14.04.1957.
СКА (Львів) - Ворскла (Полтава)
5 : 2


Клас Б. 2 зона


СКА 5 : 2 Ворскла
СКА (Львів) Ворскла (Полтава)
14.04.1957. 15:00
Стадіон: СКА (Львів) .
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР МУШИНСЬКИЙ Таддей Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР КОВАЧ Дезидерій Пз СРСР ІВАНОВ Євгеній
Нп СРСР КУРАВЧЕНКОВ Анатолій Нп СРСР ХОРОСТЕЦЬКИЙ Анатолій
Нп СРСР ЧУРІКОВ Володимир Пз СРСР ТИМОХІН Володимир
Нп СРСР ФІЛЯЄВ Олександр Пз СРСР КАЗАНКІН Володимир
Пз СРСР ГАЛБМІЛІОН Григорій Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Юліан-Мирослав ТУРКО СРСР Анатолій ЖИГАН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КУРАВЧЕНКОВ Анатолій goal.png 32
КУРАВЧЕНКОВ Анатолій goal.png 35
41 goal.png ХОРОСТЕЦЬКИЙ Анатолій
КУРАВЧЕНКОВ Анатолій goal.png 60
КОВАЧ Дезидерій goal.png 80
84 goal.png ХОРОСТЕЦЬКИЙ Анатолій
ФІЛЯЄВ Олександр goal.png 85

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Три м'ячі Курчавенкова
Львів - Полтава - 5:2


«У неділю, 14 квітня, на стадіоні відбулася друга гра команд класу «Б», яки беруть участь у розіграші футбольної першості СРСР. Тут господарі поля зустрілися з футболістами полтавського «Колгоспника».
Гра починається дружними атаками львів'ян. На цей раз їх напад відігравав досить чітко і організовано. Однак як тільки назрівав момент завершального удару, Чуріков і Філяєв мешкали, метушилися, зайво нервували.
Дуже небезпечним стає для гостей правий крайній нападу львів'ян Курчавенков. Це він перемістившись до воріт на 32-й хвилині, обіграв воротаря полтавської команди і послав м'яч у сітку. Минає три хвилини, і Курчавенков подвоює рахунок.
Гості намагаються відігратися. їх стиль гри переконливо показує, чого домагається команда, коли її напад добре підтримується півзахистом. М'яч одним із півзахисників полтавців навішується на ворота армійців. Мушинський робить стрибок, але його зіштовхує свій же гравець. Полтавчанин Іванов опинився на місці, і рахунок став 2:1.
Друга половина гри. Атаки господарів поля посилюються. Курчавенков знову обігрує воротаря. Рахунок 3:1. Три м'ячі в одному змаганні! Хороший результат!
У цій грі було чимало «сюрпризів». Так, армієць Ковач майже з центру поля вдарив по воротах гостей. М'яч потрапляє в штангу потім відскакує в іншу і вкочується у сітку. Це ж повторив і Філяєв. Його «гарматний» удар з далекої відстані був сильним і красивим.
У другій половині полтавчанам вдалося відіграти ще один гол.
Змагання закінчилося перемогою львів'ян - 5:2. І нам здається, що це результат більш продуманого, тактично правильного штурму воріт гостей. Якщо ж говорити про недоліки гри полтавської команди, то вони, безумовно, криються в слабкості їх воротаря і нерішучості нападу при завершенні атак».


Г. Алексеев.
«Львівська правда» № 90 (3418), 16 квітня 1957 (вівторок).

Перемога львівських армійців


«Позавчора львівські армійці приймали у себе на полі команду «Колгоспник» (Полтава). Тисячі глядачів, що зібралися на стадіоні ПрикВО, з інтересом спостерігали за цією грою. Полтавські футболісти вперше беруть участь у чемпіонаті країни, проте в активі колективу є досить успішний виступ у торішній першості нашої республіки.
Перемога господарів поля стала очевидною в перші ж хвилини матчу. Вони мали змогу відкрити рахунок після того, як м'яч опинився у грі. На 32-й хвилині Курчавенков вийшов на штрафний майданчик полтавчан і забив гол.
Не встигли футболісти «Колгоспника» почати з центра як, скориставшись з помилки захисників Курчавенков збільшив рахунок до 2:0.
Гості зробили спробу зупинити атаку львів'ян, самі пішли на штурм воріт противника. В кінці тайму їм вдалося відквитати один гол.
Друга половина гри почалася наступом господарів поля. На 15-й хвилині Курчавенков забив третій гол. Сильним ударом з далекої віддалі Ковач довів рахунок до 4:1. Згодом команди обмінялися по одному м'ячу.
Загальний рахунок - 5:2 на користь львів'ян».


«Вільна Україна», 16 квітня 1957 (вівторок).


«В воскресенье, 14 апреля, футболисты ОСК Прик. ВО принимали на своем поле дебютанта класса «Б» команду «Колхозник» (Полтава).
Вначале игра проходила ровно. Так на 12 минуте нападающие команды Прик. ВО дважды с очень близкого расстояния били по воротам, но не попали. Через три минуты - снова прекрасная возможность открыть счет. Капитан команды Чуриков метров с шести бьет в пустые ворота, и опять - мимо. На 32-й минуте нападающий футболистов Прик. ВО Курчавенков воспользовался ошибкой вороторя «Колхозника», нерасчетливо выбежавшего вперед, поспал мяч в сетку. Армейцы снова штурмуют ворота противника. Защита гостей допускает нарушение правил.
Метров с 25-ти полузащитник армейцев Козач подает штрафной. У ворот полтавчан суматоха. Мяч оказывается у Курчавенкова. Он сильно бьет под верхнюю планку. Вратарь не в силах парировать удар. Счет удваивается. Гости устремляются в атаку. Одна из них заканчивается успешно. С результатом 2:1 в пользу хозяев поля игроки уходят на перерыв.
Из 14-й минуте второго тайма мяч, посланный нападающим армейцев Филяевым, попадает в штангу, отскакивав, и тот же Курчавенков головой забивает третий мяч. Через 20 минут полузащитник армейцев Ковач сильнейшим ударом в верхний угол доводить счёт до 4:1. Вскоре полтавчанам удается провести ответный мяч. На 37-й минуте армеец Филяев пушечным ударом забивает заключительный гол. Состязание закончилось внушительной победой футболистов ОСК».


«Слава Родины», 16 квітня 1957 (вівторок).


Другий програш команди «Колгоспник»


«В розиграші першості СРСР з футбола по класу «Б» полтавська команда «Колгоспник» другу зустріч провела з футболістами Львівського будинку офіцерів. Виграли футболісти Львова з рахунком 5:2».


«Зоря Полтавщини» №76 (7754), 17 квітня 1957 (середа)

Фото гри


Погода