19.10.2013.
Ворскла (Полтава) - Металург (Запоріжжя)
2 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 1 Металург
Ворскла (Полтава) Металург (Запоріжжя)
19.10.2013. 18:30
13 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 1000 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 4ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр ГОЛОВКОВ (Сєверодонецьк)
Перший асистент: Ярослав ТРЕХЛІБ (Дніпро)
Другий асистент: Володимир ЖАРИЙ (Павлоград)
Перший додатковий асистент: Сергій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Другий додатковий асистент: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Резервний арбітр: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Делегат: Анатолій КОТОВ (Донецьк)
Інспектор: Володимир ПЕТРОВ (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 1 Вр Україна СТАРЦЕВ Максим
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 2 Зх Україна САХНЕВИЧ Андрій
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 8 Пз Україна МАКСИМОВ Олександр
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 9 Зх Україна ГАВРИШ Віталій
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 14 Пз Україна ШЕВЧУК Андрій
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 19 Пз Україна РУДИКА Сергій
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 21 Зх Україна ШТУРКО Юрій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 20 Зх Україна МОНАХОВ Антон
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 24 Пз Україна ПЛАТОН Руслан
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 39 Зх Україна ОПАНАСЕНКО Євген
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 77 Пз Португалія СЕРЖІО
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 12 Вр Словаччина ГРДЛІЧКА Лібор
8 Пз Україна БУДНИК Євген 3 Зх Чорногорія БАЛІЧ Саша
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 11 Пз Україна ГОДІН Олексій
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 27 Нп Україна ЛАЗАРОВИЧ Тарас
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 30 Нп Бразилія ЛЕО
83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан 36 Зх Камерун ТЕЙКУ Адольф
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 44 Пз Україна ЮСОВ Дмитро
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Сергій ПУЧКОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ГРОМОВ Артем goal.png 11
28 goal.png ПЛАТОН Руслан
КУРИЛОВ Олексій yellow_card.png 33
МІЩЕНКО Олег
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 57
ЯНУЗІ Ахмед
ЯХОВІЧ Адіс
substitution.png 64
66 own_goal.png САХНЕВИЧ Андрій
76 substitution.png ЛЕО
СЕРЖІО
87 substitution.png ГОДІН Олексій
ШТУРКО Юрій
87 yellow_card.png ПЛАТОН Руслан
90+1 substitution.png ТЕЙКУ Адольф
ШЕВЧУК Андрій
КРИВОШЕЄНКО Іван
ГРОМОВ Артем
substitution.png 90+2

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Випробування аутсайдерами триває

Ворскла ― Металург Запоріжжя
19 жовтня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.30
АрбітрОлександр Головков (Сєверодонецьк).
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 2:1

Ворскла продовжує зустрічі з аутсайдерами Прем'єр-ліги. Після важкої, і деякою мірою, “подарункової” перемоги у Сімферополі, команда Сачка прийматиме вдома запорізький Металург. Запорожці другий поспіль сезон пасуть задніх у вищому дивізіоні. Навіть, після, здавалося б, вдалого старту, команда Сергія Пучкова знову в зоні вильоту. Багато хто говорить, що гра в Полтаві може стати вирішальною для наставника металуржан. Поразка може перетворити Пучкова у безробітного тренера.

А ось Ворскла, як кажуть, тихою сапою, все ж тримається, незважаючи на скептичні оцінки спеціалістів, на шостому місці і навіть веде боротьбу за п'яту сходинку з самим Динамо! Приємний факт! І якби, не прикрий гол на останніх хвилинах матчу з киянами, бути полтавцям зараз на п'ятому місці з двоочковою перевагою над командою Блохіна. Перемога над аутсайдером може закріпити біло-зелених на шостому місці. Адже заключні матчі першого кола у Ворскли дуже важкі: матчі з лідерами чемпіонату Дніпром та Металістом.

Не варто забувати, що ворскляни на рідному стадіоні цього сезону, крім кубової перемоги над Волинню, лише раз святкували вікторію. У 5 турі перемогли маріупольський Іллічівець ― 1:0. Отже, борг перед уболівальниками футболісти мають. А його треба якось повертати!

Команда перед суботнім матчем мала відпочинок. Однак не всі змогли провести його без футболу. Збірники ворсклян поїхали виступати за свої національні команди. Найвдаліше із них зіграв Адіс Яховіч. Нападник збірної Македонії зміг відзначитися голом у ворота збірної Сербії, але цей гол не допоміг його команді. Македонці поступилися з великим рахунком 1:5. Новачок Ворскли не стільки радий забитому голу, скільки засмучений нищівній поразці його збірної. Однак Адіс готовий продовжити забивати, вже у суботній грі з Металургом:

- Усі мої думки спрямовані тільки на найближчий домашній матч з Металургом. Не потрібно думати про те, що вони ходять в аутсайдерах. Ми не можемо допускати осічок удома, тренери нас налаштовують дуже серйозно на цей матч. Будемо намагатися зробити все, щоб записати три очки в турнірну таблицю, - розповів македонець клубній прес-службі.

А ось Артем Громов чекає непростої гри з Металургом, але при цьому, розраховує, що Ворскла здобуде максимум очок:

- За тренерства Пучкова запорожці помітно виросли. У грі з тим же Металістом вони показали, що вміють грати у футбол. Мало кому під силу забити харків'янам два голи, а вони зуміли. У складі Металурга є класні виконавці.

Минулого сезону ворскляни двічі перемогли Металург, який міцно осів на останньому рядку турнірної таблиці і лише форс-мажор в українському футболі залишив команду із Запоріжжя в Прем'єр-лізі. Причому Ворскда двічі обіграла суперників із великим рахунком - 5:0 у Полтаві та 4:0 у Запоріжжі. Причому ці дві перемоги далися біло-зеленим досить легко.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Автогол і суперфарт знову приносять три очка Ворсклі

Полтавська команда не без долі фарту, знову другий матч поспіль завдяки автоголу, перемагає одного з аутсайдрів - запорізький Металург - 2:1

Суттєве похолодання у Полтаві стало на заваді наповненню стадіона у матчі, де вражаюча результатами "Ворскла" приймала аутсайдера "Металург".

У стартовому складі господарів не знайшлося місця Міщенку – на позиції плеймейкера вийшов Маркоскі. Справа у півзахисті знову вийшов Громов. Інші позиції стабільно без змін.

Гра розпочалася на зустрічних курсах, команди не бажали мерзнути. Не відкладаючи справу в довгий ящик, "Ворскла" швиденько організувала гол. В контратаці Маркоскі майстерно в розріз вивів сам-на-сам з голкіпером Громова, і Артем, обігравши Старцева, відправив м’яч у незахищені ворота.

Територіальною ініціативою заволоділи гості, та акцентовано завершити атаки запоріжцям не вдавалося. Полтавчани відповідали стрімкими контратаками, постійно марнуючи нагоди на загострення через власну недбалість при передачах.

Але перевага "Металурга" таки принесла плоди. Платон після передачі партнера не зустрів належної протидії з боку Курилова і красиво пробив у дев’ятку повз Непогодова. Ворскляни виглядали розгублено, відразу другий мав забивати Штурко, добиваючи м’яч після сейву голкіпера – повз ворота. Платон міг робити дубль – знову виручає воротар. Ворскляни у ці хвилини запам’яталися лише попередженням Курилову, який не дуже вдало провів загалом матч.

На другий тайм господарі вийшли більш заряджені. Але саме бажання більше й заважало ворсклянам точно і спокійно розпорядитися м’ячем. Нічия не влаштовувала полтавчан, Василь Сачко вводить у бій свіжі сили – Міщенка та Янузі.

Те, що не вдалось гравцям "Ворскли", зробили футболісти "Металурга". Громов, отримавши пас на фланзі, не довго думаючи прострілив нарешті не верхом, а низом, а Сахневич, намагаючись перервати подачу, зрізав м’яч у власні ворота – знову автогол приносить підсумкову перемогу ворсклянам.

Розпочалися гойдалки, які не змусили глядачів нудьгувати. Мали моменти полтавчани, та знову ж таки у завершальній стадії грали недбало. Натомість "Металург" принаймні двічі мав зрівнювати рахунок. Найреальніший шанс втратив Лео. Бразилець скористався провальною грою захисту господарів, прошмигнув повз Непогодова, який безвідповідально залишив ворота, але відразу забивати не став, намагаючись витиснути "вірний" варіант. Пауза затяглася настільки, що навіть удару по воротах не відбулося – захисники прокинулись і таки знешкодили суперника.

На останніх хвилинах Платон завдавав дальнього удару – тут уже Непогодов зіграв надійно.

Гості завдали вдвічі більше ударів по воротах, вдвічі частіше влучали у ствір, подали вдвічі більше кутових та мали перевагу по володінню м’ячем. Але на табло – 2:1 на користь господарів. "Ворскла" здобуває перемогу у матчі, де суперник виглядав як мінімум не гірше – чергові три залікові бали в копилку.

Віталій Сонікссон

Василь Сачко: Такі перемоги теж бувають

Післяматчева прес-конференція наставника Ворскли Василя Сачка:

- По-перше, незебаром у нашого президента Олега Мейдановича Бабаєва день народження. У Йована Маркоскі - 200-та гра, а у Ахмеда Янузі - 150-та. У день матчу святкують свій день народження наші Автофани, з чим ми їх і вітаємо. Ми дуже хотіли виграти! Що стосується гри, то почну з того, що Металург - дуже пристойна команда. Вони незаслужено знаходиться на нинішньому місці, що сьогодні і показали.

Що стосується нашої команди, то так, дійсно, Ворскла провела не найкращу свою гру. У нас багато чого не виходило, були помилки, в деяких епізодах Металург нас перегравав. Але треба віддати належне і Ворсклі, що вона зуміла сьогодні забити два м'ячі. У деяких моментах у нас дещо виходило. Яка б не була, але це - перемога. Такі перемоги теж бувають. Ми потихеньку крокуємо по своїй дорозі, йдемо по шляху.

- Погана прикмета останнього часу: Ворскла забила швидкий м'яч або грає в більшості - чекай біди. Сьогодні прокляття знято?
- Я не вірю ні в які прикмети! У нас такі прокляття щодня. Що не відбувається - відразу прокляття. Ми допускали помилки і будемо допускати, але виправдовуватися нам немає в чому - ми виграли. Такі перемоги теж бувають. Я в усі ці прокляття не вірю. На хлопців тиснула боязнь пропустити гол після того, як ми повели в рахунку, це вплинуло на якість гри. Перший тайм був більш - менш рівний, в роздягальні ми просили хлопців не підлаштовуватися, гнути свою лінію - нехай вони під нас підлаштовуються! Потрібно було включити швидкість, працювати з м'ячем швидше. Так ми і працювали до забитого голу. Як тільки забили - це знову ж психологія - сіли назад, і почався сумбур вже біля наших воріт.

- Ваш колега переглядав момент із скасованим голом. А ви не переглядали?
- Ні, не переглядав. Я не хочу коментувати суддівство. Я ще не встиг подивитися цей момент, але потім обов'язково все вивчу, як і всі моменти і біля наших воріт, і біля воріт суперника. Але коментувати суддівство я взагалі не хочу.

- Ви задоволені комплектацією складу чи взимку буде ще хтось новий?
- Ну, мільйонних придбань у нас, як ви помітили, не було. Мессі ми теж не розглядаємо, він не продається. Що стосується селекційної роботи - то це невід'ємна частина роботи будь-якого клубу. Ми ведемо деяких футболістів, спілкуємося з ними. З часом завжди доводиться робити ротацію складу. За деякими футболістами ми спостерігаємо, можливо , будуть і придбання.

Сергій Пучков: Ми їхали за перемогою

Післяматчева прес-конференція наставника запорізького Металурга Сергія Пучкова

- Давайте відразу ваші питання , тут коментувати нічого...

- Металург грав добре, але чого ж все-таки не вистачило для перемоги?
- От ви задаєте питання, як ми грали, як виглядали, а самі спробуйте дайте відповідь на нього. От не знаю... Які можуть бути претензії до гравців у сьогоднішньому матчі? Всі чудово все бачили, в тому числі і моменти, які ми створюємо. Я давав флеш-інтерв'ю, перед цим подивився епізод з першим забитим голом, - там, по-моєму, було поза грою. Хоча показали момент швидко, я міг і не побачити... Нападник наш, який вийшов на заміну, все зробив , тільки забивай м'яч - і результат був би іншим.

- Нічия була б справедливим підсумком?
- Ми їхали за перемогою...

- Наскільки ви ретельно вивчали суперника? Ворскла грає в досить прогнозований футбол, атакує флангами, покладається на простріли. Саме так був забитий другий гол. Або ж вам просто трохи не пощастило?
- Ви самі сказали, що не пощастило. Наш захисник ж не спеціально м'яч у свої ворота відправив. Він виправляв помилку під час прострілу. Це футбол - хоч ми всі перекривали, розуміючи небезпеку. Але зловили нас на контратаці - вони ж теж нас вивчали. Швидка контратака - і автогол. Але ви ж бачили, як хлопці старалися, грали. Перевага була у Металурга. Що створила Ворскла? Назвіть моменти. Ось бачите, вам нічого сказати. А ми можемо... Плюс у другому таймі забили чистий м'яч, але суддя не зарахував, знайшов якусь руку незрозумілу. Але вони що хочуть, те й придумують. За рахунку 2:1 ми забили чистий гол, нічого там не було... Але це футбол... Все, дякую.

Фото гри


23_13_vp-mz_01.jpg

Офіційна програма матчу

Погода