07.04.1976.
Ворскла (Полтава) - Полісся (Житомир)
1 : 0


Друга ліга. 6 зона


Ворскла 1 : 0 Полісся
Ворскла (Полтава) Полісся (Житомир)
07.04.1976. 08:26
2 тур
Стадіон: Вагонобудівник (Кременчук) . 800 глядачів
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР СІДЕНКО Олександр 1 Вр СРСР ЖУРБА Валентин
2 Зх СРСР КАРПЕНКО Борис 2 Пз СРСР ШИРНІН Леонід
3 Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир 3 Зх СРСР ЧЕРНЯВСЬКИЙ Олександр
4 Зх СРСР МАРМАЧ Юрій 4 Зх СРСР ПОГОРЕЛКО Михайло
5 Зх СРСР КАРПМАН (СОКОЛОВ) Олександр 5 Пз СРСР ТКАЧЕНКО Леонід
6 Пз СРСР НАЙДЬОНОВ Юрій 6 Пз СРСР ГРАКОВ Віктор
7 Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван 7 Пз СРСР РЕПУТАЦЬКИЙ Олександр
8 Пз СРСР КУЛІШ Анатолій 8 Пз СРСР ВАСЮТІН Микола
9 Нп СРСР ДМИТРЕНКО Віталій 9 Нп СРСР КУГАЙКЕВИЧ Ярослав
10 Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій 10 Нп СРСР НАУМОВ Євгеній
11 Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир 11 Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР НЕУДАЧІН Віктор Пз СРСР ЗЕЛЕНСЬКИЙ Василь
  Пз СРСР БАТЮТА Микола
  Зх СРСР ПАЛАМАРЧУК Віктор
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Анатолій ВІТКОВ Україна Віктор ЖИЛІН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
НЕУДАЧІН Віктор
КУЛІШ Анатолій
substitution.png ?
? substitution.png ЗЕЛЕНСЬКИЙ Василь
ЧЕРНЯВСЬКИЙ Олександр
? substitution.png ПАЛАМАРЧУК Віктор
ТКАЧЕНКО Леонід
? substitution.png БАТЮТА Микола
ГРАКОВ Віктор
ВОЙТЕНКО Володимир goal.png 90

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ДОБРИЙ СТАРТ


«Сталось так, що через запізнілу весну і невелику реконструкцію футбольного поля на полтавському стадіоні наші земляки-футболісти "Колоса" свій перший матч в новому сезоні проводили за межами рідного міста - на стадіоні Крюківського вагонобудівного заводу. Затишний, один з найстаріших і найкращих стадіонів області гостинно полиняв полтавців. Тут позавчора і відбулось відкриття футбольного чемпіонату 1976 року. Суперником полтавців був житомирський "Автомобіліст" - сильна, досвідчена команда, срібний призер минулорічної першості України.
Весняні футбольні матчі мають свої плюси і мінуси. Скучивши за справжніми календарними зустрічами, футболісти не завжди ще можуть приборкати неслухняний м'яч,  допускають багато неточних передач, не завжди чітко розігрують комбінації. Треба визнати, що зустріч, про яку йдеться, не була винятком.
Спортсмени обох команд по - різному атакували ворота суперника. Гості віддавали перевагу низовим швидким передачам, полтавці користувались більше довгими навісними пасами на штрафний майданчик, де центральний нападаючий "Колоса" Віталій Дмитренко намагався здійснити завершальний удар. В першому таймі терези поперемінно схилялись то в один, то в інший бік. Полтавці мали кілька реальних можливостей відкрити рахунок, але не змогли точно реалізувати їх.
Коли команди пішли на перерву, на табло залишались нулі. Треба віддати належне житомирським футболістам, в другій половині зустрічі їх перевага відчувалась більше. Вони створили кілька вигідних моментів для себе біля воріт "Колоса", але надійно і точно грав воротар полтавців Олександр Сіденко.
Хвилин за 15 до кінця матчу полтавці помітно активізувались. Вони провели серію атак на ворота "Автомобіліста". Захисники гостей стримували натиск "Колоса". Здавалось, так закінчиться матч з нічийним результатом. І ось пішла остання хвилина... На правому фланзі Іван Іванченко виграв м'яч у двох житомирських футболістів і дав прострільний пас. Вчасно зреагував на нього Володимир Войтенко, який і спрямував м'яч у сітку воріт житомирців. А вже через кілька секунд прозвучав фінальний свисток арбітра...
Після матчу я підійшов до представника республіканської федерації футболу майстра спорту Володимира Богдановича.
- Полтавці не розслаблялись до останньої хвилини і гол, забитий ними, - логічний результат зусиль всієї команди, - сказав він. - Складається враження, що команда добре підготовлена, спортсмени проявляють багато старання і наполегливості в боротьбі за м'яч, показують "спортивний характер"...

З цим висновком спеціаліста не можна не погодитись. Але водночас хотілось би зауважити, що керівництву команди і гравцям слід подбати про збільшення швидкості, поліпшення техніки, зокрема точності передач, вміння реалізовувати завершальні удари по воротах.
Рахунок 1:0 приніс полтавському "Колосу" два дуже важливих стартових очка. Попереду складний, і довгий футбольний марафон, і хочеться привітати полтавський "Колос" з добрим у ньому стартом».


А. НАДІН,
суддя республіканської категорії з футболу.
"Зоря Полтавщини" № 86 (13274), 9 квітня 1976 (п'ятниця).

Фото гри


Погода