Останні новини - 24-06-2010, 04:06 - sasa 333

Ворскляни – найсильніші в першій лізі ДЮФЛУ

Ворскляни – найсильніші в першій лізі ДЮФЛУ

У середу, 23 червня, в Нікополі відбулися вирішальні матчі чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України за участю команд першого дивізіону, складених з гравців 1993 року народження (U-17). У фінальному двобої «Ворскла» з Полтави в серії післяматчевих пенальті переграла «Аметист» з Олександрії. У поєдинку за третє місце моршинська «Скала» виявилася сильнішою за сімферопольський УОР.

Нелогічний гол
У зустрічі за перше місце з перших хвилин ігровою перевагою заволоділи юні олександрійці. Утім, на 7-й хвилині саме вони пропустили м’яч, коли захисник «Ворскли» Артур Лалієв замкнув подачу з кутового. Продовжуючи шукати щастя біля воріт суперника, гравці «Аметиста» на 37-й хвилині змусили оборонців полтавців порушити правила у карному майданчику. Призначений арбітром пенальті реалізував Артем Гаркуша.

Янковський відповів Твердоуху
У другому таймі боротьба знову точилася переважно на половині поля «Ворскли», і олександрійці врешті-решт були нагороджені за старання. На 62-й хвилині Сергій Твердоух вивів свою команду вперед − 2:1. Однак, вже через п’ять хвилин «Аметист» знову пропустив зі стандарту. Захисники залишили без опіки Станіслава Янковського, котрий, отримавши м’яч після вкидання ауту, переправив його у сітку.

Щасливий квиток ворсклян
Отже, завершивши основний час матчу з рахунком 2:2, команди визначали переможця першості у серії післяматчевих пенальті, в яких щасливий квиток витягли гравці «Ворскли» − 5:4. Третю сходинку забронювали юні представники Моршина, котрі двічі відзначились у воротах сімферопольського УОРа, пропустивши при цьому лише раз.

Перша ліга U-17

22 червня. Півфінали
УОР (Сімферополь) − ДЮФШ «Ворскла» (Полтава) − 1:2
«Аметист» (Олександрія) − «Скала» (Моршин) − 4:0

23 червня
Матч за 3-є місце
УОР (Сімферополь) − «Скала» (Моршин) − 1:2

Фінал
ДЮФШ «Ворскла» (Полтава) − «Аметист» (Олександрія) − 2:2, по пенальті 5:4

Індивідуальні нагороди
Найкращий воротар − Денис Привалов («Аметист»)
Найкращий нападаючий − Антон Яременко («Ворскла»)
Найкращий гравець фінального турніру − Максим Задерака («Аметист»)

За «Ворсклу» U-17 грали: Подгурський Андрій, Радченко Ігор, Папірний Дмитро, Луценко Олег, Шмиголь Максим, Храмов Ярослав, Пустовит Олександр, Лалієв Артур, Марусич Максим, Зоря Сергій, Єременко Антон, Абазов Беслан, Луценко Костянтин, Ходирєв Іван, Корсун Євген, Гришин Ігор, Крисанов Андрій, Янковський Станіслав.
Старший тренер: Вадим КАСИМОВ

ФФУ

Погода