- 20-08-2015, 04:08 - sasa 171

Єгор Дементьєв очолює світовий паралімпійський рейтинг з велоспорту

Єгор Дементьєв очолює світовий паралімпійський рейтинг з велоспорту

Сьогодні UCI (Міжнародний союз велосипедистів) оприлюднив серпневі рейтинги спортсменів паралімпійців з велогонки-шосе в усіх нозологіях, в одній із яких – нозологія С5 – світовий рейтинг очолює Єгор Дементьєв із Кременчука.

\"ЄгорУ 2015 році наш земляк був переможцем та призером чемпіонату світу з вело-шосе (в індивідуальній та груповій гонках) – у Ноттвіллі (Швейцарія) та двох із трьох етапів Кубка світу – у Маньяго (Італія) та Івердон-ле-Бені (Швейцарія). На 3-му етапі Кубка світу в Ельзаху (Німеччина) кременчужанин не виступав.

Єгор Дементьєв упевнено лідирує серед спортсменів нозології С5 у світовому паралімпійському рейтингу, в якому обліковано 57 учасників з багатьох країн світу. В активі кременчужанина – 201 пункт. Тут серед інших гонщиків ще 4 учасника мають рейтинг, який перевищує 100 пунктів: Елістер Донохью з Австралії (172), Андреа Торлао з Італії (164), Даніель Гебру з Голландії (126) і Вольфганг Ейбек з Австрії (119).

Але це ще не остаточні показники світового паралімпійського рейтингу-2015 за підсумками літнього сезону на шосе. Найближчим часом – 11-13 вересня – у місті Пітермаріцбург (ПАР) – відбудеться заключний, 4-й етап цьогорічного паралімпійського Кубка світу з велоспорту-шосе. Саме після цього етапу й визначиться остаточний паралімпійський рейтинг 2015 року. Топ-20 світового рейтингу, в якому зараз лідирує Єгор Дементьєв:

\"Єгор
Тетяна БЕГМА

Погода