Першість Полтавщини - 12-05-2014, 12:05 - sasa 182

Зеніт: перемога до Дня народження

Зеніт: перемога до Дня народження

«Зеніт» (Калайдинці) – «Прогрейн» (Глобине) 3:0 (1:0).
Чемпіонат області. І ліга. ІІІ тур. Лубни. 11 травня. Стадіон «Центральний». 247 глядачів. +15С.
Судді: О. Троян, П. Приходько (обидва – Полтава), О. Малько (Артемівка).
Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
«Зеніт»: Пучка, Латенко, Кірпіченко, Бортнік, Даценко, Кривошея (Пархоменко, 65), Нечипоренко (Яцько, 46), Рева (Ю. Голубенко, 74), Шевченко (Богомолов, 88), Ященко (Михайленко, 83). Тренер: С. Бортнік.
«Прогрейн: Клименко (Кобель, 78), Крівченко, Лисенко, Лісняк, Кравчук, Кедич (Шевченко, 68), Іванченко, Самарчев (Олексієнко, 46), Рома, Покотило, Дегтяр. Тренер:. В. Чорноус.
Голи: Рева (45), Шевченко (56), Ященко (61).

Зенітівці з перших хвилин почали штурм на ворота гостей і, принаймні, тричі  міг забивати, нападник Валентин Шевченко, який виходив «сам на сам». Але позитивно завершити атаки йому не вдалося. Лише на останній хвилині тайму лубенцю Ярославі Реві вдалося обіграти двох захисників і відкрити рахунок – 1:0.

Після перерви і декількох замін гравців гра ще більше пожвавішала і знову були голеві моменти біля обох воріт. Але сильнішим за складом зенітівцям у  вдалося збільшити рахунок. Спочатку невтомний Валентин Шевченко у своєму стилі обійшов глобинського захисника і з гострого кута вколотив «смугастого» у «дев’ятку». А потім з подачі того ж Валентина гол з близької відстані провів Сергій Ященко – 3:0.

Щодо гостей, то глядачам сподобалася гра глобинця Євгена Покотила, який міг у цьому поєдинку двічі відзначитися у воротах господарів, але йому на заваді ставав 36-річний голкіпер лубенців Олександр Пучка.

Перемога зенітівців вивела їх в одноосібні лідери групи «А». її вони подарували досвідченому захиснику Дмитру Бортніку, який саме цього дня святкуватиме свій черговий День народження…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода