Новини - 20-07-2021, 10:07 - admin 2078

Як Україна грала проти Фінляндії в єврокубках

Як Україна грала проти Фінляндії в єврокубках

Обігравши в матчі-відповіді першого кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій вірменський «Ноах» з рахунком 5:0, фінський «КуПС» вийшов на полтавську «Ворсклу».

Зустрічі українських і фінських команд в європейських футбольних клубних турнірах – явище нечасте. Першою з наших команд Фінляндію відкрив одеський «Чорноморець». У рамках попереднього раунду Кубку УЄФА сезону 1996/97 підопічні Леоніда Буряка зустрілися з гельсінським ХІКом. Першу гру одесити проводили на виїзді й завершили її внічию 2:2. Дотис суперника «Чорноморець» у другому таймі матчу-відповіді, забивши два голи й оформивши перепустку в наступний раунд.

У сезоні 2001/02 на фінську команду потрапив київський ЦСКА. «Армійці» зустрілися з «Йокерітом» (Гельсінкі). Обидва матчі закінчилися з однаковим рахунком 2:0 на користь української команди.

Таким чином, поки єврокубковий баланс між Україною й Фінляндією на користь нашої країни. Українські команди виграли три матчі й одного разу зіграли внічию. Сподіваємося, що підопічні Юрія Максимова підтримають переможні традиції, закладені раніше «Чорноморцем» і ЦСКА.

Погода