16.04.1972.
Ворскла (Полтава) - Нива (Вінниця)
1 : 1


Друга ліга. 1 зона


Ворскла 1 : 1 Нива
Ворскла (Полтава) Нива (Вінниця)
16.04.1972. 01:00
4 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Гравець відсутній у базі даних. Вр СРСР КОРНІЄНКО Віктор
Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій Нп СРСР ГАБОВДА Янош
Пз СРСР ГУМІНІЛОВИЧ Мар'ян Нп СРСР БОГОДЄЛОВ Павло
Пз СРСР ШТУЛЛЕР Михайло Нп СРСР ДЗЮБА Володимир
Нп СРСР СТАРУХІН Віталій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР НАЙДЬОНОВ Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Юрій ВОЙНОВ СРСР Абрам ЛЕРМАН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
52 goal.png ГАБОВДА Янош
СТАРУХІН Віталій goal.png 75

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ЗУСТРІЧ РІВНИХ

«БУДІВЕЛЬНИК» — «ЛОКОМОТИВ» (Вінниця) — 1:1
«Розповідь про зустріч з футболом-72 на полтавському стадіоні «Колос» я хотів би почати не з аналізу перших моментів гри, не з вражень, зв'язаних з атмосферою свята, в яке перетворюється кожне відкриття нового сезону. Про це — пізніше...
Насамперед, від імені глядачів західної трибуни хочеться висловити щиру подяку монтажникам і мулярам, теслярам і шляховикам підприємств та управлінь тресту «Полтавпромбуд», колективам заводів, студентам вузів і учням технікумів, керівникам громадських організацій міста, які подбали про зручність і комфорт для тисяч полтавців — любителів футбола.
Наш стадіон все зриміше набуває своїх майбутніх обрисів, і сьогодні, коли в Полтаві стартував футбольний марафон року, особливо приємно про це говорити. Заслуговує добрих слів і ініціатива та енергія адміністрації стадіону (директор О. П. Кобушко), яка дуже багато зробила, щоб цей день запам'ятавсявсім, хто прийшов на перший матч сезону. Святково, зі смаком прикрашені трибуни, буклети і програми, пам'ятні значки — все це не могло не сподобатись болільникам.
А тепер про головне — футбол...
Зустрічались минулої неділі два давніх суперники. Для полтавців вінницькі залізничники завжди буди командою, яку прийнято називати «незручною».
Причина, мабуть, в тому, що і полтавський «Будівельник» і вінницький «Локомотив» за рівнем майстерності, підготовкою гравців, нарешті, за стилем і тактикою — команди дуже схожі. А в рівних за силою поєдинки бувають виснажливими.
Полтавці побудували свій напад на швидкому і результативному футболістові, яким є Віталій Старухін. Він був ніби вістрям, яке підпирали з боків Михайло Штуллер, Юрій Найдьонов і Мар'ян Гумінелович.
Хто знає сили «Будівельника», погодиться, що цей тренерський задум, мабуть, був цілком виправданим. І не вина наставника команди — заслуженого тренера УРСР Ю. Войнова, що його вказівки на початку гри виковувались неточно.
Небезпечні комбінації, які в основному затівались цією четвіркою, не закінчувались голом. Не допомагали і несподівані виходи Віталія Бардешина, що виконував функції і півзахисника і форварда. В тому, що так все складалось, видно, «вина» і захисту гостей та їх воротаря Віктора Корнієнка. Одне слово, перша половина гри, як кажуть, не змінила нулів на табло.
Все відбулось у другій. Відмінний прохід центра нападу гостей Яноша Габовди закінчується голом. 1:0 — ведуть гості. Як водиться, коли рахунок «розмочено», — гра жвавішає. Полтавці активізуються, їх прагнення уникнути поразки зрозуміле. Наприкінці матчу напад «Будівельника» застосовує тактику, яка завжди виправдовувала себе. «Розтягуючи» своїх опікунів із захисту суперника, форварди нашої команди все частіше й частіше загрожують воротам «Локомотива». І, нарешті, одна з атак приносить успіх. Віталій Старухін зрівнює рахунок. На жаль, далі цього справи не пішли.
Так і закінчилась зустріч а нічийним рахунком — 1:1.
Треба сказати, що на відміну від нападу, до якого претензій менше, захист полтавців діяв часто-густо невпевнено і метушливо. Помилка захисників, до речі, і стала причиною першого гола.
На рахунку в «Будівельника» тепер 4 очка після трьох ігор. Попереду — зустріч з тернопільським «Авангардом» 20 квітня на полтавському стадіоні «Колос».
Новий футбольний сезон набирає розгін».
P.S. «125 тисяч передплатників нашої газети могли б і не дізнатись про перший футбольний матч...
Сталось так, що обов'язки головного контролера біля одного з входів на стадіон взяв на себе голова будкому облміжколгоспбуду М. Т. Моргун. Слід віддати йому належне — поставився вів до їх виконання надзвичайно заповзятливо.
— Не пущу! Давайте спеціальні перепустки!
Пропозиція вирішити цю «проблему» дещо пізніше, а зараз пропустити журналістів обласної газети на матч ні до чого не привела.
Коли вже т. Моргун і взявся бути контролером, то повинен був би знати про наказ голови Комітету по фізичній культурі і спорту при Раді Міністрів СРСР № 486 від 30 вересня 1970 року, що визначає права працівників преси, які обслуговують спортивні видовища.
Але ревний страж прохідної був невблаганним. Лише після втручання працівників спортивних організацій та дирекції стадіону журналісти, нарешті, з запізненням потрапили на гру і змогли в сьогоднішньому номері газети розповісти про неї».

