Матчі - 12-09-2022, 07:09 - admin 4943

Є перший заліковий бал для «Ворскли»!

Матч «Ворскли» та «Олександрії» завершився без голів.
Є перший заліковий бал для «Ворскли»!

“Ворскла” (Полтава) – “Олександрія” 0:0

Протокол матчу

У матчі 4-го туру проти «Олександрії» полтавські вболівальники чекали від «Ворскли»… А хто його знає, чого вони від неї чекали.

З одного боку, якщо винести за дужки матч проти «Зорі», то з «Вересом» і «Металістом-1925» гра в команди Віктора Скрипника потроху прорізалася. З іншого боку, з «Олександрією» у «Ворскли» майже завжди виходять важкі матчі. Суперник незручний і кусючий. Тому реальність підказувала, що перша перемога може відкластися ще як мінімум на один тур. Зрештою, так воно й вийшло. Хоча задачу-мінімум – не програти, полтавці виконали.

По стартовому складу варто відзначити повернення Сергія Яворського, а також дебют Василя Кравця. Забігаючи наперед зазначимо, що Кравець, який діяв на позиції лівого півзахисника, став чи не єдиною світлою плямою «Ворскли» в цьому матчі. Саме Василь вже на 4-й хвилині пробив з району лінії штрафного майданчика в дальній кут, проте м’яч вдарився об стійку й вилетів у поле.

«Олександрія» відповіла голом. На 7-й хвилині колишній захисник «Ворскли» Валерій Бондаренко зльоту замкнув подачу з кутового й навіть встиг відмітити взяття воріт. Головний рефері матчу за рекомендацією арбітрів системи VAR вирішив сам переглянути момент й чітко визначив, що за мить до результативного удару Бабогло навмисне блокував Зайкова, який мав персонально грати проти Бондаренка. Гол відмінили.

Подальший перебіг подій у першому таймі описувати складно, оскільки у транслятора матчу виникали серйозні проблеми з сигналом. Тому лише констатуємо, що перша сорокап’ятихвилинка голів не принесла.

У другій половині матчу олександрійці стали діяти більш настирливо й чітко позначили своє бажання взяти три очки. Підопічні Юрія Гури були більш агресивними, частіше вигравали єдиноборства, краще пресингували й у цілому тисли на полтавську оборону.

На 56-й хвилині під поперечину з одинадцяти метрів пробиває Кожушко – Різник переводить м’яча на кутовий. «Ворскла» відповіла ударом Кравця з «точки Шевченка». До гола-красеня було дуже близько, однак лише поперечина.

Ближче до кінця матчу олександрійці почали йти вперед більшими силами. І були близькими до успіху після удару Калітвінцева на 88-й хвилині. М’яч рикошетом від Сефері пішов по неприємній для воротаря ворсклян траєкторії в нижній кут і Різнику довелося демонструвати свій високий клас.

Як це часто буває, коли одна команда ризикує й оголює тили, інша команда отримує простір для контратак. Свій шанс «Ворскла» дочекалася на четвертій компенсованій хвилині. Сефері протягнув м’яча ледь не через півполя і, не дочекавшись підтримки від партнерів, пробив прямо в Білика. Сил для удару після 94-х зіграних хвилин і ривка у нападника банально забракло.

Фінальний свисток Юрія Іванова зафіксував безгольову нічию. Перше очко і  вдалий дебют Василя Кравця – чи не єдині плюси цього матчу для полтавців. У цілому здалося, що команда виглядала навіть гірше, ніж у матчах з «Вересом» та «Металістом-1925». Частково це можна пояснити грою суперника. Проте і те, що Віктор Скрипник поки суттєво не наблизився до побудови нової команди теж не викликає сумнівів.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ФК «Олександрія»

Погода