Останні новини - 15-03-2014, 10:03 - sasa 205

Із мріями про Лігу Європи

Із мріями про Лігу Європи

Ворскла – Зоря
16 березня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 14.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Сергій Бойко (Іванків)
Прогноз: 2:1

Якось всі ці більше трьох місяців було не до футболу в нашій країні. Та й зараз ситуація в Україні не досить стабільна, однак чемпіонат навіть в таких умовах потрібно продовжувати. Дай то Боже, щоб на матчах усе пройшло спокійно, без інцидентів, зокрема і в Полтаві…

На зимові канікули і Ворскла і Зоря пішли сусідами по турнірній таблиці. Навіть луганці випереджали полтавців, але після того як офіційно прибрали з чемпіонату Арсенал і анулювали їх матчі, біло-зелені перемістилися на шостий рядок і випереджають наразі на один пункт Зорю. Отже, обидві команди мають види на місце в Лізі Європи. Керівництво Зорі навіть не заперечує того факту, що їх клуб прагне пробитися вперше за часів України зіграти в Єврокубку. Щодо Ворскли, то по здобуткам команда Сачка ніби й може туди потрапити, а ось чи стоїть конкретне завдання ― невідомо. Клубне керівництво, як завжди, скупе на подібного роду заяви. Зрештою, можливо воно й правильно ― тихше їдеш, яка кажуть дальше будеш…

Тим паче, ситуація в українському футболі і в країні зовсім непрогнозована. Невідомо, що буде далі, з футболом, клубами, чи дограють команди чемпіонат до кінця і взагалі, що буде з Україною? Все настільки складно, а іноді й важко вкладається в звичні поняття, що стає досить сумно… Однак як би там не було, життя не стоїть на місці, а тому завтра у Полтаві футбол.

У першому колі в Луганську Ворскла здобула перемогу ― 2:1. Але тоді господарі з 53 хвилини грали в дев\’ятьох. І навіть в значній меншості могли майже не рівних протистояти Ворсклі.

Цікаво, що в Полтаві Ворскла майже три роки не може здолати Зорю. В останнє це трапилося 1 травня 2011 року коли єдиний гол нинішнього наставника ворсклян Василя Сачка приніс мінімальну перемогу ― 1:0. Позаминулого сезону була нічия на стадіоні Ворскла ― 2:2, а минулого ― 0:0.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода