12.04.1977.
Ворскла (Полтава) - Дніпро (Черкаси)
2 : 0


Друга ліга. 2 зона


Ворскла 2 : 0 Дніпро
Ворскла (Полтава) Дніпро (Черкаси)
12.04.1977. 18:30
3 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 4000 глядачів (вміст 34000)
Погода: ...
Трансляція: ...
 
Суддя: Борис КІЦЕНКО (Вінниця)
Перший асистент: Валентин ДРАЧУК (Вінниця)
Другий асистент: Олександр ВІСКЕР (Вінниця)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій 1 Вр СРСР ІОНОВ Олексій
2 Зх СРСР КАРПЕНКО Борис 2 Зх СРСР КАЗАКОВ Віктор
3 Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир 3 Зх СРСР МЕЛЕШКО Анатолій
4 Зх СРСР МАРМАЧ Юрій 4 Зх СРСР НІЦАК Микола
5 Зх СРСР КАРПМАН (СОКОЛОВ) Олександр 5 Нп Україна КОВБІЙ Володимир
6 Пз СРСР ДІЄВ Сергій 6 Пз СРСР ДЕРУН Володимир
7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван 7 Пз СРСР ШПАК Михайло
8 Пз СРСР КУЛІШ Анатолій 8 Нп СРСР БЛУД Олександр
9 Нп СРСР КАТРЕНКО Василь 9 Пз СРСР СЕРГІЄНКО Василь
10 Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій 10 Нп СРСР КАЦМАН Олексій
11 Пз СРСР ЖАДАН Михайло 11 Пз СРСР КОЖУШКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР БЕЗУХОВ Володимир Пз СРСР ЦАПЛЮК Сергій
Пз СРСР КОЗИК Василь  
Пз СРСР ТИХОНЕНКО Микола  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Станіслав БАСЮК СРСР Анатолій БОГДАНОВИЧ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КУЛІШ Анатолій goal.png 2
46 substitution.png ЦАПЛЮК Сергій
СЕРГІЄНКО Василь
МОСКАЛЕЦЬ Юрій goal.png 59
ТИХОНЕНКО Микола
ЖАДАН Михайло
substitution.png 80
БЕЗУХОВ Володимир
ДІЄВ Сергій
substitution.png 82
КОЗИК Василь
КАТРЕНКО Василь
substitution.png 85

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Подвійне свято


«Позавчора на полтавському стадіоні «Колос» відбулася чергова зустріч чемпіонату Радянського Союзу з футболу серед команд другої ліги класу «А». Грали полтавський «Колос» і черкаський «Дніпро».
Треба сказати, що обидві команди невдало розпочали новий сезон і після двох матчів, проведених в гостях, не мали в своєму активі жодного очка, не забили жодного гола у ворота суперників. Зрозуміло, що полтавцям дуже хотілося реабілітувати себе в очах своїх земляків — любителів футболу.
Це прагнення відчувалось уже з перших хвилин. Футболісти «Колоса» атакували ворота гостей, на високих швидкостях розігрували досить складні комбінації, і це вже на тринадцятій хвилині принесло успіх полтавцям. Юрій Москалець подав кутовий, м'яч від голови захисників відлетів до нападаючих, і сам же автор кутового пробив м'яч у ворота.
Гості намагались зрівняти рахунок, але це їм не вдалося. Після перерви полтавці не знижували темпу, і Анатолій Куліш на 55 хвилині подвоїв рахунок.
Черкаські футболісти, намагаючись уникнути поразки, все частіше стали застосовувати жорстку силову боротьбу. Але це не допомогло їм, і рахунок 2:0 не змінився до кінця матчу. Для полтавських любителів футболу позавчорашній день можна назвати подвійним святом. Поперше, прийшов у Полтаву довгожданий футбол, по-друге, «Колос» у рідному місті здобув перемогу.
Тепер наші футболісти проведуть свій наступний матч 16 квітня вдома. Вони прийматимуть на своєму полі одноклубників з Нікополя».


А. НАДІН,
суддя республіканської категорії з футболу.
«Зоря Полтавщини» № 87 (13584), 14 квітня 1977 (четвер).


РАХУНОК ОЧКАМ ВІДКРИТО


«Позавчора у Полтаві відбулося відкриття футбольного сезону. На стадіоні «Колос» зібралося багато шанувальників шкіряного м'яча, бажаючих відчути хвилюючу атмосферу гомінкого стадіону, дружним «шайбу, шайбу» підтримати улюблену команду. Тим більше, що на початку сезону її спіткали невдачі — перші дві зустрічі 40-го чемпіонату країни «Колос» провів на виїзді і програв, не здобувши жодного очка. Такий же старт був і в чергового суперника наших земляків — команди «Дніпро» з міста Черкас. Отже, вийшовши на зелений килим полтавського стадіону, і господарі і гості прагнули здобути перші два очка.
Матч розпочався без розвідок, тому воротарі відразу вступили у гру. Сильний прицільний удар здалеку зробив півзахисник «Дніпра» В. Дерун. Відразу після цього полтавці перейшли в контратаку, і А. Куліш ледве не спрямував м'яч у ворота.
Згодом територіальна перевага «Колоса» відчувалася все помітніше. Після кількахвилинного наступу господарів поля гості вибили м'яч на кутовий. Усі футболісти зібралися у штрафному майданчику «Дніпра». В момент передачі м'яча від кутового прапорця відмінно зіграв Ю. Москалець, який головою послав м'яч під перекладину. Гол! Перший, забитий футболістами «Колоса» у нинішньому сезоні.
У такому ж темпі господарі намагалися грати і далі. Але в кінці першого тайму хорошу можливість подвоїти рахунок втрачає В. Котренко. На правому фланзі активізує свої дії І. Іванченко. «Дніпро» захищається і грає на контратаках, одна з яких через недбалість захисників мало не коштувала господарям гола.
Другий тайм активніше розпочали черкасці, але переломити хід гри їм не вдалося. Після чергової атаки «Колоса» помиляється воротар «Дніпра», і А. Куліш, який активне провів весь матч, головою спрямував м'яч у пусті ворота.
Полтавці записали на свій рахунок перші два очка. Звичайно, свою кращу гру «Колос» повинен показати в майбутньому. Цього від нього чекають усі любителі футболу нашої області.
У четвертому турі, 16 квітня, наші земляки на своєму полі прийматимуть одноклубників з Нікополя».


О. КУЛИК.
«Комсомолець Полтавщини» № 45 (2955), 14 квітня 1977 (четвер)

Фото гри


Погода