Першість Полтавщини - 27-06-2011, 08:06 - sasa 251

Юнаки \”Темпа\” теж серед лідерів

Юнаки \”Темпа\” теж серед лідерів

ФК «Лубни» (Лубни) – «Темп» (Градизьк) – 1:2 (0:1).
Судді : Е. Шнейдер, С. Коломієць (обидва – Полтава), Р. Палаженко (Кременчуцький район).
ФК «Лубни»: Сікач, Степаненко, Христич, Савлук, Ігнатенко, Голубенко, Довгаль, Карась, Корнієнко, Морозюк-к, Лапко (Василенко, 36).
«Темп»: Гречаний, Маньківський-к , Сухорук, Дорошенко, Волік, Демиденко, Носач, Артюшенко (Сакун,40), Чорнуха, Пономаренко, Ляшенко.
Голи: Корнієнко (54) – Маньківський (18, з пенальті), Сухорук (47).
Попередження: Василенко (64), Корнієнко С. (65), Карась (70) – Пономаренко (27).

Лубни. 26 червня. Стадіон «Центральний». +20°С. Близько 80 глядачів.

 

Перед грою на лубенському стадіоні «Центральний» вірилося в те, що глядачів таки буде більше. Зважаючи на хмарну «не пляжну» погоду, відсутність дощу та святкові дні хотілося сподіватись, що усі справжні уболівальники будуть на стадіоні. А якщо брати до уваги, що відразу після юнаків у гарну «футбольну» погоду мав відбутися матч лідерів дорослого чемпіонату Полтавщини, то мені особисто зовсім прикро було дивитись на порожні трибуни стадіону. Навіть ще років з десять тому таке не можна було собі уявити. Але час спливає, все змінюється…

Невиразно виглядає і сам лубенський стадіон. Давно розпочата реконструкція просувається дуже повільно, і коли для глядачів буде хоч одна нормальна трибуна ніхто досі не відповість. Але треба віддати належне дирекції «Центрального», вони і в таких скрутних умовах намагаються робити все, щоб матчі ФК «Лубни» проходили гідно і кожен перетворювався на маленьке свято. Приміром, до цього матчу було вивішено великі гарні прапори(державний і міста Лубни), приведено до ладу велику турнірну таблицю, надруковано афіші та випущено цікаві програмки. Але у сучасних умовах цього вимогливому глядачу вже замало. Треба створювати і належні умови перебування на стадіоні (облаштовувати трибуни, створювати буфети, можливо якось корисно і цікаво для уболівальників використовувати перерви у матчах). Але і цими питаннями також повинно комусь займатись, щоб футбол у нашому мальовничому місті остаточно не загинув. Бо для кого гратимуть футболісти, якщо не буде глядачів? Але як саме грають футболісти – це вже інша справа, до якої ми потроху і підійшли…

Почнемо з того, що стартовий склад лубенських юнаків у порівнянні з попереднім матчем у Пирятині, змінився більше, ніж наполовину. З тих, хто грав тиждень тому, на поле «Центрального» вийшли лише Христич, Савлук, Лапко і Голубенко. Ще на заміну пізніше вийшов Василенко. З невідомих причин цього вечора у складі лубенців був відсутній і кращий бомбардир юнацького складу Станіслав Лозицький. Але і «Темп», знаючи в якому жалюгідному становищі перебуває лубенська команда, здається, не привіз до Лубен усіх своїх кращих гравців. Тому на перших хвилинах матчу точилася майже рівна боротьба, з невеликою перевагою лідера юнацького чемпіонату. Потроху «Темп» прибрав таки ініціативу до себе і його атаки стали більш чітко побудованими. Для господарів могла успішно завершитись одна з рідких атак на 16-й хвилині, коли на ударну позицію вийшов Роман Лапко, але він не влучив у ворота гостей… А вже за дві хвилини після того «Темп» святкував взяття воріт. Рахунок з пенальті відкрив капітан градизької команди Андрій Маньківський. Кінцівка першого тайму також пройшла за переваги гостей.

Після перерви гра майже не змінилася. Лубенські юнаки дуже повільно обробляли м’яча, часто його губили у простих ситуаціях, але і «Темп», маючи перевагу в рахунку, не дуже поспішав загострювати гру. Так йшло до 47-ої хвилини, коли після стрімкої атаки гравець градизької команди Денис Сухорук подвоїв рахунок. Лише після цього лубенці нарешті «проснулися» і почали турбувати ворота «Темпу» більш настирливо. Та слід замітити, що на той час і градизькі юнаки як кажуть, вже зробили своє діло. Але і ФК «Лубни» нарешті на 54-й хвилині забив. Тут треба віддати належне автору цього голу , який грав у складі команди під №2. Гол справді вийшов чудовим. Після прориву на правому фланзі атаки, гравець лубенців «вирізав» дуже гарну дугу, після якої м’яч влучив у самісіньку «дев’ятку» і вже після того відскочив у землю за лінією воріт. На жаль, цей чудовий гол лише трохи прикрасив гіркоту чергової поразки ФК «Лубни». Гірше лубенських юнаків на цей час у турнірній таблиці виглядають лише «Колос»(Зіньків) та ФК «Глобине».

 

Результати інших матчів юнацьких складів команд:
«Локомотив» – ФК «Глобине» 4:0
«Колос» Зіньків – ФК «Миргород» 0:1
ФК «Пирятин» – ДЮФШ ФК «Ворскла» 3:4
 «Псел» – «Колос» (Дмитрівка) 2:0.

Сергій КЛИКОВСЬКИЙ,

прес-служба ФК «Лубни»

Погода