Першість Полтавщини - 01-09-2013, 10:09 - sasa 123

Скандал у Пирятині

Скандал у Пирятині

«Фортуна» (Кейбалівка) – «Зеніт» (Калайдинці) 4:3 (0:1)
Чемпіонат області. Перша ліга. Х тур.1 вересня. Пирятин. Стадіон «Ювілейний». 235 глядачів. +22С
Судді: К. Терновий, М. Швиндін (обидва – Червонозаводське), Ю. Ярмоленко (Чорнухи).
Делегат-інспектор: В. Кузьменко (Червонозаводське).
«Фортуна»: Бих, Шоха, Букша, Шеремет, Кириченко, Немченко (Сергієнко, 54), Криволап (Курочка, 39), Гайдук (Термишонок, 85), Проскурня, Тимченко, Дуран. Тренер: М. Бурий.
«Зеніт»: Четверіков, Сало, А. Голубенко, Мисник (Яцько, 31), Бортнік, Загоруйко (Соколовський, 62), Михайленко (Ротай, 46), Кирпиченко, Ю. Голубенко (Пархоменко, 46), Д. Нечипоренко, Рева (О. Нечипоренко, 67). Тренер: Л. Голубенко.
Голи: Букша (57, 60), Дуран (65), Гайдук, 67) – Нечипоренко (26), Кирпиченко (55), Ротай (70).

І що нам робити з цими футбольними суддями? Ледве «вщухли» пристрасті по не вірним та не справедливим діям миргородських арбітрі у Гребінці у матчі «Шишацького Кубка» (тоді на 94 хвилині поєдинку між командами «Локомотив» і «Зеніт» (Калайдинці) маловідомий рефері Володимир Якименко з м. Миргорода призначає сумнівний пенальті у ворота гостей, якого не було – зняте відео це засвідчує). Подібна ситуація повторюється: знову скандал після роботи не досвідчених арбітрів у Пирятині на День знань у дебютному для «Зеніта» поєдинку першолігового чемпіонату області.

За рахунку 4:3 на користь господарів суддя з Червонозаводського Костянтин Терновий на 88 хвилині не дає явний пенальті у ворота господарів – один з захисників «Фортуни» у своїй штрафній «по-волейбольному» відбив м’яча рукою, а пенальті чомусь не призначив. Після цього головний рефері показав другу жовту картку лубенцю Дмитру Бортніку за «розмови з арбітром» і у підсумку – вилучив із поля. Взагалі ж, вищезгадана бригада арбітрів не справлялася зі своїми функціями, роблячи безліч помилок на футбольному матчі «в обидві сторони». Питання до керманичів обласного футбольного господарства: для чого призначати на цю відповідальну гру «реферів», які взагалі не відповідають «суддівським канонам і нормам»?

Президент ФК «Зеніт» Анатолій Михайленко (його можна зрозуміти) був просто обурений свавіллями суддів цього матчу (особливо у другому таймі) і після гри зателефонував до заступника голови ПОФФ Олександра Дігтяря: «Все. Після такого «ганебного суддівства» я не буду свої особисті кошти вкладати у футбол! Моя команда знімається зі змагань!». Ось такі вердикти після поєдинку. І справді: в наш нелегкий час для кого і для чого ми робимо чи пропагуємо футбол в області? Для того, щоб «терпіти» отаке «безлаберне» суддівство?..

І ще: після завершення поєдинку у Пирятині я, як журналіст, запитав у судді Костянтина Тернового: «Чому не призначив явний пенальті за явну волейбольну гру рукою пирятинця?». Відповідь була такою: «Я не зобов’язаний Вам відповідати!” Коментарі, як кажуть, зайві…

Висновок: і знову ми втрачаємо одну з команд («Зеніт») у обласних змаганнях! Куди ми йдемо у нашому футбольному господарстві області?!.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода