- 30-05-2015, 10:05 - sasa 176

Йован Маркоскі. Фінальний протокол

Йован Маркоскі. Фінальний протокол

На матчі з Зорею, фанатський сектор біло-зелених, вивісив банер з надписом: \”Йован спасибо за честь, за славу, за преданность цветам!\”. Ще перед матчем стало зрозуміло, що це буде остання гра для сербського легіонера Ворскли.

Після гри наставник ворсклян Василь Сачко це підтвердив:

Йован Маркоскі? У нього закінчується контракт. Він – футболіст з великої літери. Йован для Ворскли зробив чимало. Ми разом із ним грали свого часу. Він іноземець, але він, як свій. Полтавський! Залишив у Полтаві багато свого здоров\’я. Завдяки йому команда здобула чимало очок. Низький уклін йому. Життя триває. Йован закінчує кар\’єру футболіста у Ворсклі, але не закінчує з футболом. Для нього двері відкриті. Ми обговорювали це і з почесним президентом. Йованові буде запропонований хороший подарунок від клубу – робота в Ворсклі. Якщо він погодиться, то так і буде. Хлопець з амбіціями. Може він ще грати хоче? Це в нього треба питати. Як він вирішить так і буде\”.

 

\"Йован

Отже, Марковскі, який віддав команді не багато не мало майже 9 років, залишає Ворсклу по закінченню сезону. Однак не виключено, що в новому сезоні він і далі працюватиме в клубі в новому амплуа.

А поки можна підбити підсумки виступів Йована за біло-зелених, підбити, так би мовити його фінальний протокол.

– Перший матчі за Ворсклу Маркоскі провів 5 серпня 2006 року в Дніпропетровську проти Дніпра у віці 26 років. Ворскла тоді поступилася 0:1. Йован провів на полі усі 90 хвилин матчу.

– Першу жовту картку Йован отримав 20 серпня 2006 року в домашній грі проти алчевської Сталі на 52 хвилині.

– Перший гол Маркоскі забив за Ворсклу 17 червня 2007 року в домашній грі проти Іллічівця (3:0) на 90+2 хвилині.

– У першому сезоні за Ворсклу (2006/2007) Йован провів 26 матчів та забив 1 гол.

– Маркоскі за свою кар\’єру у Ворсклі грав під керівництвом 6 наставників (Віктор Носов, Анатолій Момот, Микола Павлов, Вадим Євтушенко, Сергій Свистун, Василь Сачко).

– Загалом за 9 сезонів у Ворсклі Маркоскі провів 257 матчів (плюс 7 поєдинків за молодіжний склад) та забив 19 голів. Із них 12 матчів у Лізі Європи.

– 53 рази арбітри показували Йовану жовті картки і лише один раз червону – 15 вересня 2012 року у матчі Металіст – Ворскла Євген Арановський на 75 хвилині вилучив Маркоскі з поля за дві жовті картки.

– Останній матч за Ворсклу Маркоскі провів у віці 34 років. 23 червня сербському легіонеру Ворскли виповниться 35 років.

– За кількістю проведених матчів за Ворсклу за часів незалежної України Маркоскі посідає трете місце, поступаючись лише Арменду Даллку (308 матчів) та Геннадію Медведєву (274 матчі).

Погода