19.10.1982.
Кривбас (Кривий Ріг) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Друга ліга. 6 зона


Кривбас 1 : 1 Ворскла
Кривбас (Кривий Ріг) Ворскла (Полтава)
19.10.1982. 19:00
46 тур
Стадіон: Металург (Кривий Ріг) . 1500 глядачів (вміст 42000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР В'ЯЗОВСЬКИЙ Валентин Вр СРСР СНЄГАРЬОВ Анатолій
Зх СРСР ДЕЛІ Ігор Зх СРСР МИГАЛЕНЮК Володимир
Пз Україна КАБАНЕЦЬ Ігор Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро
Пз СРСР МУДРИЙ Віктор Пз СРСР ЛИТВИНЕНКО Олександр
Пз СРСР АЛЄКСЄЄВ Сергій Зх СРСР РУЧКА Володимир
Пз СРСР ВАСЮТИЧ Олександр Пз СРСР ТЮКОВ Володимир
Зх СРСР ДАНГА Вісвалдіс Зх СРСР ЛИТВИНЕНКО Олексій
Пз СРСР УСТИНОВ Юрій Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег
Пз СРСР ДІЄВ Сергій Пз СРСР СЮСЬКО Володимир
Пз СРСР ШЕК Валерій Нп СРСР ТИМОШЕНКО Михайло
Нп СРСР ШЕВЧЕНКО Віктор Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп Україна СОФІЛКАНИЧ Валерій  
Зх СРСР КРОШКА Володимир  
Нп СРСР ДМИТРЕНКО Віталій  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віталій ШАЛИЧЕВ СРСР Гелій ПУТІВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
21 goal.png ПРОКОПИНЕНКО Володимир
СОФІЛКАНИЧ Валерій
КАБАНЕЦЬ Ігор
substitution.png 46
ДМИТРЕНКО Віталій
ШЕВЧЕНКО Віктор
substitution.png 46
КРОШКА Володимир
УСТИНОВ Юрій
substitution.png 70
АЛЄКСЄЄВ Сергій goal.png 80

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«Ось і завершився чемпіонат країни з футбол серед команд другої ліги (шоста зона). «Кривбас» склав чемпіонські повноваження.
Ім'я переможця першості стало відоме після зустрічі горлівського «Шахтаря» з павлоградським «Колосом». Поразка сільських футболістів зробила недосяжною чернівецьку «Буковину», яка і стала чемпіоном України 1982 року Останній матч чемпіонату для «Кривбасу» особливого значення не мав. Мабуть тому під час зустрічі з
полтавським «Колосом» трибуни були порожніми. Але і тим кільком десяткам болільників, які завітали того осіннього вечора на стадіон «Металург», ця зустріч задоволення не принесла. Полтавчанам, які посідали останнє місце в турнірній таблиці, втрачати вже не було чого. Щоправда, перемога над «Кривбасом» зберігала їхні шанси на продовження прописки у другій лізі. Тому гості з перших хвилин поєдинку прагнули атакувати всією командою. Це і дозволило добитися їм успіху. На 21-й хвилині нападаючий «Колоса» Володимир Прокопиненко відкрив рахунок. Щодо футболістів «Кривбасу», то вони зуміли відквитати м'яч лише наприкінці зустрічі. Відзначився Алексєєв. А от досягти більшого нашій команді завадила відмінна гра воротаря полтавчан Анатолія Снегарьова. До речі, цього гравця було визнано кращим футболістом у команді гостей і після закінчення матчу нагороджено пам'ятним кубком. Рахунок 1:1 не змінився до фінального свистка. Отже, шість перемог та п'ять нічиїх у двадцяти трьох зустрічах дозволили «Кривбасу» записати до свого активу в другому колі лише сімнадцять очок і зайняти в турнірній таблиці десяте місце. Такий результат аж ніяк не до лиця команді, яка торік була кращою в республіці. Окрім кришталевого кубка чемпіона УРСР наша команда змушена розпрощатися ще з одним почесним трофеєм — «Рубіновим кубком» газети «Молодь України» Ця нагорода була вручена «Кривбасу» торік, як найрезультативнішому клубу шостої зони. Сьогодні ж по кількості забитих м'ячів наша команда поступається дванадцяти колективам. Після минулорічного тріумфального сезону нинішній став для «Кривбасу» сезоном розчарувань. Тож хочеться вірити, що нове керівництво клубу, усі, хто причетний до розвитку футболу на Криворіжжі, зроблять необхідні висновки з невдач цього чемпіонату, докладуть всіх зусиль, щоб вже наступного року боротися за перехід у вищий клас. До весни, футбол!».

С. АЗАРКІН
«Червоний гірник»


Сезон завершено

«Полтавський «Колос» завершив свій футбольний сезон. Під завісу наша команда зустрілася з кіровоградською «Зіркою» і програла з рахунком 0:1.
Останній матч полтавці провели на полі криворізького «Кривбасу». Результат цього матчу —1:1. Підсумки чемпіонату СРСР серед команд другої ліги класу «А» за участю полтавського «Колоса» будуть надруковані пізніше».

"Комсомолець Полтавщини" № 126 (3906), 21 жовтня 1982 (четвер).


НЕВТІШНИЙ ФІНІШ

«Дуже невдало провели кінцівку чемпіонату СРСР серед команд другої ліги класу «А» футболісти полтавського «Колоса». Програші «Новатору» на своєму полі, а потім і «Зірці» на виїзді в Кіровограді (0:1) дуже ускладнили турнірне становище команди. Навіть виграш в останньому матчі в Кривому Розі в «Кривбасу» (зустріч завершилася внічию 1:1) не врятував би полтавців від небезпечної зони.
Отже, «Колос» провів у чемпіонаті 46 зустрічей, з яких 10 (найменше) виграв, 14 звів унічию і в 22 зазнав поразки. Таким чином, згідно з положенням про проведення чемпіонату, колектив, який займе останнє місце, вибуває з наступного розиграту. Це, на жаль, сталося з нашою футбольною командою».

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" №247 (15247), 27 жовтня 1982 (середа)
 

Фото гри


19821019____-__1.jpg
"Кривбас" Кривий Ріг - "Колос" (Чемпіонат СРСР. 1982. Друга ліга. VІ зона. 46 тур)

Погода