Новини - 14-07-2015, 01:07 - sasa 234

Юрій Божинський і Дмитро Виноградець – срібні призери чемпіонату світу в естафеті

Юрій Божинський і Дмитро Виноградець – срібні призери чемпіонату світу в естафеті

У шотландському місті Глазго (Велика Британія) триває паралімпійський чемпіонат світу з плавання, в якому у складі збірної України виступають спортсмени Полтави.

Наш сайт уже повідомляв, що першого дня золоту медаль завоював Дмитро Виноградець, бронзову – Ярослав Денисенко. Також Юрій Божинський і Дмитро Виноградець у складі естафетної мікст-збірної (чоловіки + жінки) України завоювали срібну медаль у мікст-естафеті 4х50 метрів вільним стилем – серед команд, плавці яких за сумою своїх паралімпійських нозологій не перевищують норму – 20 пунктів. У фінальному запливі українці фінішували з результатом – 2 хвилини 35,88 секунди. Перемогла збірна Бразилії, яка встановила новий паралімпійський рекорд у цій мікст-естафеті – 2 хвилини 29,80 секунди. \”Бронза\” дісталася росіянам (2:37,63).

Срібні медалі в естафеті отримали всі плавці, які виступали у кваліфікації та фінальному запливі: Юрій Божинський, Дмитро Виноградець (обидва – Полтава), Ольга Свідерська (Кіровоград), Єлизавета Мерешко (Херсон), Олександр Комаров (Маріуполь), Вікторія Савцова (Запоріжжя) і Богдан Гриненко (Миколаїв).

Євген МИРОНЕЦЬ

Погода