Новини - 09-12-2010, 07:12 - sasa 154

Вся боротьба ще попереду

Вся боротьба ще попереду

Відбулися матчі 4-го туру відкритої першості Полтави з хокею

Старт (Стасі) – Космос (Полтава) – 4:5 Б
(Конопльов, Геращенко, Калюжний, Бабак – Ковальов, Демеля-3)
Вирішальний буліт: Гришко

Справжню хокейну драму розіграли “Старт” та “Космос”. Команди порадували численну як для нашого міста глядацьку аудиторію великою кількістю боротьби та закинутими шайбами на різні смаки, а апогеєм зустрічі стала серія булітів, у якій влучнішими виявилися космонавти.

Перший період розпочався з розвідки, якщо так можна назвати намагання хокеїстів закріпитися у зоні суперника. Більш активно діяли Стасі, але саме їхньому голкіперу Дмитру Дубовому довелося працювати в поті чола, раз по раз фіксуючи шайбу у пастці. Та й його візаві Георгію Ошкадеру було не солодко. Кинджальні проходи хокеїстів “Старту” вздовж борту хоча й закінчувалися більше схожими на футбольні простріли в центральну зону, аніж націленими передачами на п’ятачок, але постійно тримали голкіпера у напрузі. Видно, що команди розкачуються. Так тривало до вісімнадцятої хвилини поки сольний прохід Валерія Бабака не закінчився влучним кидком від синьої лінії. Та майже одразу Ковальов відповів не менш ефектним кидком. Шайба пролетіла над плечем голкіпера і опинилися у сітці.

Другий період пройшов на високих швидкостях. У такій грі кращими виявилися хокеїсти “Космосу”, а Демеля оформив дубль і зробив перевагу своєї команди у дві шайби. Не залишився без взяття воріт й суперник. Один з найкращих хокеїстів “Старту” Олександр Конопльов до завершення періоду зміг скоротити рахунок.

На старті заключної частини гри стасівці відновили рівновагу. У цей час знову довелося по-справжньому вступати у гру стражам воріт. Свою справу голкіпери виконували добре, а от атака не змогла порадувати нічим. Розв’язка наступила за кілька хвилин до завершення зустрічі. Граючи у меншості, “Космос” зробив маленьке диво. Демеля зміг прорватися через щільний захист суперника і знову вивів свою команду вперед. Та менше ніж за хвилину “Старт” скористався чисельною перевагою.

За регламентом у разі нічиєї в основний час команди повинні виявити переможця у серії булітів. Перші дві спроби і ті, і інші виконали бездоганно. Ще по два рази у дуелі виходили переможцями голкіпери. Вирішальною стала п’ята пара кидків. Спочатку Маліченко програв свій вихід Ошкадеру, а Гришко хоча і дещо курйозно та все ж змусив шайбу перетнути лінію.

Полтава-2 – Кремінь – 2:5
(П.Ротань-мл., Соколов – Павлюк, Литвин, Тертичний, Папушин-2)

Після попереднього матчу, чесно кажучи, були сумніви, що можна побачити щось краще. Та команди довели протилежне. Звісно такого закрученого сценарію у другому матчі дня не вийшло, але гра була не менш цікавою.

Кременчужани довели свою перевагу у кінці першого періоду, закинувши дві сухі шайби. На початку другої двадцятип’яти хвилинки (команди грають 3 періоди по 25 хвилин без зупинки часу) полтавчани відіграли одну шайбу. Інтрига матчу отримала нову іскру, яку в кінці періоду трішки потушив влучний кидок Литвина. Швидка шайба Ротаня у заключному періоді знову надала його команді впевненості. Здавалося “Полтава” ось-ось зрівняє рахунок. Проте ні дальні постріли, ні кидки з близької відстані не принесли бажаного результату. У середині періоду відбувся переломний епізод. Господарі льоду перехопили шайбу і викотилися втрьох на одного захисника. Такого подарунку годі було й чекати. Але замість того, щоб зрівняти рахунок, хокеїсти втратили шайбу не довівши справу навіть до кидка. Відповідь “Кременя” була жорстокою. Після виграного вкидання кременчужанами Папушин підробив шайбу і зробив рахунок 4:2. Розчаруванню господарів не було меж. Команда морально підсіла і більш за все змирилася з поразкою. Натомість гості вирішили дотиснути пораненого звіра. У заключні хвилини вони змогли ще раз засмутити голкіпера “Полтави”, а ще після одного кидка стійка прийшла на допомогу господарям.


ХК Кременчук – ХК Котельва – 19:5
(Смирнов-2, Г.Мазурець-2, Мазур-5, Грицан, Сердюк-2, Рижков, Ядуха, Кумейський, Лозовський-4 – Авдєєв-3, Грищенко-2)

Останній матч туру було перенесено на каток у Павленківський парк. Своєрідний полтавський Winter Classic – матч під відкритим небом. Кременчужани провели майстер клас для менш досвідчених хокеїстів з Котельви. Все на що спромоглася “Котельва” – швидко відповісти на першу пропущену шайбу. Надалі територіальна й ігрова перевага повністю була на боці Кременчука. Перевагу у швидкості та майстерності вони втілили у дев’ятнадцять закинутих шайб. Особливо виділялася пара Мазур – Лозовський, які влаштували очну дуель на кращого бомбардира матчу.

Погода