Новини - 27-07-2010, 10:07 - sasa 174

Запалено вогонь Олімпіади

Запалено вогонь Олімпіади

Вогонь перших юнацьких Олімпійських ігор, які невдовзі розпочнуться в Сінгапурі, було запалено 23 липня в грецькій Олімпії.

Традиція залишилася незмінною, все відбувалося так, як і напередодні Олімпійських ігор. У церемонії запалення вогню юнацької Олімпіади взяли участь президент МОК Жак Рогге, голова Координаційної комісії з питань підготовки та проведення Ігор, президент НОК України Сергій Бубка та посол юнацької Олімпіади-2010, олімпійська чемпіонка Єлєна Ісінбаєва.

24 липня вогонь прибув до Берліна. Наступними зупинками вогню стануть Дакар (Африка), Мехіко (Америка), Окленд (Австралія і Океанія) та Сеул (Азія), а вже 7 серпня, за тиждень до старту Юнацьких Олімпійських ігор, він прибуде до Сінгапура. Також 7 серпня, в Києві у парку під Аркою Дружби народів, відбудеться урочиста церемонія проводів юнацької олімпійської збірної України до Сінгапуру. Там на перших юнацьких Олімпійських іграх виступатиме й наша землячка-полтавка Марія Кічасова – вона змагатиметься у веслуванні на байдарці.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода