30.10.2013.
Тернопіль (Тернопіль) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Кубок України


Тернопіль 1 : 1 Ворскла
Тернопіль (Тернопіль) Пенальті (3:1) Ворскла (Полтава)
30.10.2013. 18:30
1/8 фіналу
Стадіон: Міський (Тернопіль) . 13500 глядачів (вміст 15150)
Погода: штучне освітлення , Температура: 12ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Віталій ДЯДЕНКО (Кропивницький)
Перший асистент: Дмитро ПОПЕЛЬНИЦЬКИЙ (Кропивницький)
Другий асистент: Ігор КУЦЕНКО (Бровари)
Резервний арбітр: Володимир ЖУРИБІДА (Луцьк)
Інспектор: Ярослав ЛЕМЕХ (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна ПЛЕТЕНИЦЬКИЙ Микола 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
7 Зх Україна КУРИЛО Ігор 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
4 Зх Україна АТЛАСЮК Сергій 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
5 Зх Україна КЛЕКОТ Степан 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
6 Пз Україна КУРІЦЬКИЙ Сергій 9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
8 Пз Україна КОНДЗЬОЛКА Андрій 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
15 Пз Україна ГАВРИЛЮК Роман 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
17 Нп Україна БОГДАНОВ Віталій 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
9 Нп Україна СОРОЦЬКИЙ Ігор 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
11 Пз Україна ПОЛЯНЧУК Сергій 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
16 Нп Україна СЕМЕНЕЦЬ Богдан 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МЕЛЬНИК Іван 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
14 Зх Україна ПАСТЕРНАК Андрій 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
18 Нп Україна ТАРАБАЛКА Іван 8 Пз Україна БУДНИК Євген
19 Нп Україна КРИВИЙ Тарас 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
2 Пз Україна СОКОЛОВСЬКИЙ Юрій 22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс
3 Зх Україна БОЙЧУК Андрій 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
10 Пз Україна СУРМАЙ Роман 83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан
 
Головні тренери
Україна Василь ІВЕГЕШ Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
6 yellow_card.png ДАЛЛКУ Арменд
БОГДАНОВ Віталій goal.png 11
КУРИЛО Ігор yellow_card.png 38
СЕМЕНЕЦЬ Богдан yellow_card.png 43
46 substitution.png ЯХОВІЧ Адіс
ГРОМОВ Артем
53 goal.png ЯХОВІЧ Адіс
ТАРАБАЛКА Іван
СОРОЦЬКИЙ Ігор
substitution.png 60
62 substitution.png КРИВОШЕЄНКО Іван
МАРКОСКІ Йован
66 yellow_card.png ЧЕСНАКОВ Володимир
ПОЛЯНЧУК Сергій yellow_card.png 82
96 yellow_card.png СКЛЯР Олександр
106 substitution.png РЕБЕНОК Павло
МІЩЕНКО Олег
ПАСТЕРНАК Андрій
ПОЛЯНЧУК Сергій
substitution.png 119
КОНДЗЬОЛКА Андрій yellow_card.png 119

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

На Тернопіль - з усією відповідальністю

 

Тернопіль - Ворскла
30 жовтня. Тернопіль. Міський стадіон. Початок о 18.30
Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград).
Прогноз ― 0:2

До кубкового поєдинку 1/8 фіналу підопічні Василя Сачко підходять з усією відповідальністю. Про це свідчить той факт, що тренерський штаб взяв із собою практично всіх гравців основного складу, а на гру команда відправилася за добу до матчу чартерним рейсом. Залишилися вдома працювати за індивідуальним планом Олексій Курилов і отримав травму голови в грі чемпіонату з Дніпром Євген Ткачук. Всі інші налаштовані на серйозне протистояння з Тернополем.

ФК Тернопіль, молодий клуб, який засновано лише 2007 року ― після першого кола чемпіонату у другій лізі посідає другий рядок і серйозно налаштована пробитися за підсумками сезону до першої ліги, де вже виступає інша тернопільська команда ― Нива. У складі містян виступають переважно вихованці тернопільського футболу з міста та області. Однак головний тренер Тернополя Василь Івегеш зміг створити цікавий боєздатний колектив. Недарма селекціонери з клубів Прем'єр-ліги вже поклали оком на деяких гравців команди. Можливо, незабаром, дехто зі складу зможе заграти на найвищому рівні.

«Розуміємо, що виграти нам буде непросто, але ми докладемо для цього всіх зусиль. Можу гарантувати, що матч Тернопіль – Ворскла буде справжнім футбольним святом, буде футбол високого ґатунку. Дуже розраховуємо на підтримку уболівальників, адже важливість 12-го гравця на матчі такого рівня важко переоцінити», – зазначив головний тренер ФК Тернопіль Василь Івегеш.

Цей розіграш Кубка найуспішніший в історії Тернополя. На стадії 1/32 фіналу тернополяни в Білій Церкві обіграли місцевий Арсенал-Київщина ― 1:0, а на стадії 1/16 фіналу вдома Тернопіль в драматичному поєдинку здолав ФК Полтава ― 4:3 у додатковий час.

Цікаво, що в історії кубкових матчів Ворскли були випадки, коли команда програвала клубу з другої ліги. У сезоні 2000/2001 полтавців поступилися у Житомирі Поліссю ― 1:2, а у сезоні 2006/2007 Ворскла програла в Армянську Титану ― 1:2. Отже, як бачимо, Ворскла має "досвід" програвати командам найнищого дивізіону України.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Ворскла вибуває з кубка України

Ворскла втретє в своїй історії поступилася в Кубку України команді з другої ліги.

За фантастичної підтримки трибун проводив свій кубковий поєдинок ФК «Тернопіль» із клубом Прем’єр ліги Ворсклою. Загалом на стадіоні зібралося понад 13 тисяч уболівальників. І футболісти Тернополя влаштували їм справжнє свято, подолавши суперника й вийшовши до 1/4 фіналу Кубка.

Тернополяни відкрили рахунок уже на 12-й хвилині матчу. Віталій Богданов не розгубився, коли до нього потрапив м’яч у штрафній суперника і влучно пробив — 1:0.

Гострі, які приїхали основним складом, здавалося, не були готові до такого розвитку подій. Ворскляни атакували, однак стовідсоткових моментів у них фактично не виникало. Лише в середині тайму Микола Плетеницький у сейві не без труднощів відбив м’яч, який летів у ворота. А так, у першому таймі гравці ФК Тернопіль нічим не поступалися іменитим суперникам і заслужено пішли на перерву із переможним для себе рахунком.

Та на початку другого тайму гостей наче підмінили, вони додали в активності, небезпечні атаки гостей накочувалися одна за одною. І на 52-й хвилині Ворсклиа таки змогла зрівняти рахунок, розігравши багатоходівку. Пас у штрафний майданчика Маркоскі завершився влучним ударом Яховіча, який фактично лишався сама по центру воріт і без проблем розстріляв воротаря — 1:1.

Після забитого голу гості не збавляли обертів і були близькими ще до одного взяття воріт. Тернополяни ж грали на контратаках, не даючи супернику повністю зосередитися лише на атаці. Врешті і доданий час завершився без змін на табло.

Відтак долю путівки до чвертьфіналу визначала лотерея – серія післяматчевих пенальті.

І з першого ж удару ворскляни не забили, м’яч після удару Яховіча потрапив у поперечину. Потім Сапай взагалі не влучив у ворота, лише з третьої спроби «Ворскла» зуміла забити, відзначився Дедечко. Четвертий ж пенальті у виконанні Ребенка парирував воротар тернополян Микола Плетеницький. Натомість тернополяни жодного із своїх шансів не змарнували, із пенальті забили Ігор Курило, Андрій Кондзьолка та Віталій Богданов. Голкіпер Ворскли Казаков, відверто, в післяматчевій серії пенальті виглядав просто статистом...

ФК Тернопіль перемагає черговий полтавський клуб – цього разу набагато вищого класу, пише нову сторінку в своїй історії і виходить до 1/4 фіналу Кубка України.

Василь Сачко: Нам протистояли дванадцять чоловік

Після програного матчу в Тернополі наставник Ворскли прокоментував гру своєї команди

Хороший стадіон у Тернополі, команда. Нам протистояли дванадцять чоловік. Підтримка ваших уболівальників була величезною. Я не стану зупинятися окремо на якості поля. Поки ми пристосовувалися до тутешнього газону, пропустити м'яч... Потім відігралися. Вніс свої корективи і дощ.

Ми приїхали сюди після важкого поєдинку в Дніпропетровську. Ми повинні розуміти, що футболісти це теж люди і їх сили, на жаль, не безмежні. Це кубок. Ми знали, що нам тут не буде легко. Потрібно віддати належне гравцям Тернополя, що вони так билися проти команди Прем'єр -ліги. Ми ж йдемо далі. У нас свій шлях. Незважаючи ні на що, зайшовши в роздягальню, я сказав всім хлопцям спасибі за їх старання, за те, що вони проявили бійцівські якості. На жаль, змушений повторити фразу: це футбол.

Я не хотів би когось виділяти у складі Тернополя. Потрібно віддати належне всьому колективу. Хлопці билися, билися як могли. Я дивився за своїми футболістами. Ми дивимося в майбутнє. Спасибі Тернополю за Ігоря Пердуту, який виріс у хорошого футболіста у Ворсклі. Удачі команді і всім вам.

Василь Івегеш: Готові на весні дати бій будь-які команді

Післяматчевий коментар головного тренера ФК «Тернопіль» Василя Івегеша після матчу з «Ворсклою»

– Ми знали, що «Ворскла» – технічна добре збалансована команда. На нашому боці була хороша фізична підготовка та самовіддача. Ставили завдання зіграти перший тайм 0:0, а в другому таймі шукати щастя в контратаках. Бо подивилися кубковий матч донецького «Шахтаря» з «Миколаєвом», який закінчився з рахунком 4:0 і побачили, що різниця у класі є дуже відчутною. Перед матчем дізналися, що і «Динамо» з великим рахунком перемогло команду нижчого дивізіону. Переживали, щоб щось подібне не повторилося в Тернополі. Але я налаштовував хлопців, що навіть якщо пропустимо – щоб продовжували битися, адже в команди є характер, я ніколи не можу дорікнути футболістам за брак бійцівських якостей.

В названих мною поєдинках футболісти з нижчих ліг не мали сил на рівних боротися увесь матч, після 20-30-ти хвилин втомлювалися і пропускали. Ми ж стояли, не падали і ще й контратакували. Намагалися, щоб не було великих розривах між лініями. І старалися не попастися на контратаці.

Загалом бачу, що команда прогресує. Тепер з нами жартувати не будуть, нас уже всі боятимуться. Але ми готові весною дати бій будь-які команді – з ким би жереб не звів до чвертьфіналу Кубка. Звісно, хотілося б, щоб це був хтось з грандів.

– На скільки сьогоднішньою перемогою завдячуєте болільникам?
Ми до цього роками йшли, щоб грати при переповнених трибунах. Гляньте скільки людей прийшло, хлопці не можуть після матч в роздягалку повернутися, всі їх вітають. Сьогодні футбол об’єднав усіх. Якби не було у Тернополі двох футбольних команд, не було б такої конкуренції. А так команди стараються. Хтось там писав на сайтах, що от давайте вболівати за «Ворсклу», бо ми вболіваємо за «Ниву», а не «Тернопіль». Та яка різниця, яка команда. Вболівати треба за якісний футбол, а такий поєдинок, який ми сьогодні показали – це тільки виграш для вболівальників. Ми сьогодні зробили справжнє свято для тернополян. На додачу сьогодні день народження у нашого нападника Василя Чорного, який через травму не міг зіграти, то ми ще і йому зробили чудовий подарунок.

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода