Стрічка новин - 21-04-2016, 10:04 - Націоналіст 356

Як вибрати бутси для футболу?

Як вибрати бутси для футболу?

Для футболіста взуття є найбільш важливою частиною спорядження, яку потрібно правильно вибрати. Можливостей для вибору величезна кількість, багато різних стилів, технологій.

Як можна вирішити проблему вибору футбольного взуття? Як знайти взуття, яке підходить саме Вам? І як піклуватися про нього після кожної гри? Адже те, що на ногах, контролює те, що відбувається на полі.

Є два основних міркування, за якими повинен формуватися вибір футбольного взуття. Ваш вибір в першу чергу буде спиратися на питання: 1) на якій поверхні Ви граєте?; 2) Як часто Ви граєте?

Відповіді на ці питання допоможуть Вам зробити правильний вибір. Максимальна користь для гри саме від правильного вибору футбольних бутс. Підошва – це частина взуття, яка торкається землі. Ground (FG) або лита підошва – використовує литі шипи, щоб забезпечити зчеплення з полем і на сьогоднішній день є найпопулярнішою і універсальної підошвою для фізичних покриттів.

М\’яка земля (SG) або змінна – для м’якої або вологої поверхні природного поля. Традиційно м’який грунт – на ньому використовуються змінні шипи з алюмінієвими наконечниками. Ними користуються багато професійних футболістів на доглянутих полях, але такі бутси не є ідеальними для твердого грунту. Можливий тиск на ноги і виникнення травм.

Твердий грунт (HG) або MultiGround – створені для штучних або природних жорстких поверхонь, таких як штучний газон або висушена сонцем земля. Велика кількість коротких шипів, які рівномірно розподілені по підошві. Вони так само підходять до заморожених полів і служать резервним взуттям для більшості гравців. Футбольне взуття такого типу можна легко вибрати в магазині Fitness Market.

Торф-бутси зазвичай мають дуже міцну гумову підошву. Turf-взуття має невеликі шипи або гумові візерунки на підошві, підходить для гри на жорстких полях штучного і природного газону. Ці бутси часто використовуються новачками у футболі, для навчання футболу поки ноги не звикли до бутс з високими шипами.

Криті – як випливає з назви, бутси для гри в критому приміщенні або на сухому штучному полі, а так само асфальтованому покритті. Цей вид футбольного взуття зазвичай має гумову плоску підошву. Вони відмінно підійдуть для відпочинку або для вуличного одягу.

Погода