09.11.2013.
Ворскла (Полтава) - Карпати (Львів)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 2 Карпати
Ворскла (Полтава) Карпати (Львів)
09.11.2013. 16:00
16 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 5100 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 12ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Перший асистент: Андрій БЕРЕГОВИЙ (Макіївка)
Другий асистент: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Перший додатковий асистент: Ярослав КОЗИК (Мукачеве)
Другий додатковий асистент: Андрій ЯБЛОНСЬКИЙ (Тернопіль)
Резервний арбітр: Андрій ЄРЕМЄЄВ (Миколаїв)
Делегат: Михайло МИТРОВСЬКИЙ (Ужгород)
Інспектор: Володимир СІРЕНКО (Сімферополь)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 29 Вр Україна ІЛЬЮЩЕНКОВ Олександр
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 94 Зх Україна МІРОШНІЧЕНКО Денис
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 32 Зх Україна ПЛАСТУН Ігор
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 21 Зх Словенія БАЛАЖІЦ Грегор
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 8 Зх Україна КОСТЕВИЧ Володимир
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 25 Зх Україна ТКАЧУК Андрій
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 27 Пз Україна ГОЛОДЮК Олег
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 9 Пз Україна ФЕДОРЧУК Валерій
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 22 Пз Україна ЛЬОПА Дмитро
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 10 Нп Україна ГЛАДКИЙ Олександр
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 20 Нп Естонія ЗЕНЬОВ Сергій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 23 Вр Україна МИСАК Роман
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 5 Зх Україна ГІТЧЕНКО Андрій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 70 Пз Нігерія ҐОДВІН Самсон
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 92 Пз Україна ЧАЧУА Амбросій
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 19 Пз Україна МАРТИНЮК Ярослав
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 36 Нп Україна ГУДИМА Володимир
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 39 Нп Україна ВАСІН Денис
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Олександр СЕВІДОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
5 goal.png ЗЕНЬОВ Сергій
11 yellow_card.png ЛЬОПА Дмитро
ЧЕСНАКОВ Володимир goal.png 12
ТКАЧУК Євгеній yellow_card.png 15
27 goal.png КОСТЕВИЧ Володимир
ДАЛЛКУ Арменд goal.png 41
МІЩЕНКО Олег
ЯНУЗІ Ахмед
substitution.png 46
58 yellow_card.png ФЕДОРЧУК Валерій
60 yellow_card.png МІРОШНІЧЕНКО Денис
69 substitution.png ВАСІН Денис
ЗЕНЬОВ Сергій
МАРКОСКІ Йован
ГРОМОВ Артем
substitution.png 78
80 substitution.png ГУДИМА Володимир
ЛЬОПА Дмитро
88 substitution.png МАРТИНЮК Ярослав
ФЕДОРЧУК Валерій
СКЛЯР Олександр
ЯХОВІЧ Адіс
substitution.png 88
СКЛЯР Олександр yellow_card.png 89
90+2 yellow_card.png МАРТИНЮК Ярослав

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Ворскла - Карпати: все спочатку

 

Ворскла - Карпати
9 листопада. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 16.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр ― Сергій Лисенчук (Київ).
Прогноз ― 2:1

Офіційний тренерський дебют Василя Сачка на чолі Ворскли відбувся у першому колі якраз із Карпатами. І ось завтра полтавці знову грають з львів'янами, але вже вдома. Команда розпочинає друге коло чемпіонату і починається все спочатку.

На екватор полтавці прийшли шостими, що можна вважати безперечним успіхом. Ворскла програла лише два матчі ― донецьким Металургу та Шахтарю. Команда Сачка лише у матчі з чемпіоном країни залишила поле без забитого м'яча, у решти зустрічах ― хоч один раз, але забивала гол.

Не можна оминути увагою і фарт, який у деяких матчах допомагав брати очки. Чого лише варта унікальна трьохматчева автоголева серія ворсклян, де голи суперників у власні ворота приносили очки полтавцям. Однак, як щастило команді, так були й матчі коли команда втрачала очки чи то на останніх хвилинах матчу, чи нам забивалися зовсім нелогічні голи.

Отже, Ворскла розпочинає друге коло. Цього року Ворскла проведе ще три поєдинки з командами у яких можна брати очки. Серед них і Карпати ― команда, яка хоч і може у будь-який момент піднести сюрприз, але яку перемагати можна, тим паче вдома.

На гру з львів'янами у Ворскли немає дискваліфікованих футболістів. А ось Карпати гратимуть у Полтаві без Бартуловіча та Страшкевича. Особливо бракуватиме Олександру Севідову відсутність хорватського півзахисника, який може зіграти неординарно. Недарма Бартуловіч цього сезону забив за Карпати 4 голи.

В останніх матчах команди грають між собою з перемінним успіхом. У першому колі у Львові Ворскла впевнено виграла 2:0. У минулому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами: у Полтаві ворскляни перемогли 3:1, а у Львові Карпати взяли реванш ― 2:0.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Немирна мирова

 

Ворскла двічі поступалася по ходу матчу Карпатам, але змогла відігратися. А ось вирвати перемогу так і не змогла, хоча нагоди забити ще були і не раз

 

"Ворскла" продовжує радувати глядачів видовищною та результативною грою. Цього разу у красивому непоступливому матчі полтавчани розділили очки з "Карпатами".

 

Схоже, саме психологічне виснаження після серії ігор з лідерами та вильоту з Кубка України, завадило "Ворсклі" узяти три очки. Знову у старті вийшла зв’язка Янузі-Яховіч, яка значно додала в динаміці попереду. Ткачук сповна скористався шансом і знову вийшов у першій одинадцятці. Справа у півзахисті з’явився Громов, який частенько протягом матчу мінявся з Ребенком, а місце в опорній зоні залишилось за Чеснаковим.

 

Не встигли глядачі налаштуватися на перегляд футболу, як гості повели в рахунку. Янузі не пішов за своїм підопічним при подачі кутового, Даллку не встиг перекрити зону, а Непогодов не розібрався у ситуації, відскочивши з лінії польоту м’яча. Забити самотньому Зеньову з кількох метрів у порожні ворота було не складно.

 

Відігрались господарі швидко. Подача з кутового біля протилежних воріт прийшлася точнісінько на голову забутому захисниками Чеснакову. Володимир чітко ввігнав кулю в сітку.

 

А на 27-й хвилині диво-удар вдався Костевичу. До воріт було більше тридцяти метрів і шалений постріл у дев’ятку став несподіванкою для Непогодова, який трішки вийшов з воріт. Претендент на кращий гол тура, а то й чемпіонату.

 

Та ще до перерви був встановлений остаточний рахунок у матчі. Знову кутовий і вирішальне замикання Даллку на дальній стійці.

 

Гра нагадувала гойдалки, обидві команди не бажали зупинятися на нічиїй. Проте голкіпери більше в свої ворота м’ячів не пропускали. Цікавий напружений поєдинок завершився справедливим поділом очок. "Ворскла" знову демонструє результативність в атаці, помилки в обороні і неабиякий характер.

 

Віталій Сонікссон

Василь Сачко: Треба визнати - результат закономірний

 

Наставник ворсклян Василь Сачко на післяматчевій прес-конференції був небагатослівний.

- Карпати зараз вже не ті, які були на початку чемпіонату. Тепер це досить пристойна команда, вона це довела. Олександр Севідов створив дуже боєздатний колектив. І не тільки в матчі з Ворсклою, вони і до цієї гри виглядали добре.

Так, Ворскла зіграла не найкращу свою гру. Ми пропустили два голи, допустивши грубі помилки. Але й забили два м'ячі - і не програли. Тому результат вважаю закономірним. Бойова нічия. Треба визнати це, на жаль для Ворскли.

 

Олександр Севідов: Ви журналісти – цікаві хлопці

 

Післяматчева прес-конференція наставника Карпат Олександра Севідова
 
– Хороша, бойова гра. Напевно та гра, про яку говорять банальні слова – ніхто не хотів поступатися. Я думаю, ми не поступилися супернику в боротьбі, забили непогані м’ячі, але й пропустили з двох стандартів. Ну і, знаєте, так, як складалася гра, ситуація на полі – ця нічия для нас – те саме що перемога. Кожне очко в нашому становищі – на вагу золота. Я хлопцям подякував за характер, за самовідданість. А в грі – є ще над чим працювати.

– Яке враження справила на Вас «Ворскла»? Здивувала чимось? Наскільки Ваша команда стала сильніша в порівнянні з грою першого кола?
– Я думаю, що якби забив Васін, ми б досягли реваншу. Я не буду говорити за першу гру. Ми грали «з листа», це був перший тур, у нас навіть обойми не було, якщо не вважати футболістів «дубля». Що стосується «Ворскли», то команда зіграна, не перший рік грають один з одним футболісти, відчувають один одного. Команда з хорошими швидкими флангами. Видно, що дружна і об’єднана ідеєю. Я це говорив наприкінці минулого сезону, повторю і зараз. В інших тонах і фарбах вам розповість Вася Сачко. Я не можу більше говорити про «Ворсклу». Не можу сказати, що ми були на голову сильніше, але якщо б забили в кінці, я б сказав, що заслужили перемогу. А раз не забили, то заслужили нічию.

– А гол Костевича Вас здивував?
– Знаєте, ви журналісти – цікаві хлопці. Чим футболіста, або тренера зараз можна здивувати? Ну, я якось сказав, що я не Копперфільд, щоб когось дивувати. Ми вивчаємо суперника, «Ворскла» вивчає нас. Чим-небудь в століття такої електроніки та такого телебачення з розбором моментів здивувати складно. Гол Костевича, напевно, маленький шедевр для футболіста. Він з більш гарним настроєм поїде до молодіжної збірної. У вас теж є збірник? Дедечка викликали?

– Так.
– Ну от, у нас теж Федорчук їде. Я побажав збірній в їх особі вдалих стикових ігор з Францією. Напевно, і мені пощастить поїхати і побачити цю гру на власні очі. Коли ми ще потрапимо на стикові матчі з Францією. Я дуже сподіваюся, що ми пройдемо Францію, і це буде певний поштовх для наших гравців. Сьогодні була мінімальна кількість іноземців на полі. Я дуже радий, що в нашому футболі є гравці з українськими паспортами, які сьогодні показали, що вміють грати.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода