23.11.2013.
Ворскла (Полтава) - Чорноморець (Одеса)
0 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 0 : 1 Чорноморець
Ворскла (Полтава) Чорноморець (Одеса)
23.11.2013. 13:30
17 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 3500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 4ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій БЕРЕЗКА (Київ)
Перший асистент: Олексій АНДРЄЄВ (Донецьк)
Другий асистент: Микола ЛЕВКО (Чернівці)
Перший додатковий асистент: Сергій БОЙКО (Іванків)
Другий додатковий асистент: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Резервний арбітр: Андрій ЛІБСТЕР (Луганськ)
Делегат: Григорій СІМОНОВ (Київ)
Інспектор: Ярослав ГРИСЬО (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 12 Вр Україна БЕЗОТОСНИЙ Дмитро
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 77 Зх Україна КУТАС Павло
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 4 Зх Австрія БЕРҐЕР Маркус
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 29 Зх Італія ФОНТАНЕЛЛО Пабло
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 55 Зх Бразилія САНТАНА Андерсон
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 8 Пз Україна КОВАЛЬЧУК Кирило
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 11 Пз Україна БОБКО Іван
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 10 Пз Україна ГАЙ Олексій
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 23 Нп Франція ДЖЕДЖЕ Франк
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 99 Нп Іспанія РІЄРА Ортега
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 69 Нп Україна АНТОНОВ Олексій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 44 Вр Україна ПАСТ Євген
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 2 Пз Україна КОВАЛЬЧУК Петро
8 Пз Україна БУДНИК Євген 42 Пз Україна ЗУБЕЙКО Євген
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 7 Пз Україна ПРИЙОМОВ Володимир
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 9 Нп Україна ДІДЕНКО Анатолій
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 18 Пз Росія САМОДІН Сергій
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 6 Зх Бразилія ЛЕОНАРДО Матос
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Роман ГРИГОРЧУК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
9 goal.png КОВАЛЬЧУК Кирило
29 yellow_card.png РІЄРА Ортега
46 substitution.png ЗУБЕЙКО Євген
САНТАНА Андерсон
52 yellow_card.png КУТАС Павло
МАРКОСКІ Йован
МІЩЕНКО Олег
substitution.png 59
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 67
СКЛЯР Олександр
ДЕДЕЧКО Денис
substitution.png 74
83 substitution.png ПРИЙОМОВ Володимир
ДЖЕДЖЕ Франк
90+1 substitution.png ДІДЕНКО Анатолій
АНТОНОВ Олексій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Прощальний бенефіс року перед власним глядачем

Ворскла - Чорноморець
23 листопада. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 13.30
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр ― Сергій Березка (Київ).
Прогноз ― 2:1.

Біло-зелені прощаються з власними уболівальниками у 2013 році матчем із одним із лідерів поточного чемпіонату ― одеським Чорноморцем.

Якщо говорити про команди-відкриття цього сезону, то і Ворскла і Чорноморець знаходяться серед лідерів. Обидва клуба приємно дивують, при цьому не тільки стабільністю в результатах, але і якістю гри. Варто відзначити бажання Сачка грати в атакувальний футбол, намагаючись нав'язувати свій стиль гри, навіть проти лідерів чемпіонату ворскляни не відсиджуються в обороні. А ось Чорноморець Романа Григорчука в першу чергу відзначається надійністю в обороні, команда пропустила найменше м'ячів у чемпіонаті в цілому, а в гостьових поєдинках у середньому менше одеситів пропускає тільки Дніпро.

Півзахисник Ворскли Павло Ребенок свого часу встиг пограти і не без успіху за одеську команду:

- Можу сказати, що в якійсь мірі Одеса виховала в мені серйозного футболіста. Яскраво виражених лідерів у Чорноморці немає, але ця команда збалансована у всіх лініях, гравці, так би мовити, доповнюють один одного. Факт невдалого виступу одеситами в Лізі Європи, напевно, можна пояснити тим, що не всі можуть собі дозволити варіювати склад як Шахтар, Динамо чи Металіст. Команда, що грає в груповому турнірі найпрестижнішого євротурніру в будь-якому випадку заслуговує поваги. Ми знаємо, що нас чекає серйозний бій. На це себе відповідним чином і налаштовуємо, - цитує слова Ребенка клубна прес-служба ворсклян.

Варто відзначити, що Ворскла не змогла забити гол всього лише в одному матчі чемпіонату, не програє вдома в останніх семи іграх і в шести в цілому. Якщо ж розглядати загальну статистику особистих зустрічей, то тут намітилася серія у Чорноморця - чотири матчі без поразок проти Ворскли із загальною різницею м'ячів ― 5:2.

Поразка на прощання

В останньому домашньому матчі 2013 року Ворскла поступилася одеському Чорноморцю

Мало хто прогнозував перед початком сезону, що передзимовий матч "Ворскли" та "Чорноморця" стане одним з центральних у турі. Зустрічались претенденти на єврокубки.

Розпочалося все не кращим чином для господарів. Захисники не дуже уважно зіграли при кутовому біля власних воріт і Ковальчук зміг ударом головою вже на початку матчу відкрити рахунок.

