16.04.1971.
Ворскла (Полтава) - Миколаїв (Миколаїв)
2 : 1


Друга ліга. 1 зона


Ворскла 2 : 1 Миколаїв
Ворскла (Полтава) Миколаїв (Миколаїв)
16.04.1971. 11:46
4 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ВОСТРОВ Антон Вр СРСР ДЕГТЯРЬОВ Олександр
Зх СРСР РОМАНЮК Василь Зх СРСР КИСЕЛЬОВ Дмитро
Пз СРСР ЯКУБИК Володимир Зх СРСР ЄРЕМЕЄВ Анатолій
Зх СРСР НОСОВ Віктор Пз СРСР КАРЛАШ Віктор
Пз СРСР ГУМІНІЛОВИЧ Мар'ян Зх СРСР БОЙКО Юрій
Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій Пз СРСР СІЛЕЦЬКИЙ Валерій
Нп СРСР КОЛОДІЙ Володимир Пз СРСР МОРАРІЦА Анатолій
Нп СРСР ВАСІН Олександр Нп СРСР ДЕРЕВЯГА Євгеній
Пз СРСР ДАНИЛЯК Михайло Нп СРСР ДАННЕКЕР Євгеній
Нп СРСР ПЕТРОВ Іраклій Пз СРСР АВЕР'ЯНОВ Олександр
Гравець відсутній у базі даних. Нп СРСР САТАЄВ Євген
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР КОЛЦУН Геннадій Нп СРСР КІМАЛОВ Олександр
Пз СРСР ЛУТНОВСЬКИЙ Юрій Пз СРСР НАУМЕНКО Владлен
  Нп СРСР ЖУРАВКО Валерій
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Юрій ВОЙНОВ Україна Євген ЛЕМЕШКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КОЛЦУН Геннадій substitution.png ?
ЛУТНОВСЬКИЙ Юрій substitution.png ?
? substitution.png КІМАЛОВ Олександр
? substitution.png НАУМЕНКО Владлен
? substitution.png ЖУРАВКО Валерій
? goal.png САТАЄВ Євген
ДАНИЛЯК Михайло goal.png 39
КОЛОДІЙ Володимир goal.png 41

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ПЕРЕМОГА «Будівельника»

«Позавчора полтавці побачили на стадіоні «Колос» хороший футбол, за яким скучили і якого довго чекали. «Будівельник» приймав на своєму полі одну з сильних команд зони — миколаївський «Суднобудівник» Справа не тільки в перемозі полтавців, які виграли цю зустріч з рахунком 2:1. Мова про інше — ми побачили якісно іншу команду — швидку, енергійну, цілеспрямовану. Очевидно, і самі гравці і тренерський склад «Будівельника», критично оцінивши підсумки перших двох матчів, зробили потрібні висновки. І це приємно відзначити. Але все по порядку...
Матч, як часто бувало й раніше, почався гострими атаками полтавців. Проте на відміну від попередніх зустрічей, цей темп не згас на протязі перших десяти — п'ятнадцяти хвилин, а навпаки — чим далі, тим більше наростав.
Агресивні форварди «Будівельника» Васін і Колодій, півзахисники Даниляк і Бардешин весь час створювали загрозливе становище на штрафному майданчику гостей. Їх флангові проходи, точні паси завершувались цілою серією ударів по воротах. Перевага полтавців у першому таймі була очевидною. Захист гостей, збентежений цим зростаючим штурмом, допускає одну помилку за іншою,
На 38-й хвилині Васін, обвівши захисників «Суднобудівника», точно відпасовує Колодію, який діє в центрі штрафного майданчика миколаївців. Той подає м'яч Даниляку, і півзахисник полтавців точно пробиває його в сітку воріт, в стані суперників збентеження. Цим зуміли скористатись господарі і буквально через хвилину Колодій забиває головою ще один гол.
Другий тайм продовжувався в такому ж темпі. Один з захисників полтавців допускає порушення правил в безпосередній близькості від воріт своєї команди. Суддя зустрічі призначаєштрафний. Його вдало пробив форвард гостей Сатаєв.
Високої оцінки заслуговують дії захисту полтавців, очолюваного досвідченим стоппером і диригентом оборони Носовим. Активно провели гру Васін, Колодій, Даниляк, Бардешин».

В. МАЙОРЧИК.
«Зоря Полтавщини» № 93 (11751), 18 квітня 1971 (неділя).

Відчувши смак перемоги...

«Нарешті, полтавський «Будівельник» здобув першу в цьому сезоні перемогу. Забивши у ворота суперників — миколаївського «Суднобудівника» — два м'ячі, господарі пропустили один і з честю залишали поле під дружні оплески трибун...
Як же проходила гра? В дебюті матчу велась позиційна силова боротьба переважно в центрі, футболісти двох команд застосовували персональну опіку по всьому полю, що сковувало їхні дії і не дозволяло широко маневрувати. Перший удар по воротах гостей полтавці зробили на восьмій хвилині поєдинку, а миколаївці — на п'ятнадцятій. Це було «пристрілювання» з далеких відстаней і особливої небезпеки для голкіперів не являло.
Поступово почала вимальовуватись перевага «Будівельника», гравці якого були швидшими у відборі м'яча, перегоні суперників, точнішими в пасі, настирливішими в ривках.
Однак вирішальну роль відіграла тактика. «Суднобудівник», образно кажучи, нагадував пружину, яка то стискалась, коли він оборонявся, то розпрямлялась, коли спортсмени з берегів Буга контратакували.
Полтавці, мабуть, здогадувались, що їхні традиційно грізні суперники (до речі, кілька років тому їх тренував нинішній наставник «Будівельника» Ю. М. Войнов) не гратимуть у відкритий футбол і водночас не оберуть відверто оборонний варіант, тому ввели у нападі блукаючого форварда. Цю роль виковував майстер спорту В. Колодій, який своїми вдалими діями заплутав гру захисників гостей. При пресінгу це цілком вітравдалд себе і стадо однією з причин взяття воріт.
На 39-й хвилині О. Васін зробив хорошу прострільну передачу у штрафний майданчик миколаївців. Промахнувся І. Петров, проскочив, мимо м'яча В. Бардешин, а М. Даниляк був точним — 1:0.
Не встигли влягтись пристрасті на трибунах, яв м'яч вдруге побував у сітці воріт
«Суднобудівника». Цього разу відзначився В. Колодій, котрий після подачі штрафного, що його виконував В. Бардешин, чудово зіграв головою.
За дві хвилини — два голи. Відмінно!
Рахунок міг бути й більшим, але господарі, коли суперник перебував у «шоковому» стані, дещо поспішали, проявляли зайву метушню і шкодила самі собі.
У другому таймі миколаївці грали вже широко, з більшою активністю, в окремі моменти вони навіть добивались переваги за рахунок сильного півзахисту, та наш захист, серед якого особливо виділявся «чистильник» В. Носов, був на висоті. Хороше враження справив своєю грою і воротар полтавців А. Востров. У пропущеному голі його вини немає.
Відчувши смак перемоги, «Будівельник» може з повним правом розраховувати на успішну гру, старт якої він взяв вдома».

І. Кулик, В. Слюсар.
«Комсомолець Полтавщини» № 49 (2029), 20 квітня 1971 (вівторок)

Фото гри


Погода