Останні новини - 09-03-2014, 06:03 - sasa 145

\”Зимова кампанія\” Ворскли

\”Зимова кампанія\” Ворскли

Через останні події в нашій країні, вболівальники вже другий тиждень не можуть дочекатися старту своїх улюблених команд у весняній частині чемпіонату. За останньою інформацією почати планують 15 березня. Чемпіонат буде відновлено з 21 туру, а 19 та 20 будуть перенесені на пізніший час.

Не однозначним виявилось міжсезоння для команд Української Прем’єр-Ліги, тут вам, і всім відомі проблеми Металіста, і від’їзд з Чорноморця цілої \”пачки\” провідних легіонерів, і чергова, не маленька \”партія\” новачків у Говерлі, хоча уже надходять чутки про проблеми з фінансами, і в цій команді.

Серед всіх цих подій хотілось би обговорити \”зимову кампанію\” полтавської Ворскли. Команда очолювана молодим фахівцем тренерського цеху Василем Сачко, плодотворно попрацювала на трансферному ринку, і хоча кількість новачків не настільки велика як хотілось би вболівальникам, та треба зазначити, що за період зборів в команді на перегляді побували, добрих півтора десятки потенційних новобранців, що свідчить про пошук не просто кількісного підсилння, а саме якісного. Серед них були різні футболісти, від гравців з команд першої ліги, та вільних агентів, до легіонерів які так і залишилися таємницею для вболівальників, на рівні чуток навіть говорили, що на перегляді був гравець збірної Південної Кореї.

Отже, за результатами \”зимової кампанії\”, Ворсклою було заявлено чотирьох новачків, серед яких воротар Станіслав Богуш, захисник Олександр Романчук, молодий півзахисник Олександр Пилиповець, посилення для дублю, а також півзахисник збірної Узбекистану Санжар Турсунов.

Якщо говорити про перспективи цих футболістів заграти в основному складі, то я б назвав би їх дуже високими, тому, що за амплуа ці футболісти прийшли, або на проблемні у минулому сезоні позиції, як у випадку з Богушем, та Романчуком, або на позиції які стали вакантними, після того як команду залишли провідні виконавці, зокрема Павло Ребенок, його покликаний замінити якраз легіонер з Узбекистану.

Чи не найслабшою ланкою в грі Ворскли в першій частині сезону вважалася позиція воротаря. Дмитро Непогодов хоч і не погано почуває себе в грі на лінії, та його помилки в грі на виходах, дуже часто ставали причиною втрати очок для командної скарбниці. Замінити Дмитра на другого воротаря команди Олексія Козакова тренерський штаб не наважився, третьому голкіперу Олександру Ткаченку, до речі гравцеві молодіжної збірної, проявити себе, шансу також не надали.

Тому, логічним став пошук воротаря у міжсезоння. На перегляд приїздив, окрім Богуша, також і один з кращих воротарів першої ліги, голкіпер Геліоса, Сидоренко, але в команді, вирішили зупинити свій вибір на більш досвідченому воротареві. За час виступів у Динамо Богуш проявив себе добротними воротарем і навіть викликався до лав національної збірної, серед мінусів Станіслава треба відміти, відсутність ігрової практити, через важку травму він не виступав на високому рівні протягом чотирьох років. І після такого тривалого періоду простою провів всього один матч, чудово себе проявивши в матчі уже \”помираючого\” Арсеналу проти Динамо. З приходом Станіслава Ворскла матиме двох майже рівноцінних воротарів, які будуть постійно конкурувати за місце в рамці, а конкуренція, як відомо ще нікому не завадила.

Подібна ситуація і з підписанням флангового захисника Олександра Романчука, його рідний фланг лівий. На якому після того як залишив команду Селін, був змушений грати правоногий молодий захисник Ігор Пердута, і хоча особливих претензій до гри Ігоря за результатами першої частини сезону пред’явити не можна, та все таки логічним виглядає присутність на лівому фланзі, саме лівоного гравця. Особливо якщо зважити на манеру гри команди, з великою кількість флангових проходів та передач. А Пердуту тренерському штабу варто буде спробувати на протилежному фланзі оборони, де не дуже надійно себе почував Вадим Сапай.

Найцікавішим та найзагадковішим виглядає підписання узбецького легіонера Турсунова. Півзахисник який може зіграти як на фланзі півзахисту так і під нападниками, швидкий технічний гравець, який повинен безумовно посилити, атакувальний потенціал Ворскли, більшість вболівальників називають його другим Павлом Ребенком. Але з тих моментів його гри, які вдалося бачити в інтернеті, за манерою гри більше схожий на Артема Громова, зривний, технічний з гарним гольовим почуттям. Думаю цей гравець зможе не просто замінити Павла, а ще й посилити гру команди попереду.

Отже під час \”зимової кампанії\” в команді як і раніше не стали підписувати футболістів пачками, а обмежилися підсиленням лише проблемних позицій, якщо зважити, що конкуренти не тільки не підсилилися в міжсезоння, а й втратили чималу кількість провідних виконавців, то як зазначив один з уболівальників команди, мабуть саме Ворсклі прийдеться грати в Лізі Європи.

Та найголовніше нині щоб, в Україні все було добре!!!

Слава Україні!

Олександр СКРИПАЙ

Погода