В.МАЙОРЧИК.
«Зоря Полтавщини» № 91 (12058), 18 квітня 1972 (вівторок).

ОБМІНЯЛИСЬ ГОЛАМИ

«БУДІВЕЛЬНИК» (Полтава) 1:1 «ЛОКОМОТИВ» (Вінниця)
«Для полтавських любителів футбола це було перше в сезоні побачення з своєю командою, яке відбулось в урочистій обстановці на новому стадіоні. Зрозуміло, що футболісти прагнули порадувати їх черговим успіхом, адже «Будівельник» повернувся з турне, здобувши перемогу над такою сильною командою, як сімферопольська «Таврія», і запивас в свій актив 3 очка в двох матчах.Залізничники Вінниці були готові до бойових дій суперника, і в першому таймі зберегли в недоторканності свої ворота. Після перерви активізувались гості, і одна з комбінацій, в якій взяли участь Богодєлов, Дзюба, Габовда, завершилась невідпорним ударом останнього у ворота полтавчан.Ще дві реальні можливості для збільшення рахунку мав Дзюба.
Господарі доклали всіх зусиль, щоб зрівняти рахунок, і в одній досить заплутаній ситуації їх центрофорвард проштовхнув м’яч у сітку воріт «Локомотива».

Р. КОЄНМАН.
м. Полтава (по телефону).
«Вінницька правда», 18 квітня 1972 (вівторок).

ФУТБОЛЬНА ХРОНІКА

«У четвертому турі змагань у 1-й зоні (2-га ліга класу «А») вінницький «Локомотив» 16 квітня зустрівся в Полтаві з місцевим «Будівельником».
Перша половина гри закінчилась внічию — 0:0. На початку другого тайму в комбінації, початій П. Богодєловим та В. Дзюбо, м'яч переходить до Я. Габовди, який і проводить його у ворота суперників.
Залізничники повели — 1:0. Та наприкінці гри полтавчани активізувались і сквитали рахунок. Нічия — 1:1.
20 квітня вінницький «Локомотив» провів гру на виїзді в Сумах. Зустріч з місцевим «Фрунзенцем» закінчилась на користь вінничан з рахунком 1:0. Гол забив Юрій Доровський.
Нульовою нічиєю закінчився поєдинок вінницьких залізничників з футболістами Чернігова».

О.КОСТЯНТИНОВ.
«Комсомольське плем'я», 27 квітня 1972 (четвер).

Фото гри


19720416__-__1.jpg
Програма матчу

Погода