08.11.1956.
Ворскла (Полтава) - Машинобудівник (Запоріжжя)
4 : 0


Кубок СРСР


Ворскла 4 : 0 Машинобудівник
Ворскла (Полтава) Машинобудівник (Запоріжжя)
08.11.1956. 15:00
Фінал
Стадіон: імені М.С.Хрущова (Київ) . 20000 глядачів
Погода: штучне освітлення, сніг
Трансляція: ...
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР КОТОРА Степан Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР ХИЖНЯК Анатолій Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР ГОРВАТ Степан Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР НІКІТІН Юрій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ТЕЛІНГЕР Микола Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ШАЛИТО Борис Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ІВАНОВ Євгеній Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР ХОРОСТЕЦЬКИЙ Анатолій Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР МАТЮХІН Олександр Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР ПЕЛЬЧАРСЬКИЙ Аладар Гравець відсутній у базі даних.
Пз СРСР КАЗАНКІН Володимир Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Анатолій ЗУБРИЦЬКИЙ Тренер відсутній у базі даних.

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ІВАНОВ Євгеній goal.png 20
МАТЮХІН Олександр goal.png 80
КАЗАНКІН Володимир goal.png 85
МАТЮХІН Олександр goal.png 88

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«Колгоспник» - володар Кубка УРСР

В ніч на 8 листопада в Києві випав густий сніг. Снігопад продовжувався і на другий день свята. Кияни були здивовані, коли побачили на вулицях міста афіші про те, що на стадіоні ім Хрущова відбудеться фінальний матч на Кубок України між командами "Машинобудівник" (Запоріжжя) і "Колгоспник" (Полтава). Болільники, до всього звичні люди, запевняли, що ніщо не може завадити грі. І тисячі любителів футболу зібралися на початку матчу на найбільшому стадіоні столиці.

О третій годині на біле мов для хокею поле вибігають футболісти у звичній літній формі. Полтавська команда виступає в складі: С.Котора, А.Хижняк, С.Горват, Ю.Нікітін, М.Телінгер, Б.Шатило, Є.Іванов, А.Хоростецький, О.Матюхін, А.Пельчарський і В.Казанкін.

Суперники полтавчан мають неабиякий досвід. Вони успішно виступили в цьому сезоні, зайнявши друге призове місце на спартакіаді УРСР. Полтавчани вже з перших хвилин переходять у наступ. Але вони не використовують явну можливість відкрити рахунок. На десятій хвилині гра знову біля воріт машинобудівників. Снігопад посилюється,  заважає грати технічно. Гравці щоразу сковзаються, не завжди точно передають м'яч. Особливо важко доводиться полтавчанам, в бік яких дме вітер. Футболісти "Машинобудівника" намагаються будь-що використати сприятливі для себе умови. Ось вони штурмують ворота, але воротар "Колгоспника" С. Котора на місці. Він бере один за одним два важкі м'ячі. Машинобудівники продовжують  наступати. Знову прорив і гра переноситься на штрафну площадку полтавчан. Команда "Колгоспник" активно обороняється, а потім переходить у наступ. Нападаючий Казанкін виходить до воріт запоріжців І красиво б'є з повороту. Але м'яч проходить вище штанги. Симпатії болільників явно на боці полтавчан. Гучними оплесками вітають вони воротаря, який бере кілька загрозливих м'ячів.

Двадцята хвилина. Поблизу штрафної площадки запоріжців Пельчарський б'є штрафний удар. М'яч попадає Матюхіну. Він точно пасує Іванову, а той сильним ударом посилає м'яч у ворота. 1:0. Гол надає натхнення полтавчанам. Вони знову йдуть в атаку. Матюхін через кілька хвилин проривається до воріт противника, але
б'є вище штанги.

Друга половина гри почалася тиском машинобудівників. Вони хотіли відігратися. Але захисники "Колгоспника" успішно стримують цей натиск. Знову Горват і Нікітін врятовують свої ворота. Поступово гра вирівнюється і проходить з перемінним успіхом. На 35 хвилині Другої половини гри нападаючий Хоростецький подає м'яч Матюхіну і той забиває гол. Успіх окрилює полтавчан. Вони знову йдуть е атаку. Хоростецький веде м'яч через усе поле, він входить у штрафну площадку. Здається, що зараз буде бити, але несподівано передає м'яч наліво Казанкіну і той сильним ударом посилає м'яч у сітку - 3:0.

Деякі "болільники" залишають стадіон, не сподіваючись побачити після цього щось цікаве. Але даремно. Матюхін проривається вперед, його неможливо стримати. Красивим ударом він забиває четвертий гол. З рахунком 4:0 на користь полтавчан
закінчилася ця цікава гра.

"Зоря Полтавщини" № 221 (7645), 10 листопада 1956 року (субота).

Фото гри


Погода