Кубок Полтавщини - 06-07-2009, 09:07 - sasa 269

\”Жоржівка\” – йде далі!

\”Жоржівка\” – йде далі!

1/4 фіналу Кубка Полтавщини. Матч-відповідь
ФК \”Жоржівка\” – \”Колос\”(Кобеляки)  4:1(1:1)
Баранник 7, 89, Прядко 66, Банний 85 – Міщенко 21
\”Жоржівка\”:Сидько, Корнієнко, Чамара, Михайленко, Бубнов, Баранник, Сиренко, Башко, Банний, Прядко, Тарасенко
\”Колос\”:Миронов, Я.Ломаков, Волочай, Ісаєнко, Савченко, Зінченко, Міщенко, Пищита, Колінько, Лупінос, Кононенко
5 липня. Стасі Стадіон \”Старт\” 150 глядачів

Матч-відповідь чвертьфіналу між \”Жоржівкою\” та кобеляцьким \”Колосом\” обіцяв бути дуже напруженим. Зустріч у Кобеляках футболісти з Шишацькому району сенсаційно програли — 1:3. Щоб розраховувати на вихід до півфіналу необхідно було перемагати з різницею у три голи.
З перших хвилин жоржівські футболісти пішли вперед на ворота гостей великими силами. В першій же свої атаці господарі мали забивати. Максим Башко пройшов лівим флангом та завдав удару. На шляху м\’яча став воротар гостей Павло Миронов. За хвилину навіс у штрафний майданчик мав замикати Дмитро Банний, проте у ворота поцілити не зумів. Загалом же, в перші хвилини матчу, господарі володіли беззаперечною перевагою. В основному загрозу воротам \”Колоса\” несли навіси в штрафний майданчик.
На 7-й хвилині гості забили перший в матчі гол. Олександр Чамара виграв протистояння з двома гравцями гостей та зробив націлену передачу на Василя Баранника. Гравець \”Жоржівки\” точним, а головне влучним ударом метрів з 12-ти розпечатав ворота Миронова.
Пропущений гол дещо засмутив кобеляччан, які на 14 хвилині мали пропускати вдруге. Баранник влучив в поперечину. \”Колос\” відповів на 21-й хвилині. Сергій Зінченко з убивчої позиції поцілив в поперечину, від якої рикошетом мяч потрапив до Андрія Міщенка який влучив вже в порожні ворота.
Пропущений гол дещо рознервував жоржівчан. Вони почали грати більш агресивніше та жвавіше. Основною ударною силою в них були фланги, хоча й від проходів по центру відмовлятися ніхто не збирався. Досить непогану атаку видала зв\’язка \”Жоржівки\” Корнієнко-Прядко, однак із влучним ударом не склалося. До свистка на перерву команди обмінялися ще кількома небезпечними ударами, але гольовими їх аж ніяк не назвеш.
Початок другого тайму став продовженням першого.\”Жоржівка\” знову діяла першим номером, а \”Колос\” небезпечно контратакував. На першій хвилині другого тайму гравець господарів Юрій Тарасенко завдав небезпечного удару — вище воріт. 58-а хвилина принесла небезпечний удар Банного по воротам \”Колоса\”. Миронов відбив м\’яч поряд з собою, але добити \”смугастого\” ніхто не зміг. А за 8 хвилин гості вийшли вперед. Михайло Прядко ударом из близької відстані під поперечину замкнув подачу з кутового.
70-та хвилина принесла найнебезпечніший момент \”Колосу\” за всю гру. З убивчої позиції не забив Ігор Кононеко. Правило \”не забиваєш ти – забивають тобі\” підтвердилося на 85-й хвилині. Після подачі кутового в боротьбі за верховий м\’яч успішніше за всіх зіграв форвард господарів Дмитро Банний.
Останню крапку в матчі, таким чином оформивши дубль, поставив Дмитро Баранник. А з ним подарував ”Жоржівці” путівку до півфіналу Кубка Полтавщини — 4:1.
Олег Дубина

Погода