Стрічка новин - 26-04-2016, 10:04 - sasa 187

Як вибрати футбольний м’яч?

Як вибрати футбольний м’яч?

Футбол – той вид спорту, який привертає увагу хлопців в самому юному віці. Вони починають освоювати гру, ганяючи м’яча у дворі, після чого виводять своє захоплення на новий рівень. Хтось стає професійним футболістом, а інші – продовжують зустрічатися на полі зі своїми друзями по вихідних.

Проблеми з вибором

Так чи інакше, а без якісного м’яча грати неможливо. Як же вибрати недорогий, але довговічний снаряд для футболу? Виявляється, більшість футбольних приладдя виготовляють в Індії і Пакистані.

Якщо говорити про різновиди футбольних м’ячів, то вони бувають:

  • професійні;
  • матчеві;
  • тренувальні;
  • для міні-футболу.

У будь-якому випадку, при виборі необхідно оцінювати технічні характеристики. Першим критерієм є вага і обсяг м’яча:

  • до 340 грам і 60 см для дітей до 8 років;
  • до 368 грам і 65 см для дітей від 8 до 12 років;
  • до 453 грам і 70 см для дітей старше 12 років і дорослих.

Другим критерієм можна вважати покриття м’яча. Від цього фактора залежить міцність виробу і його вартість. Найпопулярнішим матеріалом є синтетика, яка довше зберігає свої властивості (в порівнянні з натуральною шкірою). Однак м’ячі з ПВХ мають невеликий недолік – в холоду зовнішній шар дубіє, і м’яч стає складно контролювати. Висновок – варто віддати перевагу виробам з поліуретану.

Обов’язково потрібно звернути увагу на підкладковий шар, який розташовується між зовнішнім покриттям і камерою. Від цього фактора залежить пружність м’яча, його сферичність і інші характеристики. У більшості випадків для цих цілей використовують тканину і піну – їх поєднання забезпечує м\’якість м’яча, водостійкість і гнучкість.

Не менш важлива і камера, за рахунок якої в м’ячі утримується повітря. Її виготовляють з латексу або бутила. У першому випадку гарантується стабільна траєкторія польоту і особлива чутливість. Тільки ось цей матеріал випускає повітря, так що доводиться періодично підкачувати футбольний кульку.

Ну і, звичайно, не варто нехтувати зовнішнім виглядом м’яча і його дизайном. Від кількості і якості панелей залежить аеродинамічні властивості снаряда. Незважаючи на широкий асортимент продукції, представленої на ринку, лідерство ось уже багато років утримують 32-панельні (12 п’ятикутних і 20 шестикутних) м’ячі для футболу.

І пам’ятайте, що футбольний м’яч прослужить довше, якщо за ним правильно доглядати.

Спонсор запису магазин https://bombardyr.com/balls/

Погода