14.07.1990.
Ворскла (Полтава) - Зоря (Бєльці)
4 : 1


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 4 : 1 Зоря
Ворскла (Полтава) Зоря (Бєльці)
14.07.1990. 04:21
22 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 0 глядачів (вміст 34000)
Погода: сонячно , Температура: 0ºC
Трансляція: ...
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ВОРОБЙОВ Валерій 1 Гравець відсутній у базі даних.
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Гравець відсутній у базі даних.
3 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Ігор 3 Гравець відсутній у базі даних.
4 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 4 Гравець відсутній у базі даних.
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Гравець відсутній у базі даних.
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Гравець відсутній у базі даних.
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Гравець відсутній у базі даних.
8 Пз Україна МАТЮХА Андрій 8 Гравець відсутній у базі даних.
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Гравець відсутній у базі даних.
10 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 10 Гравець відсутній у базі даних.
11 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 11 Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Нп СРСР ВЛАСЕНКО Ігор  
99 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій  
99 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр  
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК Україна Михайло ДУНЕЦЬ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЛУК'ЯНЧУК Ігор yellow_card.png ?
СОЛОВЕЙ Сергій goal.png 16
СОЛОВЕЙ Сергій goal.png 36
КИСЛОВ Ігор goal.png 40
ВЛАСЕНКО Ігор
МАРЧЕНКО Андрій
substitution.png 59
ПРОКОПИНЕНКО Володимир goal.png 62
ДЕЙНЕКО Юрій
КИСЛОВ Ігор
substitution.png 79
ВОЛОШКО Олександр
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 88

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Така "Ворскла" подобається

Рахунок 4:1 на користь "Ворскли" аж ніяк не відповідає розстановці сил у заключному матчі першого кола. Полтавці минулої суботи приймали на стадіоні "Колос" "Зорю" (Бєльці), і, якби вони використали усі можливості, рахунок міг би бути набагато більшим. Кілька разів після ударів А.Марченка та В. Немешкала м'яч потрапляв у перекладину.

Як і слід було чекати, матч почався атаками господарів. До десятої хвилини І. Кислов двічі пробив вище воріт, а В. Прокопиненко, виконуючи штрафний удар, влучив м'ячем прямо у воротаря "Зорі" В. Кошелєва.
На 15 хвилині узяв на себе гру С.Соловей і низом послав м’яч у сітку в правий від воротаря кут. На 35 хвилині захисники молдавської команди збили в штрафному майданчику В. Немешкала і той же С. Соловей, виконуючи пенальті забив м'яч. Так С.Соловей вивів "Ворсклу" вперед, адже перед цим (на 30 хвилині) одну з нечастих, але гострих контратак завершив голом капітан "Зорі" О. Спиридон.

На більше гості не спромоглися. А полтавці продовжували атакувати. Красиву триходову комбінацію почав В.Немешкало, після його паса С.Ходирєв, який передав м’яч І.Кислову, той під неймовірним кутом поставив "крапку" - 3:1.

Старався Ігор і заслужив оплески глядачів, а від керівництва клубу - м'яч, вазу і квіти. Це був останній матч І.Кислова у складі "Ворскли" перед від’їздом у Болгарію, де відтепер, уклавши новий контракт, гратиме два роки.

Й останній у матчі гол було забито також завдяки точній грі І.Кислова. Почавши атаку, він відпасував м’яч В.Немешкалу, а той, у свою чергу, вивів на удар В. Прокопиненка. В результаті 4:1. Сьома перемога "Ворскли", в якої після першого кола - 23 очка.

Чемпіонат бере тайм-аут до 4 серпня. Друге коло "Ворскла почне на виїзді у Дрогобичі і 7 серпня в Луцьку. Удома "Ворсклу" глядачі побачать 13 серпня в матчі з ульяновським "Стартом".

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" № 162 (17562), 17 липня 1990 року (вівторок).

Подарунок на весілля

Минулої суботи на стадіоні "Колос" полтавська "Ворскла" приймала в заключному матчі першого кола команду "Зоря" з молдавського міста Бєльці і довела свою перевагу.

Найпомітнішими в складі господарів були В.Прокопиненко, В.Немешкало, С.Соловей та І.Кислов. Для Ігоря це був останній матч у складі "Ворскли", з якою закінчився у нього контракт. Кращий бомбардир "Ворскли" відтепер на два роки уклав контракт із футбольним клубом "Етер", гратиме два роки в Болгарії.

Відбулася ще одна подія в житті футболіста. У день матчу пов'язав він свою долю з Валентиною, студенткою  Полтавського кооперативного інституту. Керівництво клубу вручило йому в цей день подарунок. А Ігор зробив сам собі весільний подарунок: під неймовірним кутом після прострільної передачі з правого флангу С.Ходирєва добив м'яч у сітку. Це сталося на 40-й хвилині. До цього часу полтавці вже вели в рахунку 2:1. Обидва м'ячі провів, узявши гру на себе, С. Соловей. Він відкрив рахунок, а потім так само, як із гри - у правий нижній від воротаря кут пробив пенальті.

Єдиний гол зумів відквитати капітан "Зорі" О.Спиридон. І останній, четвертий гол, не без участі І.Кислова провів В.Прокопиненко.

4:1 - непоганий результат під завісу першого кола. У "Ворскли" 23 очки і сьомий рядок у турнірній таблиці.

Інші матчі 21-го туру закінчилися з такими результатами: "Даугава" - "Старт" - 0:0, "Іскра" - "Спартак" - 0:0, "Нива" Тр. - "Волинь" - 0:0, "Карпати" - "Галичина" - 2:1, "Буковина" - "Хімік" - 2:1, "Нива" Вц. - "Динамо" - 1:1, "Балтика" - "Ширак" - 4:0, "Закарпаття" - "Лорі" - 3:1.

В. ЗОЛОТОВ.
"Комсомолець Полтавщини" № 85 (5086), 17 липня 1990 року (вівторок).

И опять - ничья

Очередные встречи всесоюзного первенства по футболу бэлцкая "Заря" провела с командами западной зоны второй лиги на своем поле с лидерами турнира - винницкой "Нивой" и черновицкой "Буковиной". Встреча с винничанами закончилась вничью - 0:0. В матче с "Буковиной" также голевое равенство - 1:1. На 51-й нулевой ничьей завершился матч с кременчугским "Кремнем". В Полтаве игра закончилась со счетом 4:1 в пользу хозяев.

Н. АНДРУХ, наш нештатный корр.
"Коммунист" (Бєльці) №86 (6042), 17 липня 1990 року (вівторок).

Фото гри


Погода