- 18-09-2015, 05:09 - sasa 144

Єлизавета Каланіна стартує на своєму останньому юніорському чемпіонаті Європи

Єлизавета Каланіна стартує на своєму останньому юніорському чемпіонаті Європи

Сьогодні, 18 вересня, в Оберварті (Австрія) розпочався чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів (до 21 року), на якому виступатиме 20-річна кременчужанка Єлизавета Каланіна.

Наша землячка змагатиметься завтра, 19 вересня, у ваговій категорії понад 78 кг (12 учасниць). Уже відомо, що у першому турі її суперницею буде Рудель Кароль (Франція). Якщо Єлизавета переможе її, то у другому турі (його переможець виходить до півфіналу), вона боротиметься на татамі з Юлією Ляниченко (Росія), яка у першому турі буде вільною (за жеребом).

\"Єлизавета

Юніорка Єлизавета Каланіна (ліворуч) – уже з жіночим \”сріблом\” Кубка Європи

Виходячи із інформації, розміщеної на сайті EJU (Європейського союзу дзюдо), по ваговій категорії понад 78 кг серед юніорок, Єлизавета Каланіна є найдосвідченішою учасницею змагань в Оберварті, найбільший її успіх – \”срібло\” жіночого Кубка Європи в Софії. Але на юніорських чемпіонатах Європи кременчужанка, напевно, не здобула ще своєї головної нагороди. Єлизавета ще у 2012 році завоювала \”бронзу\” – на своєму першому юніорському чемпіонаті у Пореці (Хорватія), у 2013 році вона пропустила змагання через травму, у 2014 році на юніорському Євро (у Бухаресті) вона фінішувала на 5-му місці. Цього разу – в Оберварті – чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів (до 21 року) стане для нашої землячки останнім, адже 1 лютого 2016 року їй виповниться уже 21 рік.

Крім того Єлизавета Каланіна була бронзовою призеркою кадетського (до 17 років) чемпіонату Європи 2011 року, чемпіонкою Європейського юнацького фестивалю 2011 року, срібною призеркою кадетського чемпіонату світу – також у 2011 році.

Тетяна БЕГМА

Погода