Першість Полтавщини - 24-08-2014, 09:08 - sasa 125

І знову “чудять” арбітри…

І знову “чудять” арбітри…

«Олімпія» (Савинці) – ФК «Лубни» 1:0. (0:0).

Перше коло – 1:1.
Чемпіонат області. Вищаю ліга. 13 тур. 23 серпня. Савинці. Стадіон «Олімпія». 95 глядачів. +22С.
Судді: Д. Потькало, О. Матяш-молодший, Е. Шнейдер (усі – Полтава). Делегат-інспектор: Ю. Левчук (Полтава).
«Олімпія»: Макаренко, Безуглий, Рудченко, Овдієнко, Гришанович, Бажан (Саркіс, 41), Величко, Стрельцов, Диндіков, Ситник (Шеремет, 46), Богиня (Осипенко, 77). Тренер: В. Гришко.
«Лубни»: Сидорець, Морозюк, Бувалець, Дземку, Захарченко, Близнюк (Лавриненко, 46), Ламіне (Ебенгу, 46), Мандрика (Потерайло, 56), Сергієнко, Гончаренко, Гулович. Тренер: А. Гришанович.
Гол: Диндіков (55, з пенальті).

Загальний підсумок цього матчу можна назвати так: «Якби не суддя – була б нічия» або «Свавілля полтавського рефері».

Досить не легко звітувати любителям футболу про поєдинок, підсумок якого на очах всіх присутніх вирішили сигнали свистка молодого полтавського рефері, який майже весь ігровий час був на стороні сильніших господарів. Лише протягом перших 10 хвилин лубенці отримали дві жовті картки. І у другому таймі гостям було показано ще два «гірчичника», а господарям (вони грали досить грубо) – жодного! Через травми від суперників після перерви не змогли продовжити гру лубенці Ігор Близнюк і Сол Ламіне.

Перший тайм був на боці миргородської команди, які створили біля воріт гостей не один голевий момент. Лубенці, які діяли на контратаках, теж могли відзначитися голом – на 10 хвилині потужного удару завдав юний Олексій Гулович.

У перерві автор цих рядків попросив арбітрів дати «нормально пограти» обом командам. Але цього не сталося. Роковою для підопічних Анатолія Гришановича стала 55 хвилина, коли головний суддя зустрічі Дмитро Потькало призначив досить сумнівний пенальті: нападник господарів у боротьбі за м’яч чомусь «повільно завалився на землю». Арбітр, повагавшись, все ж, призначив одинадцятиметровий удар, який чітко виконав Олександр Диндіков – 1:0.

Після цього арбітр своїми діями дещо «збавив обороти» проти лубенців і його свисток був деякий час немов «зачарований». Останні 10-15 хвилин матчу були на користь гостей, які постійно штурмували ворота олімпійців. Після удару Олександра Лавриненко, який вийшов на заміну, м’яч потрапив у стійку воріт. І знову під завісу поєдинку полтавський рефері став карати жовтими картками гостей, зупиняв або притримував розвиток їх гри – було видно, що він виконував всі дії, щоб не допустити позитивного результату для лубенців.

Ось як коротко прокоментував підсумок матчу лубенський тренер Анатолій Гришанович:

– Вже другий матч поспіль арбітри не дають моїй молодій команді нормально грати проти сильних суперників. І в цій грі спостерігалися некваліфіковані дії судді з Полтави, який був на стороні господарів. Це було видно всім присутнім на матчі. І які виснвки зроблять юні гравці моєї команди? Чи захочуть вони далі нормально тренуватися і грати? Від таких дій арбітрів страждає весь футбол Полтавщини. До чого ми йдемо?

Результати інших матчів 13 туру:

ФК «Глобине» – «Нове Життя» (Андріївка) 2:2.
Перше коло — 6:1.

Це був один з центральних матчів туру, в якому боротьбу вели досить сильні за складом команди. Підсумок цього протистояння можна назвати «бойовою нічиєю». А хронологія голевих подій у ньому була такою: Кирило Смирнов (7 хв.) – 1:0, Олександр Грибенюк (21 хв.) – 2:0, Антон Ткаченко (30 хв.) – 2:1, Олександр Мелащенко (90+1 хв.) – 2:2.

ФК «Рокита» – СК «Полтава» 1:1.
Перше коло — 1:2.

І в цьому матчі зустрілися дві команди, які у другому колі ще більше укомплектувалися досвідченими футбольними виконавцями. Рахунок у зустрічі відкрив постійний «забивало» господарів Михайло Прядко. Але лідери чемпіонату зуміли відігратися і звести виїзний не простий для них матч до нічиєї. Гол провів полтавець Дмитро Куімов.

ФК «Шишаки» – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) 1:0.
Перше коло — 3:0.

Господарі зуміли перемогли юних полтавців з мінімальним рахунком. Переможний гол провів на останній хвилині першого тайму Ярослав Борідко.

ФК «Карлівка-2» – «Фламінго» (Комсомольськ) 3:3.
Перше коло — 1:3.

Це був один з сенсаційних результатів не тільки цього туру, а, мабуть, і всього чемпіонату. Один з претендентів на «золото» чемпіонату не зміг обіграти явного аутсайдера змагань. Господарі за 7 хвилин до завершення матчу, навіть, і перемагали зіркових гостей з рахунком 3:2. Але на останнії хвилинах зустрічі «Фламінго» зрівнює рахунок з одинадцятиметрової позначки. У господарів історичними голами відзначилися Сергій Дяченко, Сергій Ярош і Дмитро Гостєв. Після нічиїх «Фламінго» і «Полтави» одноосібним лідером стала свинська «Олімпія».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода