03.04.1977.
Кристал (Херсон) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Друга ліга. 2 зона


Кристал 1 : 0 Ворскла
Кристал (Херсон) Ворскла (Полтава)
03.04.1977. 17:30
1 тур
Стадіон: Кристал (Херсон) . 12000 глядачів
Погода: ...
Трансляція: ...
 
Суддя: Володимир ПУРЦХВАНІДЗЕ (Дніпро)
Перший асистент: Володимир РИБАКОВ (Дніпро)
Другий асистент: А. ЦИБУЛІН (Дніпро)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ФЕДОСЄЄНКОВ Валерій 1 Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій
2 Зх СРСР САПЕТКО Анатолій 2 Зх СРСР КАРПЕНКО Борис
3 Зх СРСР ЧЕРНЕНКО Олександр 3 Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир
4 Зх СРСР САПЕЛЬНЯК Олександр 4 Зх СРСР МАРМАЧ Юрій
5 Зх СРСР ЖУКОВ Олександр 5 Зх СРСР КАРПМАН (СОКОЛОВ) Олександр
6 Зх СРСР ЧЕРКАСОВ Сергій 6 Пз СРСР ДІЄВ Сергій
7 Пз СРСР САЛАБУДА Леонід 7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван
8 Нп СРСР НІКОЛАЄС Павло 8 Пз СРСР КУЛІШ Анатолій
9 Нп СРСР ВАРАВЕНКО Федір 9 Нп СРСР КАТРЕНКО Василь
10 Пз СРСР ВЕРЕМЄЄВ Сергій 10 Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій
11 Нп СРСР АНДРІЄВСЬКИЙ Володимир 11 Пз СРСР ТИХОНЕНКО Микола
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР ТЮПА Віктор Пз СРСР ЖАДАН Михайло
Зх СРСР МАЛИШЕВ Ігор  
Зх СРСР ПОМАЗАН Анатолій  
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Віктор ЛУКАШЕНКО Україна Станіслав БАСЮК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЧЕРНЕНКО Олександр penalty_scored.png 25
ПОМАЗАН Анатолій
НІКОЛАЄС Павло
substitution.png 55
55 substitution.png ЖАДАН Михайло
ТИХОНЕНКО Микола
ТЮПА Віктор
САПЕТКО Анатолій
substitution.png 75
МАЛИШЕВ Ігор
САЛАБУДА Леонід
substitution.png 87

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Першій матч, перший гол


«Маючи перевагу в технічній підготовці кристальці без особливих труднощів проходили на половину поля гостей, створюючи небезпечні моменти біля воріт полтавчан. Нарешті - розв'язка. Захисники «Колоса»
грубо порушили правила у своєму штрафному майданчику. Капітан херсонців О.Черненко чітко реалізує одинадцятиметровий.
Після перерви картина на полі помітно змінилась. Полтавчани навально пішли вперед і головним козирем у них стала … грубість. Команда весь час грала «на грані фолу» і змусили господарів поля і їх болільників серйозно похвилюватися. Але захисники «Кристала» і особисто воротар В.Федосєєнко діяли надійно. Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь «Кристала».


В.БОРОДАГОВ.
«Наддніпрянська правда» №79 (15385), 5 апреля 1977 (вторник).

