Першість Полтавщини - 10-04-2012, 10:04 - sasa 175

Юрій Хоменко – кращий футболіст Лубен 2011 року

Юрій Хоменко – кращий футболіст Лубен 2011 року

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2011 року. Опитування проводили редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція комунального стадіону «Центральний». 


Референдум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів у протягом сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже вдев’яте (започаткував автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко, 2010 – Володимир Величко. Організатори референдуму і цього року вирішили не брати до уваги лубенських футболістів, що виступали у командах майстрів. Це Сергій Вовкодав («Ворскла» Полтава), Владислав Рудченко («Буковина» Чернівці) і Владислав Ковтун («Гірник-Спорт» Комсомольськ), а лише тих гравців, хто захищав честь міста за ФК «Лубни» у чемпіонаті Полтавщини і став срібним призером змагань, а також в розіграші Кубка області. Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2011». Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко). Отже, за підсумками референдуму найбільше очок (76) набрав нападник ФК «Лубни» Юрій Хоменко, який і став кращим футболістом минулого року. Друге місце посів півзахисник ФК «Лубни» Василь Бараннік (43 очки), а третім став голкіпер цієї ж команди Євген Макаренко, який набрав 39 пунктів. Також, високе четверте місце у кращого гравця Лубен 2010 року Володимира Величка. Крім вищезгаданих гравців в опитуванні до трійки кращих потрапляли імена лубенських футболістів – Андрія Загоруйка, Євгена Четверікова, Павла Куцого, Марка Гришановича, Ігоря Морозюка, Сергія Сергієнка і Олександра Шохи. 

 

Наводимо часткові результати опитування у відомих у місті лубенців (трійка кращих): Олександр Грицаєнко (міський голова) – Хоменко, Макаренко, Величко; Сергій Кликовський (прес-аташе ФК «Лубни») – Хоменко, Макаренко, Бараннік; Іван Тузов (завідуючий відділом з питань фізичної культури, спорту і туризму) – Бараннік, Величко, Загоруйко; Олександр Семенець (директор ДЮСШ) – Загоруйко, Хоменко, Макаренко; Григорій Величко (перший заступник міського голови) – Макаренко, Величко, Загоруйко; Олександр Сердюк (тренер ДЮСШ) – Хоменко, Макаренко, Величко; Анатолій Гришанович (тренер ФК «Лубни») – Хоменко, Гришанович, Сергієнко; Олександр Кулик (футбольний рефері, голкіпер) – Бараннік, Хоменко, Макаренко; Юрій Тягній (завуч ДЮСШ) – Хоменко, Величко, Бараннік; Юрій Климченко (директор стадіону «Центральний», прес-аташе ФК «Лубни») – Бараннік, Хоменко, Четверіков; Валерій Даценко (керуючий справами місьвиконкому) – Хоменко, Величко, Сергієнко; Сергій Бортнік (спеціаліст відділу з питань фізичної культури, спорту і туризму, футбльний рефері) – Бараннік, Макаренко, Хоменко; Валентин Козаченко (начальник ДСБЕЗ Лубенського МВ УМВС) – Хоменко, Макаренко, Бараннік; Микола Гайдук (футбольний рефері) – Хоменко, Бараннік, Величко; Юрій Юрченко (тренер ДЮСШ, футбольний рефері) – Хоменко, Бараннік, Величко. 

 

Зазначимо, що саме впевнена гра у нападі та кращі бомбардирські якості, вивели Юрія Хоменка на перше місце цьогорічного рейтингу. Адже його 17 голів, проведених у ворота суперників в обласному чемпіонаті – значна заслуга у минулорічному срібному злеті лубенської команди! Як повідомив Юрій Хоменко, «гру мільйонів» він поважає і любить за те,  що футбол – найкращий і найвидовищніший вид спорту у всьому світі. А приз від головного редактора щотижневика «Вісник» Людмили Бірюкової лауреат отримає на першому офіційному домашньому поєдинку ФК «Лубни» у рамках чемпіонату-2012. 

 

Візитна картка лауреата. Юрій Хоменко. Народився 27 березня 1992 року в с. Степанівка Великобагачанського району Полтавської області. Амплуа: нападник. Вихованець Великобагачанської ДЮСШ (тренер Андрій Терещенко). Виступав за команди: 2009-2010 – ФК «Велика Багачка» (юнацький склад), 2010 – ФК «Велика Багачка» (основний склад). У ФК «Лубни» з весни 2011 року. Провів за ФК «Лубни» у чемпіонаті області 21 поєдинок, забив 17 м’ячів. У Кубку області зіграв 2 матчі. Кращий бомбардир чемпіонату Полтавщини 2011 року. Срібний призер чемпіонату Полтавщини 2011 року. Володар призу «Кращий гравець ФК «Лубни» 2011 року» за підсумками опитування Інтернет-сайту клубу: fclubny.com. Нині мешкає у Великобагачанському районі. Гравець у складі ФК «Лубни».

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода