Золотий Колос - 18-04-2011, 10:04 - sasa 167

Як \”Динамо\” \”Металіст\” здолало

Як \”Динамо\” \”Металіст\” здолало

Динамо – Металіст – 3:0
Подробаха 53, 88, 90
Динамо (Решетилівка): Сипляк, Гринь, Сак, Ягодовський (Маленков 79), Колесніченко, Перерва (Федоров 88), Бодня (Малиш 90+2), Ребенок (Семененко 73), Цаплін (Храпач 85), Шевченко, Подробаха, Лазько.
Металість (Хорол): В. Волошин (Мусієнко 46), Жалдан, Калчетян, Іщенко, О.Волошин (Л. Тупородський 79), Плема, Глушковський (В.Тупородський 60), Голик, Кільдєєв, Кузуб (Третяк 63), Денисов, Булін, Кречетов.

\"АнатолійУ Решетилівці відбувся матч відкриття сезону-2011. Місцевий клуб \”Динамо\” приймав \”Металіст\” (Хорол) на чвертьфінальному етапі обласного Кубка \”Золотий колос\”. На місцевому стадіоні зібралося декілька сотень уболівальників, які прийшли підтримати свою команду. Володимир Колесніченко, перший заступник голови райдержадміністрації, людина, яка допомагає розвитку футболу в районі, розповідає:

– Ми хочемо вийти на найвищий обласний рівень (приклад Машівки у цьому сенсі дуже доречний). У цьому році плануємо взяти Кубок району, а в наступних роках бути призерами другої ліги. Ми хочемо, щоб наша команда складалася із місцевих футболістів, хоча нині в \”Динамо\” приблизно третина гравців – із інших міст.

Сама ж гра проходила здебільшого на половині поля гостей. А оскільки перший кубковий матч у Хоролі динамівці програли з рахунком 1:0, їм потрібно було йти вперед та доводити, що команді до снаги вийти у наступний етап. Перший тайм активно розпочали господарі, але гострі випади динамівців нейтралізувалися вдалими діями захисту \”Металіста\”. Та гості також змусили трохи понервувати уболівальників: на 17-й хвилині, після серії помилок у захисті решетилівської команди, форвард гостей завдав прицільний удару по воротах, але динамівський кіпер у стрибку встиг вибити м\’яч з правої \”дев\’ятки\”.

У середині та наприкінці першого тайму боротьба проходила переважно на половині поля гостей. \”Динамо\” намагалося проходити по черзі то правим, то лівим флангом, але захист \”Металіста\” діяв чітко, не даючи реалізувати ігрову перевагу суперника у голи.

Другий тайм показав, що господарі виявилися більш мотивованими, що вилилося у гол на 55-й хвилині: вихід сам на сам після цікавої комбінації-\”стінки\” реалізував досвідчений Анатолій Подробаха, вдало відкрившись у районі 11-метрової позначки.

Господарі не хотіли зупинятися і йшли вперед, віддавши лише у середині тайму ініціативу гостям. Але ненадовго. Сьомий номер динамівців під час чергової атаки перекидає кіпера гостей і робить дубль. А за дві хвилини, обігравшись із Сергієм Симоненком, Анатолій Подробаха втретє змушує капітулювати \”Металіст\”. Впевнена перемога \”Динамо\” не залишає шансів на вихід у півфінал команді з Хоролу.

Коментар Костянтина Трудненка, головного тренера \”Динамо\”:

– Оскільки першу гру ми програли, то сьогодні грали на результат,. Тому я сказав своїм хлопцям, що ми виходимо як на \”останній бій\”. І дійсно, самовіддача була максимальною, на полі були командні дії, командний дух, хлопці віддали всі сили задля перемоги. Вважаю, що ми заслужили вихід у півфінал. Але якщо вже когось відмічати, то сьогодні, на мою думку, яскраво зіграли Подробаха, Симоненко та наш голкіпер Сипляк.

Олександр ЄФАНОВ

Погода