише в другому таймі замінив травмованого Чижова. Що стосується бразильських легіонерів, то нападник Карека таки потрапив до заявки. А ось захисника Артура «Ворскла» заявити поки не встигла.

Втім, незважаючи на незначні зміни в складі, перший тайм у виконанні підопічних Василя Сачка був, немов продовження матчу проти «Олімпіка». Команда майже нічого не створювала попереду. Були перспективні кутові й шрафні у виконанні Ребенка, але поки реалізувати їх у ворсклян не виходить. А ось ФК «Львів» міг відкривати рахунок мінімум двічі. На початку матчу Чижов не встежив за Панамбі й бразильський легіонер «Львова» вискочив сам на сам з Шустом під кутом до воріт. Богдан вчасно вийшов уперед й переграти себе супернику не дав. Опинився в центрі уваги Чижов і на 27-й хвилині, коли дав розхитати себе фінтами Бруно, а потім, не знайшов нічого кращого, як в підкаті збити суперника. А оскільки все відбувалося в штрафному майданчику, то Іван Бондар вказав на одинадцятиметрову позначку. Виконувати вирок взявся сам «потерпілий». Богдан Шуст вгадав напрямок удару й дістав м’яча у лівому нижньому куті воріт. Це дозволило «Ворсклі» піти на перерву не програючи в рахунку.

А ось у другому таймі полтавські вболівальники побачили трохи іншу команду. «Ворскла» додала в командному русі й моменти для взяття ворі з’явилися. Двічі загрожував воротам «Львова» Кадимян. Спочатку Гегам мало не скористався помилкою центрального захисника, але, на удар в дотик прекрасно зреагував Бандура. А за кілька хвилин Кадимян гарно крутив у ліву від воротаря дев’ятку – трохи невлучно. Львів’яни не залишалися в боргу й також продовжували тримати в напрузі Шуста. Воротар ворсклян провів відмінний матч й не дав жодного шансу відзначитися супернику.

Долю ж гри вирішили заміни Василя Сачка. На 83-й хвилині Кобахідзе відпасував на правий фланг Пердуті, Ігор поміти Габелка, який набігав з глибини поля. Півзахисник «Ворскли», як здалося, не дуже вдало прйиняв м’яча на груди, але дограв епізод до кінця. Проскочивши двох захисників, Габелок опинився перед Бандурою і вчасно відпасував вправо на дебютантка Кареку. Бразильцю залишалося лише влучити в порожні ворота – 0:1.

«Львів» кинувся відігруватися й на 88-й хвилині заробив чистий пенальті. Коломоєць збив суперника в штрафному майданчику, але встиг зробити крок назад й з’явилася ілюзія, що порушення було за межами карної зони. Іван Бондар призначив штрафний. Коломоєць і Голіков (за апеляції до бокового арбітра) отримали по другій жовтій картці й відправилися додивлятися матч у підтрибунне приміщення. Воронін пробивав зі штрафного у ближній кут, проте Шуст в черговий раз підтвердив, що це був його вечір.

Чотири додані хвилини «Ворскла» відіграла грамотно й таки довела матч до першої перемоги в сезоні. Наразі видно, що команда поки не перебуває в оптимальній формі, тому три очки не можуть не радувати. Та й перед матчем з «Шахтарем» перемога однозначно додасть команді Василя Сачка психологічної впевненості.

ФК «Львів» – «Ворскла» – 0:1

ФК «Львів»: Бандура, Адамюк, Парамонов, Голіков, Воронін, Каленчук, Приймак, Западня (Тейлор, 65), Панамбі (Янчак, 66), Аугусто (Жуліо Сезар, 78), Бруно.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Кадимян (Габелок, 80), Кулач (Карека, 70), Шарпар, Мартиненко, Коломоєць, Кравченко, Кобахідзе, Чижов (Чеснаков, 52), Ребенок.

Гол: Карека (83).

Попереджені: Голіков (43) – Коломоєць (69), Кадимян (75), Карека (90+3).

Вилучені: Голіков (89) – Коломоєць (89).

На 28-й хвилині Бруно не реалізував пенальті (воротар).

Олександр Данник

Фото: fclviv.com.ua.

Погода