Матчі - 31-10-2018, 08:10 - admin 605

“Ворскла” знову перемагає “Чорноморець” в кубку

Експериментальний склад полтавців здобуває путівку до 1/4 фіналу Кубка України.
“Ворскла” знову перемагає “Чорноморець” в кубку

Перед кубковим матчем в Одесі багатьох вболівальників і журналістів цікавило, чи почне нарешті застосовувати повноцінну ротацію Василь Сачко. Тим паче, про неї тренер натякнув після матчу проти «Олімпіка».

І свого слова дотримав. Проти «Чорноморця» вийшли в основному футболісти, які мали обмаль ігрової практики. А африканський легіонер Кане взагалі дебютував в основному складі за «Ворсклу». З гравців, наближених до основи, Василь Сачко поставив Гіоргадзе, Якубу, Скляра, Габелка, Мисика й Кареку. Решта футболістів останнім часом з’являлися на полі рідко: Ткаченко, Одарюк, Мартиненко й Саків. Одним словом, склад вийшов дуже експериментальний і доволі цікавий. Ангел Червенков же виставив склад, який був набагато ближчим до номінальної «основи», ніж у гостей.

Початок матчу був багатообіцяючим для «Ворскли». Вже на 10-й хвилині біля воріт Безрука виникла перша небезпека після проходу Кане. Але надалі цікавих моментів в першому таймі майже не було. «Ворскла» виглядала трішки краще в плані комбінаційної гри й швидкості прийняття рішень, але особливих дивідендів команді до перерви це не принесло.

А от по перерві з’явилися і моменти, і, що найголовніше, голи. На 60-й хвилині лише диво врятувало «Ворсклу», коли після подачі зі штрафного без перешкод з близької відстані пробивав Штогрін – мимо. А вже через хвилину рахунок у матчі було відкрито. Саків відважився на удар метрів з тридцяти. Безрук, очевидно, удару не чекав та ще й м’яч підступно вдарився об газон й пірнув у ворота. Долю матчу, як виявилося, було вирішено на 63-й хвилині. «Ворскла» отримала право на кутовий. Пішла подача з правого флангу на дальню стійку, де спробу пробити головою по воротах Скляра перервав рукою Карноза. Чистий пенальті! Бразилець Карека продемонстрував, що з нервами в нього все гаразд й спокійно переграв Безрука – 0:2.

Після другого голу фанати одеситів на знак протесту закидали поле піротехнікою, через що арбітру довелося на кілька хвилин зупинити гру. Пауза пішла на користь одеситам. На 69-й хвилині їм вдалося скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Ткаченко помилився на виході під час подачі кутового, а Карека не допраював з Грачовим – 1:2.

Але гол господарів кардинально не вплинув на гру. Створювати моменти з гри «Чорноморцю» було дуже важко. Та, власне, одесити таких моментів і не створили. Натомість у «Ворскли» було кілька непоганих контратак, одну з яких завершував Сергійчук. Цього разу Безрук команду виручив.

«Ворскла» спокійно довела гру до перемоги. Експериментальний склад полтавців закономірно здобуває путівку до 1/4 фіналу розіграшу Кубка України.

«Чорноморець» – «Ворскла» – 1:2

«Чорноморець»: Безрук, Романюк (Семенів, 75), Грачов, Смирнов, Норенков, Савченко, Карноза, Мусолітін (Хомутов, 81), Чорній, Мютзерс (Татарков, 46), Штогрін.

«Ворскла»: Ткаченко, Гіоргадзе, Якубу, Скляр, Габелок (Мазур, 87), Мисик, Карека (Сергійчук, 70) , Одарюк (Сапай, 57), Мартиненко, Саків, Кане.

Голи: Грачов (69) – Саків (61), Карека (63, с пенальти)

Попереджені: Савченко (29), Карноза (62), Норенков (90+8) – Скляр (90+4)

Олександр Данник

Фото: vorskla.com.ua

Погода