Ретро - 15-07-2019, 09:07 - admin 1297

Як популяризували «Ворсклу» в 80-х

Ворскляни в гостях у школи №31.
Як популяризували «Ворсклу» в 80-х

Уболівальники «Ворскли», напевне, не забули ті часи, коли на адресу клубу регулярно робилися закиди відносно відсутності чи слабкої роботи з вболівальниками.

За останні роки ситуація зсунулася з мертвої точки: з’явився клубний магазин, музей, футболісти відвідують школи, проводяться дитячі турніри по футболу. А як популяризували «Ворсклу» в 80-х роках?

Звичайно, основна популяризація лежала на плечах рядових вболівальників і фанатів, які самостійно шили прапори та перші шарфи. Але не залишалися осторонь і самі футболісти. Так, до нас потрапили фото, на яких зафіксовані відвідини тренером «Ворскли» Віктором Пожечевським і футболістами (Володимиром Прокопиненком, Іваном Іванченком, Юрієм Рєзніком, Іваном Шарієм та Олегом Моргуном ) полтавської школи №31 у 1987 році.

Спільне фото на згадку
Олег Моргун ділиться секретами воротарської майстерності
Віктор Пожечевський дарує школі футбольний м’яч

Тогочасний же лідер полтавських фанатів Дмитро Демиденко, зокрема, пригадує: «Що стосується популяризації, то були марші. Але з популяризацією ми їх тоді не ототожнювали. А ось зимовий турнір по футболу серед уболівальників придумали й три роки проводили ми! Правда, за підтримки міськкому в особі Юрія Рагозіна. Уже на перший рік в турнірі приймали участь близько п’ятдесяти команд. А далі дійшло навіть до сімдесяти. Оце дійсно була популяризація! А після переможець приймав участь у всеукраїнських змаганнях серед уболівальників».

Погода