Матчі - 19-08-2018, 10:08 - admin 850

Ворскла здолала Маріуполь

У матчі двох представників України в єврокубках сильнішими виявилися полтавці.
Ворскла здолала Маріуполь

Нарешті новий сезон Прем’єр-Ліги дістався Полтави. На оновленому стадіоні зійшлися два учасники Ліги Європи поточного розіграшу. Проте, якщо для “Маріуполя” євросезон закінчився кілька днів тому, то для “Ворскли” такі очікувані матчі на міжнародній арені ще попереду.

Розпочався матч притаманно для обох команд – боротьбою за центральний плацдарм. Не минула така гра без наслідків для Володимира Чеснакова. Півзахисник “ворсклян” був змушений поступитися місцем на полі Далку вже на 14-й хвилині.

Не встигли захисні порядки перебудуватися на нові позиції, як “Маріуполь” відкрив рахунок. Чурко зміг виконати передачу прямо на голову Фоміну. Руслан знаходився один-однісінький на ударній позиції і як на тренуванні розстріляв ворота Шуста.

Не довго раділи гості перевазі на табло. Кулач забиває гол-претендент на звання кращого взяття воріт чемпіонату. Відмінним ударом через себе з лінії штрафного майданчика форвард “Ворскли” просто вгатив м’яч під поперечину воріт Худжамова. Неймовірне виконання!

До кінця тайму господарі могли виходити вперед у матчі. З дальніх дистанцій пробував влучити невгамовний Кулач. Відмінну реакцію продемонстрував голкіпер “Маріуполя”, витягнувши з дев’ятки постріл Ребенка зі штрафного. На останній хвилині тайму міг забивати Кобахідзе, але виконання підвело хавбека полтавчан.

Слід відзначити активність крайків “Ворскли”. І Пердута, і Артур завдали досить багато проблем своїм візаві на флангах.

Друга половина гри розпочалась подібно першій. По справжньому небезпечний момент виник за десять хвилин після виходу команд з роздягалень. М’яч після прострілу гравця “Ворскли” пішов на кутовий після гри рукою захисника гостей. Господарі вимагали пенальті, але арбітр призначити одинадцятиметровий не наважився.

На полі побільшало боротьби. Наслідком стали травми Артура та Кулача. І якщо Владислав продовжив матч, частенько тримаючись за пошкоджене плече, то лівий захисник “ворсклян” вимушений був покинути поле.

Матч проти “Бордо” не минув для “Маріуполя” безслідно. Сил залишалося все менше і тиск на ворота Худжамова нарешті дав результат. Простріл Кобахідзе замкнув захисник гостей Полегенько. Автогол, який у підсумку приносить команді Сачка такі бажані три залікові бали.

“Ворскла” – “Маріуполь” 2:1

“Ворскла”: Шуст, Пердута, Чеснаков (Далку, 14 хв), Мартиненко, Артур (Скляр, 78 хв), Шарпар, Кравченко, Кобахідзе, Кулач, Ребенок, Коломоєць (Карека, 56 хв)

“Маріуполь”: Худжамов, Полегенько, Чоботенко, Яворський, Биков, Тищенко (Борячук, 71 хв), Пихальонок, Мішньов (Вакула, 81 хв), Федорчук, Чурко, Фомін

Голи: Кулач (29 хв), Полегенько (88 хв, аг) – Фомін (21 хв)

Попередження: Федорчук (31 хв), Чурко (53 хв), Чоботенко (66 хв)

Погода