Волейбол - 16-11-2010, 10:11 - sasa 175

Вівторок – день історичний

Вівторок – день історичний

Сьогодні наші земляки стартують одразу в усіх турнірах Єврокубків!

16 листопада в Європі розпочинаються єврокубкові змагання в усіх трьох волейбольних континентальних турнірах: Лізі чемпіонів СЕВ (Європейської конфедерації волейболу), Кубку СЕВ і Кубку Виклику. В усіх цих турнірах змагатимуться вихованці волейбольної школи Полтави, але гратимуть вони у складах провідних команд з інших міст України і Росії.

У Лізі чемпіонів стартуватиме наш земляк Максим Пантелеймоненко. Він гратиме у складі чемпіона Росії – команди \”Зеніт\” (Казань). Для нього це буде вже 8-й старт у єврокубках. До цього Макс уже п\’ять разів грав у єврокубках у складі \”Юридичної академії\” (Харків), двічі – у складі \”Маркохіму\” (Маріуполь) і одного разу у складі казанців. Тепер команда Пантелеймоненка у груповому раунді Ліги чемпіонів СЕВ гратиме у групі \”А\”, де суперниками росіян будуть французький \”Канн\” (16.11.), \”Дженералі\” (Унтерхашінг, Німеччина), і ЦСКА (Софія, Болгарія).

16 листопада \”Локомотив\” (Харків) зіграє першу гру в 1/16 фіналу Кубку СЕВ з командою ДХЛ (Острава, Чехія). У складі харків\’ян виступатиме вихованець полтавського волейболу Андрій Адамець. Для нього це також буде уже 8-й старт у єврокубках. До цього Адамець 6 разів грав у континентальних турнірах у складі \”залізничників\” і одного разу у складі турецького \”Поліс Академісі\” (Анкара).

Ще один вихованець полтавського волейболу Микола Пасажин у складі \”Кримсоди\” (Красноперекопськ) стартує у європейському Кубку Виклику, де у першому матчі зіграє з командою \”Газпром-Югра\” (Сургут, Росія). Для Пасажина це буде 7-й старт у єврокубках. До цього наш земляк уже грав у континентальних турнірах: одного разу у складі СК \”Вінниця\”, чотири разу у складі \”Локомотива\” (Харків) і ще одного разу у складі своєї нинішньої команди.  Цікаво, що чотири сезони поспіль (2001-2004) обидва наші земляки – Андрій Адамець і Микола Пасажин разом грали в єврокубках у складі \”Локомотива\” (Харків). І також разом із \”Локомотивом\” у 2004 році вперше в історії ігрових видів спорту України завоювали один із волейбольних європейських трофеїв – Кубок європейських Топ-команд, перемігши у фінальному матчі в Інсбруку (Австрія) румунську команду \”Дельтаконс\” – 3:1 (25:18, 22:25, 25:16, 25:20).

А незабаром у жіночому континентальному турнірі Кубку Виклику стартує вихованка полтавської школи волейболу Яніна Журовська (Яковлєва). Цього року вона стала чемпіонкою України у складі \”Галичанки\” (Тернопіль), після чого перейшла до команди \”Хімік\” (Южний), яка у першому раунді Кубка Виклику на початку грудня зіграє з \”Комунальником\” (Могильов, Білорусь). Яніна Журовська (Яковлєва) неодноразово була чемпіонкою України і навіть чемпіонкою Франції. Саме у складі РС \”Канн\” (Франція) наша землячка у 2007 році грала у півфіналі жіночої Ліги чемпіонів СЕВ, коли француженки програли \”Спар Тенеріфе\” (Іспанія) – 1:3 та 2:3, і не змогли пробитися до \”фіналу чотирьох\” Ліги чемпіонів СЕВ. Крім того, у 2005 році Яніну Яковлєву було визнано кращою волейболісткою сезону в Україні.

На фото Максим Пантелеймоненко

Погода