Матчі - 12-09-2021, 11:09 - admin 1806

Видовищно, з інтригою, але і з втратою очок

«Ворскла» грає внічию з «Десною», ведучи по ходу матчу 2:0.
Видовищно, з інтригою, але і з втратою очок

“Ворскла” (Полтава) – “Десна” (Чернігів) 2:2 (2:2)

Протокол матчу.

У матчі сьомого туру зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. Чернігівська «Десна» після шести зіграних матчів мала дванадцять очок й розташувалася на четвертому місці.

А «Ворскла» набрала на очко менше й ділила з «Олександрією» п’яту-шосту сходинку. Тому в випадку успіху підопічні Юрія Максимова обходили «Десну» й у світлі вчорашньої поразки «Дніпра-1» могли вийти навіть на третє місце.

Плюс – Рангел, мінус – Тамм і Кане

Але обігрувати гостей полтавці мали без двох гравців основного складу. Захворів естонський захисник Йонас Тамм, а Ібрахім Кане не встиг вчасно повернутися з табору національної збірної Малі. Натомість місце в стартовому складі отримав бразильський новачок Рангел, якого «Ворскла» підписала напередодні. Лукас непогано проявив себе у товариському матчі проти «Металіста 1925» й, очевидно, переконав Юрія Максимова в тому, що вже готовий приносити користь новій команді.

2:0 за перші сімнадцять хвилин – нокаут? А ось і ні!

Початок матчу був за «Ворсклою». Вже четвертій хвилині полтавцям вдалася швидка атака. Пердута помітив забігання Скляра й віддав пас партнеру в вільну зону на правому фланзі. Скляр швидко оцінив ситуацію й виконав навісну передачу в вільну зону, куди вже вривався Давід Пуцлін. Хорват на мить випередив захисника й ударом зльоту відкрив рахунок.

На цьому «Ворскла» не зупинилася. На 17-й хвилині полтавці впіймали суперника на контратаці. Олександр Скляр вчасно прискорився й віддав пас на хід Руслану Степанюку. Нападник «Ворскли» пройшов ближче до воріт й пробив повз воротаря – 2:0.

У цей час стало трохи шкода Олександра Рябоконя й його команду. Це був десятий поспіль гол, пропущений «Десною» у трьох останніх матчах при нулі в графі «забиті м’ячі». Як виявилося, гості не потребували співчуття й з характером у них все гаразд. Відновити рівновагу чернігівські футболісти змогли ще до перерви.

Зробили це деснянці не без допомоги лівого захисника «Ворскли» Наджееба Якубу. Було видно, що Наджееб вийшов на гру не надто сконцентрованим. Спочатку він не дограв до кінця епізод і дозволив супернику наздогнати, як здавалося спочатку, безнадійний м’яч біля лицевої лінії. Того разу минулося. А на 25-й хвилині слабкий і невдалий пас назад від Якубу став легкою здобиччю Волошина. Гравець «Десни» помчав до воріт і в стилі Руслана Степанюка переграв голкіпера – 2:1.

«Ворскла» відповіла на 31-й хвилині. Знову хороша триходівка, яку цього разу розіграли Челядін, Тілль і Степанюк, завершилася обвідним ударом останнього. На жаль, цей удар прийшовся у стійку.

«Десна» ж «Ворсклу» не вибачила. Через хвилину грубим промахом полтавської оборони скористався Безбородько, який вискочив сам на сам з Різником і спокійно пробив у дальній кут. Так рахунок став 2:2. Нападник чернігівці міг опинитися в положенні «поза грою», однак на протилежному фланзі «лінію» не витримав Якубу. Наджееб провалив перший тайм і на другу половину гри вже не вийшов.

Тактична перебудова у перерві між таймами

Замість Якубу на полі з’явився Сергій Яворський і «Ворскла» перейшла на гру з трьома центральними захисниками. Спочатку здавалося, що ця тактична зміна від Юрія Максимова заспокоїла полтавців. Але чим більше часу спливало, тим більше давалася взнаки висока інтенсивність гри в першому таймі. Ворскляни просто втомилися. «Десна» почала потроху додавати.

На 55-й хвилині свій момент для дебютного голу за нову команду мав Рангел. Бразилець намагався замкнути дальню стійку після навісу Ігоря Пердути. Удар головою у нападника в цьому моменті не вийшов.

Далі на перший план вийшов Дмитро Різник, який мінімум три рази рятував свою команду від вірного голу. На 60-й хвилині воротар відбив удар з близької відстані в виконанні Тотовицького. На 75-й хвилині Дмитро реагує на підступний удар з гострого кута від Болбата. Ще через хвилину воротар у стрибку переводить м’яча на кутовий після підступного удару головою Тотовицького.

Юрій Максимов спробував оживити гру попереду за рахунок замін. Знову на полі з’явилися Пешич та Вакула. Останній не лише не допоміг в атаці, а й ледь не спровокував гол у власні ворота. Два необачні паси Владислава назад були перехоплені й призвели до небезпечних атак «Десни». У результаті тренер полтавців не став чекати, що буде далі й провів зворотну заміну – замість розчарованого Вакули на полі в кінцівці матчу з’явився Данило Кравчук.

Завершальний міні-штурм, який не приніс результату

Завершальні хвилини залишилися за «Ворсклою». Незважаючи на втому, наша команда пішла вперед і спробувала вирвати перемогу. На 90-й хвилині з хорошої позиції після пасу Пердути пробивав Пешич – мимо воріт. У доданий час полтавці подають три поспіль кутові, але результату це не приносить. Гра завершується бойовою нічиєю 2:2.

У цілому для стороннього вболівальника матч вийшов цікавий. У ньому було все: багато голів, камбек, гра на зустрічних курсах, інтрига аж до фінального свитка. Тільки шкода, що «Ворскла» знову втратила очки. Надолужувати згаяне потрібно вже в наступному матчі проти «Миная».

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ФК “Ворскла”

Погода