Матчі - 03-12-2023, 11:12 - admin 11063

«Ворскла» зупиняє лідера

Полтавці несподівано перемагають на виїзді «Дніпро-1».
«Ворскла» зупиняє лідера

“Дніпро-1” – “Ворскла” (Полтава) 1:2 (1:2)

Протокол матчу.

І «Ворскла», і «Дніпро-1» розпочали чемпіонат не впевнено. Обидві команди вилетіли з єврокубків та й у чемпіонаті справи були не дуже.

Урешті, дніпряни зважилися на зміну головного тренера: місце Олександра Кучера зайняв екс-тренер «Ворскли» Юрій Максимов. І така «терапія» пішла на користь. «Дніпро-1» почав перемагати й ще до закінчення першого кола очолив турнірну таблицю.

У «Ворсклі» ж позиції Віктора Скрипника виглядають стабільними. Тренер спокійно відпрацьовує свій контракт, а команда йде в середині турнірної таблиці, чергуючи вдалі турнірні відрізки з невдалими.

Тому напередодні суботнього матчу фаворитом вважалися саме гравці «Дніпра-1». І початок зустрічі десь підтвердив це припущення. Вже на 3-й хвилині Піхальонок виконав закидання у штрафний майданчик «Ворскли» на Лєднєва. Крупський помилився позиційно й сподівався, що його підстрахує Ісенко. Але коли побачив, що воротар не поспішає виходити з воріт, то було вже пізно. Зрештою, й подальший вихід Ісенка уже був запізнілим: півзахисник дніпрян спокійно прокинув м’яча повз голкіпера – 1:0.

Тут би господарям розвинути свою перевагу, але повели себе підопічні Юрія Максимова пасивно. «Ворскла» потроху оговтался від стартового нокдауну й відновила контроль над м’ячем. А після цього почала створювати супернику проблеми. І, якщо з несильними дальніми ударами полтавців Волинець впорався без проблем, то на 31-й хвилині йому довелося виймати м’яча із сітки власних воріт. «Ворсклі» вдалася хороша комбінація за участю Феліпе, Степанюка, Юрченка, Скляра та Челядіна. Артем отримав передачу у штрафному майданчику й, недовго думаючи, сильно пробив. Удар прийшовся майже по центру воріт, але за рахунок сили й близької відстані вдалося «прошити» Волинця – 1:1.

Після того, як рахунок зрівнявся, полтавці продовжили гнути свою лінію й оборона господарів дала ще одну тріщину. Крупський сміливо продерся правим флангом, віддав вчасну передачу в штрафний майданчик на Кане, а Ібрахім виконав простріл на дальню стійку, де вже чекав на свій шанс Феліпе. Бразилець прийняв м’яча й другим дотиком відправив його в ворота – 1:2.

Після перерви «Ворскла» сіла глибше до власних воріт й контроль над м’ячем перейшов до господарів. Утім, «Дніпру-1» поки властива хвороба більшості українських команд: проблеми при проходженні насиченої оборони суперника. Дніпряни виконували кутові, подавали до штрафного майданчика, намагалися пробивати з середньої відстані. Але бажаного так і не досягли.

У компенсовані чотири хвилини в штрафному майданчику полтавців «оселився» навіть Волинець. Який, до слова, мав свій напівмомент, однак удар головою голкіпера дніпровців пройшов мимо воріт.

У підсумку 1:2. Дещо несподівана перемога «Ворскли», незаслуженою яку аж ніяк не назвеш. Наша команда переграла суперника в першому таймі, а в другому зіграла прагматично по рахунку.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ 

Погода