Матчі - 01-09-2018, 12:09 - admin 703

«Ворскла» знову здобуває перемогу завдяки автоголу

До нічиєї одеситам не вистачило кількох хвилин.
«Ворскла» знову здобуває перемогу завдяки автоголу

Після невиразної гри в Олександрії «Ворскла» мала шанс реабілітуватися перед своїми вболівальниками в домашньому матчі проти одеського «Чорноморця». І по по результату зробити це підопічним Василя Сачка вдалося. Хоча сама гра полтавців все ж залишає запитання.

У першоиу таймі невеликою перевагою володіла «Ворскла». «Чорноморець» запропонував супернику те, за рахунок чого досягав результату в минулих матчах: ігрова дисципліна й максимальна самовіддача. Тому тривалий час організувати біля воріт Литовченка щось справді варте уваги не вдавалося. Першу нагоду забити гол втратив Шарпар. В’ячеслав відгукнувся на подачу Ребенка з кутового з правого флангу, але пробив не сильно і по центру. Тому воротарю не склало труднощів намертво забрати м’яч.

А на 24-й хвилині полтавці отримали право на пробиття пенальті. Грачов рукою перервав простріл Кулача. А оскільки відбувалося це в штрафному майданчику, то суддя без вагань вказав на позначку. Спочатку виконувати удар хотів штатний пенальтист «Ворскли» Шарпар, але врешті відповідальність на себе взяв Кулач. Удар у Влада відверто не вийшов. Воротар вгадав напрямок польоту м’яча, але вступати у гру йому не довелося – шкіряна куля пройшла мимо воріт.

Втім, реабілітувався нападник за промах вже напочатку другого тайму. Владислав виявився першим на добиванні після того, як Юрій Коломоєць не переграв Литовченка після виходу сам на сам – 1:0.

Гол змусив «Чорноморець» діяти більш активно попереду і на 63-й хвилині одесити досягли свого. Чижов порушив правила в 22-х  метрах від влансих воріт. Штрафний виконував Чорній. Не на повну спрацювала стінка та й удар у одесита вийшов непоганим. Богдан Шуст навіть не встиг зреагувати – 1:1.

Після пропущеного голу господарі тривалий час не могли організувати чогось небезпечного біля воріт Литовченка. Ситуація змінилася після появи на полі Кареки й Габелка. На 84-й хвилині бразильський нападник, пробиваючи з меж карного майданчика, не влучив у ворота. А ще через три хвилини затяжна атака «Ворскли» таки призвела до взяття воріт. Ребенок навісив з лівого флангу, невпевнено зіграв на виході Литовченко. М’яч підхопив Габелок і виконав простріл вздовж воріт. Передача не знаходила жодного з партнерів, але полтаваців “виручив” Рижук, який зрізав м’яча у власні ворота. “Ворскла” знову, як і в матчі з «Маріуполем», здобуває три очки завдяки автоголу.

Ця перемога дозволила нашій команді піднятися на четверте місце. Але чи залишиться на ньому «Ворскла» ми дізнаємося тільки тоді, коли закінчаться решта матчів туру.

«Ворскла» (Полтава) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1

 «Ворскла»: Шуст, Чижов, Пердута, Скляр (Габелок, 74), Шарпар, Кобахідзе, Даллку, Артур, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 93), Коломоєць (Карека, 68).

«Чорноморець»: Литовченко, Романюк, Рижук, Грачов, Трубочкін, Савченко, Смирнов, Чорній, Мусолітін (Татарков, 59), Леонов (Карноза, 46), Діденко (Коваль, 81).

Голи: Кулач (49), Рижук (88, автогол) – Чорній (63).

На 24-й хвилині Кулач не реалізував пенальті (мимо).

Попереджені: Скляр (3), Карека (73), Шарпар (85), Габелок (93) – Смирнов (54), Трубочкін (59), Грачов (89).

Олександр Данник

Фото: vorskla.com.ua

Погода