Аматори - 28-07-2013, 01:07 - sasa 236

Як перемагають без грошей

Як перемагають без грошей

ФК «Лубни» – Локомотив» (Гребінка) 0:1 (0:0).
Турнір «Шишацький Кубок». ІІІ тур. 27 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 257 глядачів. +19 С.
Судді: О. Кривогуз, В. Пащенко, О. Матяш (усі – Полтава).
«Лубни»: Назаренко, Романенко, Печарський, В. Дудка, Головко, Мірошниченко (Бойко, 69), Ламіне, Голов’як, Реутов, С. Дудка, Сухонос (Ебенгу, 54). Тренер: А. Гришанович.
«Локомотив»: Щеголь, Панченко, Бут, Рябоконь, Марченко (Дубицький, 62), Некрилов, Ю. Кривошея, Забіла (Д. Кривошея, 66), Шевченко, Кириченко, Дюжов. Тренер: С. Симоненко.
Голи: Дюжов (67).

«Матч не використаних можливостей» – так коротко можна назвати підсумок цього цікавого футбольного дербі. Цього вечора в Лубнах було справжнє футбольне свято, якому всі уболівальники області можуть лише заздрити: два поспіль захоплюючі поєдинки останнього третього туру «Шишацького Кубка», в яких вирішувалася доля переможця восьмої за ліком групи.

І в цьому матчі, як і в попередньому між командами «Зеніт» – ФК «Пирятин», численні глядачі на стадіоні стали свідками одного забитого м’яча і одного не вдало виконаного одинадцятиметрового удару. А ще були попадання в поперечину воріт господарів, не використані голеві моменти, цікава і гостра боротьба на кожній ділянці поля, прагнення до перемоги лубенців, за яких вболівав і «Зеніт». Адже в разі перемоги з рахунком 1:0 або 2:0 над залізничниками перше місце в групі займуть зенітівці. В молодої лубенської команди було більше шансів на вдалий результат поєдинку, але м’яч чомусь «не слухався» футболістів біля воріт гостей: він летів повз рамку або надійно грав голкіпер залізничників Іван Щеголь.

У другому таймі господарі могли і повести в рахунку – Сергія Дудку явно збивають у штрафній і арбітр Олександр Кривогуз без вагань вказує на одинадцятиметрову позначку. До м’яча підходить кращий гравець, як цього матчу, так і взагалі ФК «Лубни», Ігор Реутов і потужним ударом попадає у … штангу воріт. І вже через 6 хвилин забивають гості – Андрій Дюжов після чіткого пасу проходить лівим краєм до воріт суперника і влучно та без шансів для господарів пробиває – 0:1.

У підопічних Анатолія Гришановича після цього було вдосталь часу щоб добитися позитивного для них результату, але все знову йшло за сценарієм першого тайму – невдалі дії біля воріт, надійна гра воротаря, невезіння у завершенні атак. Фінальний свисток сповістив присутніх, що «Локомотив» добився третьої поспіль перемоги у груповому турнірі, набравши 9 очок і в 1/4 фіналу зустрінеться вдома з переможцем п’ятої групи. А це ФК «Велика Багачка», що переміг в останньому турі з рахунком 2:0 ФК «Рокита».

Після гри в Лубнах наставник «Локомотива» сказав: «Гра була рівною. Сьогодні більше пощастило нам, хоча лубенці більше атакували. Адже у першому колі чемпіонату області ФК «Лубни» переміг нас у Гребінці з рахунком 1:0. Звичайно, я задоволений результатом і до цього вів своїх підопічних. Щодо до господарів, то молода команда Анатолія Гришановича мені сподобалася і у неї, повірте, є майбутнє. На завершення додам, що у «Шишацькому Кубку» я прагнув довести, що, все таки, сьогодні у футболі не все вирішують гроші. При «безгрошів’ї» ми стали переможцями групи і зустрінемось наступної середи з футбольним грандом з Великої Багачки».

До слів тренера залізничників Сергія Симоненка можна добавити лише одне: 31 липня «солодко» ФК «Велика Багачка» у Гребінці не буде, бо там футболісти грають не «за гроші», а за честь свого міста…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода