Першість Полтавщини - 16-08-2015, 11:08 - sasa 162

Злива зриває матч чемпіонату Полтавщини

Злива зриває матч чемпіонату Полтавщини

У суботу, 15 серпня, стартувало друге коло чемпіонату Полтавщини з футболу серед команд вищої ліги. На жаль, чемпіонат після першого кола втратив одну команду – полтавська Молодь через фінансові труднощі припинила виступи.

\”Динамо\” (Решетилівка) – ФК \”Лубни\” 2:0 (1:0).
Чемпіонат області . Вища ліга. 12 тур. Решетилівка. Стадіон \”Колос\”. 75 глядачів. + 26 С.
Судді: Б. Щербаков, В. Чернишов, А. Дробіт (усі – Кременчук).
\”Динамо\”: Яковченко, Калюжний, Ягодовський (Черняк, 68), Колесніченко, Городчанін (Ребенок, 78), Ротань, Сорін (Корнієнко, 62), Бабенко (Коба, 62), Гришин (Марченко, 87), Мелащенко, Кислий (Рудик, 81). Тренер: Ю. Любченко.
\”Лубни\”: Сидорець, Захарченко, Печарський, Макросноп (Романенко, 62), Клименко (Мандрика, 76), Бакланов, Сергієнко, Загоруйко (Солошенко, 78), Алексеєнко, Мануляк (Тупоровський, 70), Марусич (Мисюра, 46).  Тренер: А. Гришанович.
Голи: Кислий, з пенальті (38), Гришин (77).
Зазначимо, що у складі лубенської команди на матч з різних причин не вийшли основні африканські гравці Кріс Ламіне, Арнольд Ебенгу і Сіріл Демку, а також українець Олексій Гулович. Останні два футболісти вже заявлені за команду \”Олімпія\” (Савинці) з Миргородщини.

Щодо матчу у Решетилівці, то тут була рівна гра, за якої більше скористалися більш досвідченіші господарі поля, в яких футбольну \”скрипку гри\” вели відомі Олександр Мелащенко, Петро Ротань, Олег Калюжний, Віталій Городчанін, Ілля Ребенок, Сергій Ягодовський та інші. У складі команди тренера Анатолія Гришановича дебютували декілька невідомих молодих гравців – Павло Клименко, Станіслав Мокросноп, Владислав Алексеєнко, Роман Солошенко, а також досвідчений лубенець Андрій Загоруйко. У складі господарів відзначимо дебютанта Микиту Кислого, який завжди перебував у вістрі атак динамівців. До речі, Микита – є переселенцем, який раніше грав у складі команди з Луганська. Але досвід, як кажуть, є досвідом. І це вплинуло на результат цього протистояння – досвідченіші динамівці здолали лубенців з рахунком 2:0. Цю перемогу своєї команди завдячує віце-президент ФК \”Динамо\” (Решетилівка) Сергій Ягодовський, у якого днями, перед самим матчем, народилася дочка Марія, з чим ми його і вітаємо!

Щодо інших поєдинків юних полтавців, то їх результат залишиться без змін. Отже, сьогодні (15 липня) зустрілися:

ФК \”Рокита\” – \”Колос\” (Кобеляки) 3:1

Гра була за перевагою господарів, які втілили її у забиті м’ячі. Голами відзначилися три Олександри – Щочка, Гребінюк і Семука.

ФК \”Глобине\” – \”Чайка\” (Дейкалівка) 1:2

Цей поєдинок завершився дещо сенсаційно. Глобинська команда, яка є за складом однією з найсильніших в області, поступилася вдома дебютанту вищолігових змагань – \”Чайці\” з Дейкалівки. У господарів гол провів Кирило Смірнов, а у гостей переможні м’ячі забив Дмитро Жаріков. Відзначимо, що вдало дебютував у складі гостей відомий гравець Богдан Єсип.

\”Фламінго\” (Комсомольськ) – \”Олімпія\” (Савинці)

Цей поєдинок так і не був розпочатий. Перед матчем злива перетворила  штучне поле місцевого газону не придатним для проведення поєдинку.

Заключний матч 12 туру між командами \”Зеніт\” (Лубни) – ДЮФШ ФК \”Ворскла\” (Полтава) буде зіграний в Лубнах у середу 19 липня. Початок усіх серпневих поєдинків: 17.00.

Турнірне становище та календар >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода