30.03.1969.
Миколаїв (Миколаїв) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Кубок СРСР


Миколаїв 1 : 0 Ворскла
Миколаїв (Миколаїв) Ворскла (Полтава)
30.03.1969. 13:00
Стадіон: Спартак (Миколаїв) . 5000 глядачів
Погода: ...
Трансляція: ...
 
Суддя: Володимир ФАРДМАН (Єйськ)
Перший асистент: В. ІВАНЧЕНКО (Одеса)
Другий асистент: Олександр ТУРУНІН (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ГАЛІМОВ Ільяс 1 Вр СССР КЛЮЄВ Леонід
2 Зх СРСР КИСЕЛЬОВ Дмитро 2 Зх СРСР ВІТКОВ Анатолій
3 Зх СРСР СОВЕЙКО Роберт 3 Зх СРСР ШИШКОВ Борис
4 Зх СРСР ЗАБОЛОТНИЙ Юрій 4 Зх СРСР НОСОВ Віктор
5 Пз СРСР ШЕХОВЦЕВ Віктор 5 Пз СРСР ЯКУБИК Володимир
6 Пз СРСР СІЛЕЦЬКИЙ Валерій 6 Зх СРСР КОТОВ Микола
7 Пз СРСР БІЛЬДЮК Олексій 7 Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій
8 Нп СРСР КУРІННИЙ Микола 8 Пз СРСР МАСЛОВ Віктор
9 Нп СРСР ПОЛУЯНОВ Валерій 9 Нп СРСР НЕСМІЯН Юрій
10 Пз СРСР ЧУДАКОВ Анатолій 10 Пз СРСР САЛЬКОВ Василь
11 Нп СРСР САК Володимир 11 Нп СРСР ПРИМАК Тарас
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР КІМАЛОВ Олександр  
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Юрій ВОЙНОВ СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КІМАЛОВ Олександр
САК Володимир
substitution.png 75
КУРІННИЙ Микола goal.png 86

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Перша проба сил


«У неділю полтавський «Будівельник» провів у Миколаєві першу офіційну зустріч на Кубок СРСР з місцевим «Суднобудівельником».
З перших хвилин і до фінального свистка команди боролися за перемогу.
Атакувати почали полтавські футболісти. Потім господарі поля самі переходять в наступ. Полтавці гостро контратакують. Загрозливі моменти для воріт господарів створюють Бардешин, Маслов, Примак.
Перша половина гри закінчилась безрезультатно — 0:0.
За 15—20 хвилин до кінця матчу, використавши помилку полтавського воротаря Клюєва, який вибіг на перехват м'яча, правий напівсередній миколаївців Курінний забиває м'яч у ворота гостей, який і вирішив долю матча.
Полтавський «Будівельник» вибув з боротьби за Кубок».


О. Бондар,
працівник обласної газети «Південна правда».
«Зоря Полтавщини» № 77 (11122), 1 апреля 1969 (вторник).


Кубкова невдача «Будівельника»


«Позавчора в Миколаєві футболісти полтавського «Будівельника» зустрічались в кубковому матчі з місцевим «Суднобудівником». Полтавчани програли. Єдиний гол, що вирішив долю зустрічі, було забито на останніх хвилинах гри».


О.Яворенко.
«Комсомолець Полтавщини» № 39 (1711), 1 апреля 1969 (вторник).


ВДАЛИЙ СТАРТ «СУДНОБУДІВНИКА»


«Нарешті в Миколаїв прийшов весняний футбол. 30 березня по свистку суді Фардмана (Краснодар) на поле стадіону «Спартак» вийшли команди «Суднобудівник» і «Будівельник» (Полтава), щоб помірятися силами в боротьбі за Кубок СРСР.
Гра почалась атакою гостей, які вже на першій хвилині створили небезпечний момент біля воріт Галімова. Але самовіддана гра захисників не дала полтавчанам змоги відкрити рахунок. Потім ініціатива переходить до наших футболістів.
Весь час гра проходить у середній частині поля і по-суті небезпечних моментів не було ні біля одних, ні біля других воріт. Лише на 41-й хвилині Курінній обіграв захисників, але пробив мимо воріт. А в другому таймі полтавчани з штрафного удару навішують м’яч на ворота «Суднобудівника». Примак головою посилає м’яч у ворота, але Галімов виявився на висоті. Дещо пожвавилась гра з виходом на поле Кімалова. Саме комбінація почата Кімаловим, закінчилась голом.
Сталося це так. Кімалов у центрі поля оволодів м’ячем, потім передав його Чудакову. Той просунувся уперед і точно адресував м’яч в штрафний майданчик Курінному, який і спрямував м’яч у ворота. Йшла 85-та хвилина гри.
«Суднобудівник» переміг з рахунком 1:0 і тепер продовжить боротьбу за Кубок. Наступний матч за почесний трофей наші футболісти проведуть 5 квітня.
Що можна сказати про гру «Суднобудівника» в новому сезоні? Наші футболісти грали за тактичною системою 4 – 3 – 3. Як і в минулому сезоні, найкращий вигляд має лінія півзахисту, де своєю працездатністю виділяється Більдюк. Ще недостатня зіграність у нападаючих. З дебютантів команди слід відзначити впевнену гру захисника Кисельова і нападаючого Полуянова. Гідний похвали 20-річний півзахисник Чудаков, який торік виступав у дублюючому складі. Якій сміливо вступає в боротьбу за м’яч, добре бачить поле. Але недостатня фізична підготовка заважає проводити матч в одному темпі – під кінець гри футболіст помітно втомлюється.
Загалом гра «Суднобудівника» лишає непогане враження. І думка більшості болільників збігається – команда і в цьому сезоні може успішно вести боротьбу за перше місце у підгруппі».


«Ленінське плем’я» (Николаев) №40 (1534), 3 апреля 1969 (четверг).

Фото гри


Погода