Першість Полтавщини - 25-05-2014, 07:05 - sasa 153

Зеніт у зеніті перемог

Зеніт у зеніті перемог

«Зеніт» (Калайдинці) – «Фортуна» (Кейбалівка) 1:0 (0:0).
Чемпіонат області. Перша ліга. Група «А». 5 тур. Лубни. 25 травня. Стадіон «Центральний». 202 глядачі. + 28С. Юнаки: 7:1.
Судді: А. Сидоренко, С. Гостіщев (обидва – Полтава), В. Пащенко (Кобеляки). Делегат-інспектор: О. Дігтяр (Полтава).
«Зеніт»: Четверіков (Пучка, 46), Латенко, Кірпіченко, Гайдук, Бортнік, Даценко, Кривошея, Рева (Голубенко, 80), Нечипоренко (Богомолов, 87), Ященко (Михайленко, 88), Шевченко. Тренери: С. Бортнік, Л. Голубенко.
«Фортуна»: Сухно, Шоха, Панченко (Шеремет, 77), Букша, Кириченко, Сергієнко (Герасименко, 80), Ковбаса, Дюжов, Курочка (Бохоня, 83), Медяник, Перетятько.
Гол: Даценко (81).

Це був цікавий та видовищний поєдинок команд, що на сьогодні лідирують у першоліговій групі «А». Щоправда, зенітівці до цього дня ще не втратили жодного очка, а пирятинці відставали від них на 4 залікових пункти.

Спочатку у середині першого тайму у гостей була стовідсоткова можливість відкрити рахунок після того, як збили гравця у штрафній лубенців і суддя справедливо призначив пенальті. Але якось «не серйозно» виконав удар капітан пирятинців Андрій Букша – м’яч пролетів повз ворота.

До перерви і після відпочинку не один раз могли відзначитися господарі поля, але не змогли завершити позитивно атакуючі дії «забивали» команди – Валентин Шевченко, Дмитро Нечипоренко, Сергій Ященко. Все ж, зенітівці добилися позитивного для них результату завдяки влучному удару з не малої відстані лівою ногою досвідченого Максима Даценка.

Заслужена перемога «Зеніта», який вже «відірвався» від найближчого переслідувача на 6 очок. А «Фортуна» після цієї поразки відкотилася аж на п’яте місце у турнірній таблиці. Наступний матч «Зеніт» зіграє 1 червня (неділя) на стадіоні «Центральний» проти «Локомотива» з Гребінки.

Результати інших матчів 5 туру першої ліги у групі А:

«Локомотив» (Гребінка) – ФК «Миргород» 2:1 (голи: Денис Кривошея, Артем Яцько, автогол). Юнаки: 1:0.

ФК «Хорол» – «Прогрейн» (Глобине) 2:4 (голи: Віктор Кретчетов, Ігор Глущенко – Олександр Рома-2, Євген Покотило, Олексій Олексієнко). Юнаки: 2:0.

«Харчовик» (Червонозаводське) – «Світанок» (Заріг) 8:0 (голи: Андрій Батрак-3, Роман Котелевець-2, Максим Котелевець, Сергій Будрій, Вадим Лесь). Юнаки: 2:0.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода