- 16-10-2015, 11:10 - sasa 138

Євген Савєта переміг у двох категоріях всеукраїнського турніру \”Іван Піддубний\”

Євген Савєта переміг у двох категоріях всеукраїнського турніру \”Іван Піддубний\”

Легендарний борець Іван Максимович Піддубний народився 26 вересня (8 жовтня) 1871 року у селі Богодухівка Золотоноського уїзду Полтавської губернії – тепер це Черкаська область, де продовжують шанувати славу нашого земляка.

Щойно у містечку Чорнобай, що на Черкащині відбувся традиційний всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби присвячений пам\’яті видатного українського богатиря всіх часів – Івана Максимовича Піддубного, в якому активну участь взяли борці Полтавщини – з Кременчука.

Героєм всеукраїнського турніру \”Іван Піддубний\” став наш земляк Євген Савєта, який здобув перемоги у двох різних вагових категоріях. У своїй категорії – до 98 кг Євген Савєта став найсильнішим, перемігши у фінальному поєдинку Степана Шелемеха (Київ). Потім у категорії понад 130 кг – це своєрідний \”абсолют Івана Піддубного\”, в якій дозволялося брати участь кожному борцю, хто, звісно, був упевнений у своїх силах, Євген Савєта також здобув неперевершену перемогу над борцями, які були набагато важчими від нього. У вирішальному поєдинку (понад 130 кг) Євген Савєта переміг Дмитра Чмихова (Київ-Донецьк), який перед цим став бронзовим призером у категорії до 130 кг.

Також у Чорнобаї одну із найяскравіших перемог у турнірі \”Іван Піддубний\” серед кадетів (до 58 кг) здобув кременчужанин Максим Лю.

Тетяна БЕГМА

Погода