Перший гол на щастя


«Відкриття футбольного сезону в Херсоні виявилося у справжнє свято на стадіоні «Кристал». Тисячі прихильників заповнили стадіон, до початку матчу. На перших хвилинах матчу «Кристал» повністю заволодів ініціативою. На 15-ій хвилині воротар «Колоса» Дяченко ледве відбив м'яч після штрафного удару О.Черненко. І лише спортивне щастя та надмірна гарячковість на півзахисника Л.Салабуди, який з п'яти метрів не потрапив у ціль. 20 хвилина. Нападник херсонців В.Андрієвський, отримавши пас, вривається у штрафний майданчик, ще секунда – друга, він стане недосяжним для захисників. Але його збивають з ніг.
Реалізував пенальті сам капітан О.Черненко. Гості лише інколи відповідали контратаками. На сороковій хвилині вісімка «Колоса» вийшла один на один із воротарем херсонців В.Федосєєнков і лише своєчасний і стрімкий вихід з воріт допоміг останньому перехопити м'яч.
Тренер гостей використав хвилини відведені на відпочинок спортсменів з немалою користю. Бо відразу ж після перерви гравці «Колоса» прибавили у швидкості. Вже на 9-ій хвилині другого тайму вони провели красиву комбінацію біля воріт Федосєєнка, яка ледве не закінчилась голом. Футболіст «Колоса» під номером десять не потрапив у пусті ворота, м'яч попав у штангу. На 10-ій хвилині тренер херсонців В.А.Лукашенко зробив першу заміну. Замість П.Ніколаеса на поле виходить А.Помазан.
Всередині тайму гра трохи вирівнялась. Отже, перший гол херсонців виявився щасливим він приніс команді два очка».


«Ленінським прапор» №41 (2074), 5 апреля 1977 (вторник).


Почалося з пенальті


«Полтавський «Колос» стартував у чемпіонаті країни серед команд другої ліги класу «А». Свій перший матч наші земляки провели в Херсоні, де зустрілись з місцевим «Кристалом». Матч проходив у напруженій боротьбі і лише на останній хвилині на табло з'явилась одиниця. Господарі реалізували пенальті, яке призначив у ворота полтавців арбітр матчу».


В.МИХАЙЛОВ.
«Зоря Полтавщини» № 79 (13576), 5 апреля 1977 (вторник).


СЕЗОН НАДІЙ


«От і стартував новий футбольний сезон. Традиційні весняні збори полтавський «Колос» провів у Закарпатті, де їх спаринг-партнерами були калінінградська «Балтика», грозненський «Терек», черкаський «Дніпро», ужгородська «Говерла» та армійці Львова.
— Загалом «Колос» справив приємне враження, - відзначив начальник команди О.П.Кобушко, — своєю загальною фізичною і тактичною підготовкою. Це дає надію тренерам сподіватися на успіх у новому сезоні.
Є, безумовно, і проблеми. Ряд гравців залишив команду. Перехід воротаря О.Сіденка в нікопольський «Колос» став значною втратою для команди. До «Колоса» тимчасово запрошений воротар Валерій Смолін.
У лінії атаки теж відбулися зміни. Віктор Чепіжний нині служить в рядах Радянської Армії, а лівий крайній В.Войтенко перейшов до чернівецької «Буковини». До команди прийшли місцеві футболісти Микола Тихоненко, Микола Чорний, Михайло Жадан, Борис Вюн, а з мукачівського «Колоса» — Василь Козик. З групи підготовки зарахований до команди Олександр Белей. Повернувся захисник Олександр Карпман, який був запрошений в івано-франківський «Спартак».
Разом із складом, напевне, зміниться і почерк команди. Найвразливішою ланкою «Колоса» торік був захист, тому в нинішньому сезоні особлива увага буде звернута на його зміцнення. Нападаючі команди теж добиваються більшого взаєморозуміння. Одним словом, футболісти прагнуть порадувати своїх прихильників приємною результативною грою. Побажаємо команді успішного сезону».


В.СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» № 41 (2951), 5 апреля 1977 (вторник).

«Колос» починає на виїзді


«Полтавський. «Колос» футбольний сезон — 77 розпочав третього квітня у Херсоні зустріччю з «Кристалом».
Матч проходив напружено. У першому таймі рахунку не було відкрито. Лише під завісу гри пенальті дало можливість господарям вирвати перемогу — 1:0.
Сьомого квітня у Севастополі «Колос» проведе матч з «Атлантикою».


«Комсомолець Полтавщини» № 41 (2951), 5 апреля 1977 (вторник).

Фото гри


1977_04_03_KK_VP_001.jpg
Офіційна програма матчу

Погода