- 22-04-2013, 11:04 - sasa 208

Врятувалися на останніх секундах

Врятувалися на останніх секундах

ФК «Полтава-2-Карлівка» (Полтава) –  «Шахтар» (Свердловськ) – 1:1 (0:0)

3 тур. 20.04.13 р. 16.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник», 700 глядачів, + 25 Со.

Голи: Пономаренко (90+3 хв.) – Лукашов (54 хв.).

На 86-й хв. Полуницький (ФК «Полтава-2-Карлівка») не реалізував пенальті (воротар).

Арбітр: Олександр Москаленко (Київ).

Асистенти арбітра: Михайло Юхименко (Луцьк), Павло Новосад (Рівне).

4-й арбітр: Олександр О. Матяш (Полтава).

Інспектор: Віктор Кошура (Чернівці).

ФК «Полтава-2-Карлівка»: 1.Вітів, 10.Зозуля, 8.Тарганчук – кап. ком., 15.Полуницький, 4.Голованьов, 11.Обревко, 16.Добрянський, 17.Ничипорук (20.Гриценко, 66 хв.), 18.Синьогуб (6.Пономаренко, 77 хв.), 7.Коваленко (9.Лубенець, 57 хв.), 19.Фоміч.

Запасні: 66.Яковченко, 3.Поляниця, 2.Плієв, 14.Масюк.

Головний тренер: Андрій Зав’ялов.

«Шахтар»: 1.Чумак, 13.Пащенко, 14.Шеремет, 15.Янченко (10.Головко, 46 хв.), 4.Яскович, 7.Коновалов, 8.Тарануха, 17.Лукашов, 9.Пономар, 16.Борш (11.Целих, 87 хв.), 19.Коробкін – кап. ком. (18.Фатій, 29 хв.).

Запасні: 12.Іванов, 20.Заєць, 2.Савкін, 3.Половков.

Головний тренер: Геннадій Сушко.

Попередження: Обревко (59 хв.) – Коробкін (21 хв.), Яскович (31 хв.), Борш (59 хв.).

 

Минулої суботи, до Карлівки завітало справжнє свято – офіційно відкрито новий футбольний сезон. Нарешті, дочекалися цього дня й місцеві уболівальники, адже остання гра на стадіоні «Машинобудівник» відбулася ще 25 листопада минулого року. Задовго до гри на стадіоні лунала жива музика у виконанні міського духового оркестру, а в перерві матчу можна було насолодитися виступами учасників художньої самодіяльності. Окрім численних керівників міста й району на гру завітали й почесні гості – голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко та голова Федерації футболу області Олександр Кудацький. Усі з нетерпінням чекали перемоги улюбленої команди…

 

А в гості до карлівчан приїхали сусіди по турнірній таблиці – гравці свердловського «Шахтаря», які, випереджаючи полтавців на два очка, перебували на третьому місці (до речі, нічого не змінилося й після звітного туру). Це була вже третя зустріч суперників у нинішньому чемпіонаті. Й знову, як і дві попередні, завершилася внічию. Восени на Луганщині у матчі 10 туру було зафіксовано рахунок 0:0, а в Карлівці – 1:1 (23 тур). Тож, все повторилося знову. І не лише підсумковий рахунок. Автором забитого м’яча у ворота гостей, як і торік, став півзахисник карлівчан Олександр Пономаренко, який урятував господарів від поразки на 3-й, із чотирьох компенсованих арбітром, хвилині. Гірники ж забили м’яч (відзначився Олексій Лукашов) у ворота наших земляків на 54-й хвилині, скориставшись неузгодженими діями захисту. Це була чи не єдина нагода для взяття воріт, яку вони використали на всі сто. А могло все закінчитися й дещо інакше, якби Олександр Полуницький на 86-й хвилині реалізував пенальті, призначений у ворота «Шахтаря» за гру рукою когось із захисників у своєму штрафному майданчику.

 

Господарі розпочали гру з одним нападаючим – Марченко перебуває у лазареті, а Гриценко залишився на лаві запасних, оскільки до Сергія у тренерів були великі претензії по грі попереднього туру з горностаївським «Миром». У кожному матчі дуже активний новачок команди Фоміч, але забити Ігорю в офіційних поєдинках поки що не вдається, хоча моментів у форварда не бракує. До перерви гра проходила на підступах до воріт, переважно між штрафними майданчиками суперників. Було помітно, що гості дещо хвилюються, побоюючись полтавців, які, в свою чергу, також не створили нічого небезпечного. Не пішла гра в Коваленка, на кого дуже розраховували тренери, не кращим чином виглядали Обревко й Ничипорук. Не дійшло до завершального удару й після триходівки Обревко-Коваленко-Зозуля на 30-й хвилині. Перший удар по воротах Вітіва відбувся лише на 33-й хвилині, але Коновалову бракувало влучності. Перед відпочинком активніше заграли господарі. В одному з епізодів Синьогуб на якусь мить не встиг на прострільну передачу Фоміча з правого флангу, а постріл Голованьова метрів із 25-ти виявився в «молоко».

 

Після перерви господарі пропустили необов’язковий гол, надавши неабиякий простір Лукашову, щоб обробити м’яч і влучно пробити у правий нижній кут воріт. Такий сценарій явно не влаштовував Андрія Зав’ялова, який одразу ж прийняв вірне рішення, випустивши на поле Лубенця, а згодом і Гриценка. Варто зазначити, що Андрій Олександрович угадав із замінами, оскільки з виходом на поле трійки (Лубенець, Гриценко, а також Пономаренко) доморощених футболістів гра набула іншого відтінку. На 60-й хвилині Чумак перевів м’яч на кутовий після потужного удару Обревка. Гольовий момент біля воріт гірників виник на 72-й хвилині, коли після прострілу Синьогуба головою сильно, але вище поперечини пробив Гриценко. Не знітилися полтавці й після того, як Полуницький схибив із 11-метрової позначки. На другій компенсованій арбітром хвилині міг із п’яти метрів забивати Фоміч, але знову вище воріт. Палочкою ж виручалочкою вкотре став Пономаренко, який на останніх секундах гри виявився спритнішим від Ясковича, й несильно, але влучно спрямував м’яча у самісінький, лівий від Чумака, кут воріт. Розчарувань гірників не було меж, але будемо відвертими, що вони не заслуговували на перемогу, й було б цілком не справедливо, якби карлівчани програли.

 

Після четвертої (враховуючи й 0:0 у матчі 25 туру першого етапу проти кременчужан) нічиєї поспіль підопічні Андрія Зав’ялова залишилися на четвертій сходинці турнірної таблиці. Тож, для виконання поставленої мети, в наступних поєдинках потрібно лише перемагати, що буде надзвичайно важко.

 

Наступну гру карлівчани проведуть у суботу, 27 квітня, у Кременчуці проти земляків із МФК «Кремінь», – повідомляє прес-служба ФК «Полтава-2-Карлівка».

Погода