Першість Полтавщини - 22-06-2015, 09:06 - sasa 227

Як інспектор матчу в Лубнах виловлювала фаната, Або \”Інспектор \”Фреймут\” по-полтавськи

Як інспектор матчу в Лубнах виловлювала фаната, Або \”Інспектор \”Фреймут\” по-полтавськи

Відлуння матчу ФК \”Лубни\” – ФК \”Рокита\”. Погляд із Рокити від \”Четвертої влади\”

Гра відверто розчарувала. Лідери чемпіонату показали зовсім нечемпіонську гру і були куди ближчими до поразки ніж до перемоги. Господарі старалися, але везіння цього разу було не на їх боці.

Проте було в матчі кілька цікавих епізодів, напряму не пов’язаних з самою грою, свідком яких випадково видалося стати.

Зокрема, в першому таймі арбітри в кількох епізодах приймали незрозумілі рішення, чим викликали справедливе обурення як місцевих, так і приїжджих вболівальників. Традиційно фанати обох команд повідомили арбітрам і власну думку, щодо статевої орієнтації останніх…

І тут, вже через кілька хвилин після вищевказаних скандувань, коли було й забуто про некомпетентні дії бокового арбітру, відкіля не візьмись з’являється на трибунах колоритна жіночка і повідомляє одному з вболівальників гостей, що особисто виведе його з трибун за образу арбітрів. Коли її попросили представитись і повідомити на якій підставі вона погрожує вигнанням вболівальників, які придбали квитки на гру, та не порушують громадського порядку, вона повідомила, що вона \”інспєктор\” матчу без прізвища, проте по \”фамілійі\” Єрмакова, і тільки вона вирішує питання про те, хто має право переглядати гру на трибунах, а хто ні. Квиток, придбаний в адміністрації стадіону, зі слів \”інспєктора\”, насправді ніякий не квиток, і не надає жодного права перебувати на трибунах. Претензії свої ця пані чомусь висловлювала тільки вболівальникам гостей. Постійні нецензурні виклики місцевих фанатів, які перебували буквально в трьох метрах від пані \”інспєктор\”, та на які звертали її увагу вболівальники гостей, пані Єрмакова супроводжувала тільки посмішкою. Вочевидь роботою цього інспектора є боротьба з чистотою трибун від вболівальників приїжджих команд.

До речі, в другому таймі дії арбітрів стали більш адекватними. Можливо на це вплинула якраз справедлива критика з боку вболівальників.

Потім більше – один в лапках дуже адекватний місцевий фанат побіг на поле з’ясовувати стосунки з головним арбітром матчу, використовуючи при цьому виключно нормативну в лапках лексику. І тут наш герой-інспектор особисто його виловлювала та випроваджувала, проте чомусь не за межі стадіону, а на трибуни… Напевно бореться за кожного місцевого вболівальника на трибунах.

Хочеться також зазначити, що багато місцевих вболівальників, вочевидь, знаючи особливості стадіону, потрапляли на гру без жодних квитків.

Місцеві ультрас традиційно відзначилися гучним співом всіх добре відомих нецензурних хітів, крім того виконали й кілька нецензурних хітів власного виробництва. Чомусь жодного з них пані \”інспєктор\” так за межі стадіону й не вивела, ніби нікому й не погрожувала, проте повідомила, що перед матчем з фанатами господарів говорила. Цікаво: про що?

Під кінець гри доблесні лубенські ультрас відзначили здобуте очко запаленими фаєрами та підриванням шумових гранат. Можливо саме такою була домовленість з інспектором матчу?

Навіть після таких дій вболівальників лубенської команди ні пані інспектор, ні представники правоохоронних органів, жодним чином не намагалася вплинути на фанатів господарів.

Варто також сказати і про сам стадіон. Хоча стадіоном назвати цю споруду, якось і язик не повертається… Суцільні руїни, перебування на яких загрожує будь-кому погіршенням стану здоров’я. Як такі споруди допускаються для проведення обласних змагань, напевно тільки таким інспекторам, як Оксана Єрмакова, відомо.

В зв’язку з вищеописаним виникає кілька запитань:

1. Що ж продає глядачам адміністрація лубенського стадіону, якщо це не квитки і вони не дають права перебувати на трибунах?

2. Чи не перевищила пані \”інспєктор\” наданих їй повноважень, погрожуючи вболівальникам особисто випроваджувати їх за межі стадіону?

3. Чи має право людина, яка не представилася та не показала жодного посвідчення, заважати глядачам переглядати футбольний матч?

4. Чи дійсно в нашому футболі передбачено подвійні стандарти реакції інспекторів футбольних матчів на вболівання фанатами господарів та гостей?

5. Хто дозволяє проведення матчів обласного чемпіонату з футболу на стадіоні \”Центральний\” в м. Лубни?

\”Четверта влада\”

Погода