Лише наприкінці першої половини зустрічі "Ворскла" спромоглася на мінімальну небезпеку біля воріт Безотосного. Міщенко пробивав із середньої відстані після скидки Дедечка, та голкіпер парирував удар. Взагалі це був чи не найгірший тайм полтавчан у цьому чемпіонаті. "Ворскла" займалася біганиною без м’яча, провалами в центрі поля, незграбними діями на флангах атаки і виробництвом вражаючого відсотка помилок при передачах. "Чорноморець" повністю тримав гру.

На другий тайм Василь Сачко таки зміг внести певні корективи у поведінку своїх підопічних. Мав зрівнювати рахунок Яховіч, та при виході на побачення з голкіпером затягнув з ударом. Міг подвоювати рахунок і "Чорноморець", та Антонов не зміг влучити у порожні ворота після чергового провалу у захисті господарів. Ще раз полтавчан врятував Непогодов, красиво потягнувши м’яч після дальнього удару Бобка.

Грамотно обороняючись, затягуючи час та тактикою дрібного фолу, одесити не підпускали ворсклян до власних володінь. Міг карати гостей Скляр, та потужному удару півзахисника забракло точності. Останній шанс на нічию мав Ткачук, та з ударом захисника впорався голкіпер.

0:1 – "Ворскла" безрадісно поступається в останньому матчі року на домашній арені.

Віталій Сонікссон

Василь Сачко: На поразку ми не награли, була рівна гра

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян

- На початку гри ми пропустили м'яч зі стандарту, а Чорноморець вміє грати від оборони, тому хоч ми і намагалися щось змінити, але в першому таймі нам цього не вдалося. У другому таймі ми вже трохи додали, почали з'являтися моменти, але, на жаль, ми ними не скористалися. Для того, щоб не програвати або вигравати, потрібно забивати м'ячі - нам це не вдалося. Чорноморець вітаємо з перемогою, хороша, збалансована команда, вміє грати від оборони. При цьому, на мій погляд, на поразку ми не награли, була рівна гра, ми зобов'язані були забивати або, як мінімум, не пропускати. Але це футбол, ми поступилися... Іноді потрібно зробити крок назад, щоб потім зробити два вперед.

- Ходять чутки, що кілька футболістів можуть поїхати в Харків і інші команди, можете це прокоментувати?
- Я не знаю, хто ці чутки поширює, я нічого не знаю і мови про це не йде. Ні керівництво, ні футболісти, ні агенти про це мені нічого не говорили. Може, комусь вигідно щось вигадувати і вносити дисбаланс в команду. У нас все нормально, всі хлопці, хто на контракті, працюють з нами і планують працювати далі.

- Зимові збори плануєте провести так, як це робив Павлов, або у вас інший підхід?
- Я відчуваю себе дискомфортно, коли мені ставлять запитання - чия це команда? Я поважаю тих людей, які тут працювали, я був футболістом при Миколі Петровичу, він багато чого дав цій команді, він заклав тут фундамент, будував все буквально по цеглинці. Після нього пройшов час, працювали інші тренери, які теж зробили свій внесок. Відбулося багато змін, змінився склад. Зараз працюю я і мій тренерський штаб, ми робимо все на благо Ворскли.

Якщо навколо команди є "доброзичливці", які хочуть щось знайти, накопати проти нас - будь ласка, ми нікого не боїмося, у нас все добре. Що стосується зборів, то у нас свій план підготовки, він відрізняється від усіх попередніх. Ми дивимося вперед, у майбутнє, готуємося. У нас немає накатаній лінії, у нас свої погляди, своє бачення, свої досвідчені тренера, які працювали в різних клубах, є тренер з фізпідготовки, який вносить свої корективи. Це не команда Василя Сачко - це наша команда, і я в цьому теж беру участь .

- Яка доля Васілаке і Лагоса, які не потрапляють в основу?
- До цим хлопцям є питання. Васілаке з'явився при мені, Лагос - трохи раніше. Іноземець повинен бути як мінімум на голову вище українського гравця, а якщо він на одному рівні або не потрапляє до складу, то ми від нього будемо відмовлятися. На сьогоднішній день ні Васілаке, ні Лагос не переконали нас у тому, що вони є краще, ніж наші гравці. У нас є свої молоді, талановиті хлопці і ми віддаємо перевагу українцям.

Роман Григорчук: У нас переваги не було

Післяматчева прес-конференція наставника Чорноморця

- Я скажу, що ми дуже задоволені перемогою. Вона для нас дуже цінна. Ми виграли у дуже серйозної команди у неї на полі. Ми здобули три очки, які допоможуть нам триматися у верхній частині турнірної таблиці і бути ближче до наших грандів.

- Була рівна гра, але ви забили практично всі моменти, які мали...
- Я згоден, що у нас переваги не було. Десь гра була рівною, в цілому ми не перегравали суперника. Ми зіграли дуже правильно. Наші дії підтверджували той факт, що ми багатьом речам навчилися. Я маю на увазі складовій перемоги, за допомогою яких ми і перемагаємо. Чергова гра, яка це підтвердила. Справді, гра була складною, суперник - серйозний, але ми виграли. У єврокубках ми програвали ті матчі, які програвати не повинні були. Я вірю, що ми вирішимо завдання виходу з групи. Для цього необхідно виграти дві гри, на це ми і націлені.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода