09.04.1969.
Карпати (Львів) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Друга група класу А. 3 підгрупа


Карпати 1 : 0 Ворскла
Карпати (Львів) Ворскла (Полтава)
09.04.1969. 03:13
1 тур
Стадіон: СКА (Львів) . 25000 глядачів
Погода: сонячно
 
Суддя: Йосип МЕЙЛАХШТЕЙН (Москва)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр СРСР ЛУПОЛ Михайло 1 Вр СССР КЛЮЄВ Леонід
2 Зх СРСР ГЕРЕГ Іван 2 Зх СРСР ПЕРШИН В'ячеслав
3 Зх СРСР ПОТОЧНЯК Ростислав 3 Зх СРСР ШИШКОВ Борис
4 Зх СРСР ДАНИЛЬЧУК Петро 4 Зх СРСР НОСОВ Віктор
5 Зх СРСР СИРОВ Валерій 5 Пз СРСР ЯКУБИК Володимир
6 Пз СРСР БРОВАРСЬКИЙ Лев 6 Зх СРСР КОТОВ Микола
7 Нп СРСР ДАНИЛЮК Володимир 7 Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій
8 Нп СРСР ЛІХАЧОВ Геннадій 8 Пз СРСР МАСЛОВ Віктор
9 Нп СРСР ГАБОВДА Янош 9 Нп СРСР НЕСМІЯН Юрій
10 Пз СРСР КУЛЬЧИЦЬКИЙ Ігор 10 Нп СРСР АНАНЧЕНКО Юрій
11 Нп СРСР БАСАЛИК Юрій 11 Нп СРСР ПРИМАК Тарас
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
  Нп СРСР КЕСЛО Богдан
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Ернест ЮСТ СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
БРОВАРСЬКИЙ Лев goal.png 43
46 substitution.png КЕСЛО Богдан
АНАНЧЕНКО Юрій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Начало сделано

«Вот и во Львов пришел футбол. Позавчера на стадионе СКА состоялся первый матч «Карпат» в XXXI чемпионате страны. Львовяне принимали футболистов полтавского «Строителя». Перед началом встречи председатель городского комитета по физкультуре и спорту В.С.Зубрицкий поздравил команду и любителей футбола с началом сезона.
Несмотря на мокрое поле и первый матч первенства, игра проходила в быстром темпе, изобиловала интересными комбинациями и быстрыми проходами. «Карпаты» имели территориальное и игровое преимущество, но долго не могли реализовать его. Лишь на 44-й минуте первого тайма Броварский завершил долгий штурм ворот противника метким ударом.
Итак, начало сделано. Первые два очка «Карпаты» записали в свой актив».

Ф. Анатольевский.
«Львовская правда», 11 квітня 1969 (п'ятниця).


Перша невдача

ЛЬВІВ. (По телефону). «Початок гри на першість СРСР з футбола між полтавським «Будівельником» і львівськими «Карпатами» не віщував полтавцям неприємностей. На цей, перший в сезоні, матч команд другої ліги класу «А» на львівському стадіоні зібралось близько 25 тисяч глядачів. Сонячна погода, тепло. Все це створювало хороші умови для гри суперників.
Зустріч почалась обопільними атаками. Відчувалось, що і гості, і господарі сповнені рішучості вже в першому матчі здобути два дорогоцінних очка.
В першій половині гри, яка проходила досить рівно, активно діяв, зокрема, напад полтавців. Неодноразово штурмували ворота львів'ян Тарас Примак, Юрій Несміян, Валерій Бардешин. Але їх атаки не приносили бажаного результату. І от на 43-й хвилині гри нападаючий львів'ян Л. Броварський забиває гол у ворота наших земляків. Кінець другої половини гри проходив при явній перевазі господарів поля. Але рахунок не змінився».

Г. Давидов.
«Зоря Полтавщини» № 86 (11231), 11 квітня 1969 (п'ятниця).

«Будівельник» почав з поразки

«Свою першу гру на першість країни а футбола серед команд другої групи класу «А» полтавський «Будівельник» провів у Львові. Його суперником був дуже сильний колектив місцевих «Карпат», який торік у фінальній пульці виборював путівку до вищої ліги.
Команди вийшли на поле в такому складі: «Карпати» — Лупол, Берест, Поточняк, Данильчук, Сіров, Броварський, Данилюк, Лихачов, Габовда, Кульчицький, Басалик; «Будівельник» — Клюев, Першин, Носов, Якубик, Котов, Бардешин, Маслов, Несміян, Ананченко (у другому таймі — Кесло), Примак.
Перед початком змагань капітани команд Кульчицький і Бардешин підняли прапор відкриття сезону. Після свистка судді всесоюзної категорії Й. Мейлахштейна (Московська область) м'яч було введено в гру.
І відразу ж розпочалась напружена боротьба. Уже на 12-ій хвилині після стрімкого проходу Бардешина біля воріт господарів виникає небезпека, але спершу Несміян, а потім Ананченко дещо розгубилися...
Через дві хвилини подібна ситуація виникає уже біля воріт полтавчан. Однак Клюєв зіграв відмінно.
Загалом гра проходила з перемінним успіхом. Команди демонстрували непоганий для весни клас, старання. 43-я хвилина стала фатальною для гостей: вони пропустили у свої ворота гол, що виявився цьому матчі єдиним.
А трапилося це так. Форвард «Карпат» Лихачов швидко провів м'яч по правому флангу, точно відпасував його Броварському, І останній, не роздумуючи, без обробки пробив у дальній від Клюева кут воріт!
У другому таймі команда створила чимало голевих моментів, але жодного з них так і не використали».

І.Жухолицький,
суддя республіканської категорії.
«Комсомолець Полтавщини» № 44 (1716), 12 квітня 1969 (субота).

Фото гри


19690409_______001.jpg
Офіційна програма матчу

Погода