- 31-07-2015, 11:07 - sasa 187

Єгор Дементьєв – чемпіон світу!

Єгор Дементьєв – чемпіон світу!

У місті Ноттвіль (Швейцарія) розпочався паралімпійський чемпіонат світу 2015 року з велоспорту-шосе, в якому стартував кращий велогонщик-паралімпієць сучасності, чемпіон Всесвітніх Паралімпійських ігор Єгор Дементьєв із Кременчука.


\"Єгор
Учора, 30 липня, наш земляк блискуче виграв індивідуальну гонку на час серед спортсменів паралімпійської нозології С5 (14 учасників). Дистанцію гонки 31 км Єгор Дементьєв здолав за 54 хвилин 25,44 секунди. Його середня швидкість на дистанції сенсаційно перевищила позначку у 40 кілометрів на годину і становила – 40,92 км/год. Срібного призера Елістера Донохью (Австралія) кременчужанин випередив аж на 26 секунд, а бронзового – Андреа Торлао (Італія) взагалі – більше, ніж на… хвилину.

Щоправда, для такої величезної переваги над суперниками нашому земляку довелося \”принести жертву\”. За кілька днів перед цим Єгор Дементьєв, напевно, із стратегічних цілей, пропустив 3-й етап Кубка світу, який відбувався у німецькому Ельзаху (24-26 липня). Через це Єгор у загальному заліку Кубка світу у своїй нозології \”відкотився\” з першої позиції – на четверту (у нього так і залишилося 92 кубкові пункти). Але вже у Ноттвілі Єгор Дементьєв на дистанції велогонки \”вистрелив\” так, як \”пробка із пляшки з-під шампанського\”. На 6-му місці у Ноттвілі фінішував – з відставанням в 1 хвилину 46 секунд від чемпіона – голландець Даніель Абрахам-Гебру, який саме й вийшов у лідери Кубка світу у нозології С5 після 3-го етапу.

Юрій ШАМРАЙ

Погода